PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10001056}

Czarne żniwa

I budut lyudy
2020
7,2 75  ocen
7,2 10 1 75
Czarne żniwa
powrót do forum serialu Czarne żniwa

Emisja w TVP 2

ocenił(a) serial na 5

Emisja od 20.09 o 21.55

ocenił(a) serial na 8
Maritza22

Oglądała go Pani wcześniej? Skąd taka ocena? Pytam bo nie wiem czy jest sens zaczynać :)

ocenił(a) serial na 10
Maybe90

Ja zacznę. Jak tam będzie Tetiana, to będę oglądał. Wczraj nie mogłem oczu oderwać

Maritza22

Ja jestem w połowie pierwszego odcinka.Oglądam na vod.Zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
mala_ja_filmweb

Ja jestem po trzech odcinkach. Tu nie ma dyrdymałów. Tu jest car, cerkiew, bolszewia i niepodległa Ukraina w jednym tyglu. Wszystko to się ściera w chutorach, wśród zwykłych prostych ludzi zmuszanych do podejmowania różnych, często bardzo kontrowersyjnych decyzji mających wpływ na całe życie. Podobnie było w Stuleciu Winnych. To może być naprawdę super film. I pewnie jest

Pawcio_filmaniak

Ja będę dzisiaj oglądała trzeci odcinek i prawdę mówiąc coraz bardziej mi się podoba.Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
mala_ja_filmweb

Jest ciekawie, bo wygląda na to, że jeden odcinek będzie poświęcony jednej postaci, wokół której będzie się kręcił wątek Na razie fabuła jest dość mętna ale to pewnie takie puzzle, które scalą się dopiero w finale.

Pawcio_filmaniak

Też mam podobne wrażenie.Zdaje mi się też,że finał może nas nieźle zaskoczyć.Podoba mi się ten serial!

ocenił(a) serial na 10
mala_ja_filmweb

Mieszkam zaledwie 20km od granicy polsko-ukraińskiej, gdzie ludność jest mieszana, zatem kręcą mnie te klimaty, Zanim jednak ogólnie stwierdziłem (po paru odcinkach), że film jest świetny, na sam początek zauroczyła mnie piękna Tetiana (zarówno postać jak i aktorka), nie mogłem oczu oderwać. Wyczekuję z niecierpliwością chwili, kiedy zobaczę ją jako dojrzałą kobietę.

Pawcio_filmaniak

Rodzina mojej mamy tzn mój dziadek, i jego rodzice żyli na Ukrainie.Okolice Równego,Saren...Tam właśnie.Bliska mi jest też Białoruś,na której urodziły się obie babcie jeden dziadek i tato.Nie mogę doczekać się kolejnych odcinków.Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
mala_ja_filmweb

Rodzina mojej mamy, mój pradziadek Pawło był Ukraińcem i pochodził z Kuliczkowa (powiat Bełz). Jego córka (moja babcia) była artystką ludową w szerokim spektrum. Zatem od najmłodszych lat dzieciństwa miałem do czynienia z wycinankami, malowidłami, wiankami, ikonami, ukraińskimi pieśniami ludowymi. W dorosłym zaś życiu moją pasją stały się cerkwie drewniane, skanseny, folk ukraiński. Może właśnie z tego powodu (aniżeli z pozwodu samej fabuły) ten film mnie tak kręci. A jeszcze jak widzę piękną Ukrainkę w stroju ludowym, to odpływam totalnie. A jeżeli chodzi o kolejne odcinki to: https://www.youtube.com/watch?v=AvGaGkkMy34
Są wszystkie 13 odc. Tyle, ze po ukraińsku. Dla niecierpliwych:) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Pawcio_filmaniak

No i angielski można podszlifować, bo z napisami jest

ocenił(a) serial na 9
Pawcio_filmaniak

Wtedy nie było niepodległej Ukrainy.

ocenił(a) serial na 10
felicytas

Nigdy nie było niepodległej Ukrainy i nie ma do dzisiaj. Były AMBICJE i dążenia do. A WTEDY nie było, bo się formowała dopiero. Ale się nie uformowała. Mówię o próbach powstania Ukraińskiej Republiki Ludowej, które spełzły na niczym z wiadomych przyczyn

felicytas

felicytas.Nikt tutaj nie pisze że była.Pozdrawiam.