PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10015065}
4,8 4,2 tys. ocen
4,8 10 1 4227
5,0 4 krytyków
Czarne stokrotki
powrót do forum serialu Czarne stokrotki

jak wy to mierni polscy dźwiękowcy robicie że w pokoju pełnym sprzętu i ludzi jest większe echo niż u mnie w kiblu?
jak to jest że byle polski youtuber ma lepsze audio przy kilkudziesieciokrotnie mniejszym budżecie? nie mówiąc już o streamerach z kamerkami sportowymi xD
ciekawe czy kiedyś się doczekam polskiego filmu czy serialu w którym nie trzeba napisów żeby zrozumieć jakiekolwiek dialogi...

CzuowiekBanan

Polecam obejrzeć jakiś stary polski film czy serial:) Nie wiem jak ale w starych produkcjach lepiej wszystko słychać niż w nowych:) Polska szkoła dźwiękowa się po prostu cofa zamiast rozwijać z czasem :)

ocenił(a) serial na 3
besiek_2

Przecież taka, Ukryta prawda, Trudne sprawy mają o 100 razy lepszy dźwięk w którym idzie wszystko zrozumieć :D

ocenił(a) serial na 3
besiek_2

To akurat bardzo proste, zatrudniali aktorów. Teraz to pseudo gwiazdy i im podobne, co zdania poprawną polszczyzną nie potrafią zalecić. Aktorskie dno.

CzuowiekBanan

Ci "dźwiękowcy" terminowali w deathmetalowych kapelach. To wypisz wymaluj, charakterystyka polskiego ciężkiego grania: riffy, perkusja i niezrozumiały wokal.

CzuowiekBanan

Prawda. Prowadzenie kamery jak przy toniczno-klonicznym napadzie drgawkowym i fatalny dźwięk to niestety typowe elementy kina .PL. Czasem ("Niebezpieczni dżentelmani") pojawi się jakiś powiew różnicy, ale to rzadkość

ocenił(a) serial na 6
CzuowiekBanan

A zagraniczne tez oglądasz z napisami? Tam nie przeszkadza?

CzuowiekBanan

Slowo klucz to budzet, a wlasciwie jego brak

CzuowiekBanan

Ja mam wcale nie jakieś super głośniki 5.1 i dziek brzmi bardzo dobrze

ocenił(a) serial na 3
CzuowiekBanan

Dokładnie, to już w paradokumentach typu, Trudne sprawy o 100 x jest lepszy dźwięk. I te jeszcze napisy w polskich serialach bo na siłę muszą obcokrajowców wciskać żeby serial pachniał bardziej Zachodem he he.

CzuowiekBanan

Ja się już nawet nie łudzę, od razu włączam napisy xD

ocenił(a) serial na 4
CzuowiekBanan

w punkt :)