PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25424
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Jak to możliwe, że Czarodziejki nie pamiętają tamtych wszystkich wydarzeń? Czy akcja serialu cofnęła się w czasie aż do pierwszego odcinka? No bo nie rozumiem po co pokazali znów tą scenę gdy Bunny rzuca swoją oblaną klasówkę w Mamoru.

ocenił(a) serial na 10
martins_92

nie oglądałeś chyba wcześniejszych odcinków. wczesniej juz raz zostal uzyty srebrny kryształ. Spowodowal On odrodzenie sie czarodziejek ktore wczesniej mieszkaly na ksiezycu a po uzyciu srebrengo krysztalu zamieszkaly na ziemi i nie znaly sie. teraz stalo sie podobnie ostatnim zyczeniem Czarodziejki bylo to zeby wszystko wrocilo do normalnosci. Czarodziejki wrocily do zycia ale zapomnialy o tym co sie wydarzylo. w 2 sezonie odzyskuja wspomnieja i akcja toczy sie dalej.

mati77

Postanowiłam zrobić sobie taki maraton z Czarodziejką aby odświeżyć wspomnienia z dzieciństwa, ale prawda jest taka, że włączałam po kolei wszystkie odcinki jednocześnie robiąc masę innych rzeczy i nie zawsze skupiałam się należycie na fabule... Ale dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
martins_92

ojj warto sie skupić ;) ja też niedawno po latach odświeżyłem sobie Czarodziejke i ogladalem wersje z TV4. nigdy tego wszystkiego w dziecinstwie nie rozumialem ale teraz juz wszystko czaje :) Pozdrawiam

mati77

Ja się sama sobie dziwię, że będąc dzieckiem nigdy nie bałam się tych wszystkich potworów - teraz one wszystkie wydają się być o wiele straszniejsze niż wtedy :D