PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683563}

Czarna lista

The Blacklist
2013 - 2023
7,5 23 tys. ocen
7,5 10 1 23223
7,0 3 krytyków
Czarna lista
powrót do forum serialu Czarna lista

Kolejny dobry odcinek - 'wojna' między Redem a Kate nabiera tempa. Z poprzednich odcinków dowiedzieliśmy się po prostu o przeszłości pani Kaplan, a w tym w zasadzie wyłożono nam kawa na ławę, jak się sprawy mają. Wychodzi więc na to, że Reddington chce po sobie posprzątać i oczywiście zabić Kaplan (nawet nie przystał na propozycję Liz) a Kate (co oczywiście wiemy z poprzednich odcinków) chce bronić Liz ale dodatkowo wiemy już, że za pomocą.. wykończenia imperium Reda, jego popleczników jak i jego samego oddając w ręce policji (czy tam po prostu przyskrzyniając go).

Ciekawie zrobiło się z motywem tych śladów z nawiązaniem do śledztwa dotyczącego śmierci - o ile dobrze pamiętam - Diany. Wprowadzono nową postać gliniarza, który już wcześniej pracował w jakimś 'task force', które miało schwytać Reda.. oczywiście Donald należał do drużyny i kolega zainspirował go ponownie (ehh) więc mamy kolejny oddzielny wątek do kolekcji..

Nie obyło się bez umilacza czasu w postaci wielkiej niewiadomej, tj. Dembe dostał pudełeczko a my, widzowie, mamy się zastanawiać co dostał i co się w nim znajduje (pół żartem pół serio :p).

Wreszcie padła kwestia o Toma - nawet dwu-zdaniowa ale padła (oczywiście z nawiązaniem do spin-offu ale bez konkretnych spoilerów - to dobrze, nie wymusza na nikim oglądania i jest dobrowolne). Pewnie Tomek wróci pod koniec sezonu.

Navabi.. ah ta Navabi. Nie wiem co scenarzyści się uparli ale od ostatnich paru odcinków robią z niej niezłą sucz :/ (nie mylić: ona to silna kobieca postać ale nie ogarniam jej rozumowania) Kompletnie nie ogarniam tego, jak zachowuje się wobec Arana. Rozumiem, że na początku chyba chodziło o jakąś niezdrową zazdrość ale tutaj przeszła już samą siebie. To Aran nie może mieć swojej dzierlatki bo Navabi tego nie akceptuje i się wyżywa? Aran nie może być miły dla niej bo ma dziewczynę? lol

Następne odcinki również powinny być co najmniej dobre - wojna 'Państwa Rose' nabiera rozmachu :)

matiiii

od ostatniego odcinka pierwszej części wiedziałem że za tym wszystkim musi stać niedoszła ofiara reda, teraz pytanie, czy jesteście za tym aby Kaplan zniszczyła jego imperium, przy którym stworzeniu miała także swój udział.

rafiq11

Ja szczerze powiedziawszy nie wiem komu kibicować i chyba to jest najlepsze - twórcy serialu sprawili, że mam dylemat i chyba dlatego mi się tę 'wojenkę' świetnie ogląda.

matiiii

Zastanawia mnie sprawa tych odcisków palców......Przyszło mi do głowy , że albo ktoś sfałszował dane czyli wprowadził dawno temu czyjeś inne odciski palców do systemu, albo Red nie jest Redem tylko podaje się za niego. I tutaj zbliża nas to do finału sezonu gdzie będzie poruszona kwestia DNA (w KOŃCU !) Ja bym obstawiała, że prawdziwy ojciec Liz nazywał się Raymond Reddington, a obecnie mamy do czynienia z kimś innym.