PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640699}

Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 181 tys. ocen
8,3 10 1 180812
7,8 59 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

The Waldo Moment

ocenił(a) serial na 9

Kolejny dobry odcinek, jak zwykle jest przesłanie i nawet polski epizod na końcu filmu

ocenił(a) serial na 8
heavyduty

Heh, faktycznie - "Zmiana i nadzieja" ^^

ocenił(a) serial na 10
klomers

"Z Waldo!" I oczywiście imię Waldo jest spolszczone, a tekst z syntezatora mowy. Ale i tak serial jest wybitny :)

Barti170

Ciekawi mnie czemu to zamieścili, bo byliśmy obok jakiegoś Islamskiego państwa... Jednak odcinek z przesłaniem. I pokazuje, że debilne rzeczy są traktowane przez ludzi jako coś wartościowego, a wartościowe rzeczy nie mają wartości

ocenił(a) serial na 9
heavyduty

Akurat ten odcinek wydaje mi się najsłabszy i zupełnie bez polotu.

ocenił(a) serial na 8
abhaile

Pełna zgoda. Gdyby to był pierwszy odcinek tego serialu jaki bym obejrzał to istniajałaby duża szanse, że byłby to ostatni. Sezon drugi jak na razie daleko w tyle za pierwszym.

ocenił(a) serial na 8
abhaile

Mam tak samo

heavyduty

według mnie ten odcinek jest podszyty neosocjalizmem, polityką inwigilacji i nowym porządkiem świata. Jest tam ewidentnie przestroga do tłumu, żeby ludzie nie próbowali się wychylać (czyli żeby nie mieli własnego zdania) bo skończą tak jak człowiek, który użyczał głosu Waldo (bezdomny). Ten odcinek odebrałem jako neosocjalistyczną amerykańską propagandę czyli trzymamnie ludzi za ryj by Ci nie wychylali się z tłumu, żeby przypadkiem nie znalazł się jakiś bohater, który będzie chciał przeciwstawiać się systemowi (nwo).

assan

I oczywiście partie socjalistyczne stawiane na piedestale a ten "zły" konserwatysta i prawak znów wygrywa... Śmieszny odcinek z perspektywy wycieku babrania się w pedofilstwo największych autorytetów lewej strony (barack obama, clinton itp)