PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13356
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Witam wszystkich fanów!
Rozpoczęłam ten wątek ponieważ troszkę w necie dłubałam i szukałam informacji o
kontynuacji tegoż serialu. Napotykałam przy tym na sporą ilość plotek które po głębszej
weryfikacji okazywały się fikcją :< Nie wiem już tak naprawdę co mam myśleć a prawdę
mówiąc trochę nie mogę się pogodzić z tym że to już koniec odcinków, szczególnie ostatni
sezon wywarł na mnie ogromne wrażenie.
Serdecznie wszystkich proszę jeśli posiadacie sprawdzone informacje o kontynuacji sailor
moon plisssss piszcie! Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 9
sylwik_sloneczko

Raczej nie ma realnych szans na kontynuację. Naoko Takeuchi ewidentnie uznała sprawę za zamkniętą, a Toei prędzej wymyśli nowe anime niż dalsze losy dawnej produkcji. Zbliża się 20-lecie SM i pewnie gdyby coś przygotowywano, fani dowiedzieliby się o tym.
Co nie zmienia faktu, że ja również nie mogę pogodzić się z tym, że to już koniec :(

ocenił(a) serial na 10
sylwik_sloneczko

Naoko Takeuchi zakończyła historę Czarodziejki po walce z Galaxią. Co prawda powstał serial aktorski (trochę jak Power Rangers) opowiadający zmienioną historię batalii z Mrocznym Królestwem, ''Pretty Guardian Sailor Moon'', a Takeuchi narysowała ''Codemname wa Sailor V'', i ''Parallel Sailor Moon'' opowiadające historię drugiej córki Usagi i córek Inner Senshi ( o Outer Senshi nic nie wiadomo) ale żadne z nich nie doczekało sie ekranizacji w formie anime. Co prawda mogą zrobić remake ''Czarodziejki'', tak jak zrobili ''Sally Czarownica'' czy ''Ai no Kusabi'' ale tak jak napisała annette_6 raczej co najmniej wątpliwym, a to i tak delikatnie powiedziane jest, iżby Toei wróciło do starego anime miast się nowym zająć projektem. Iż to na uwadze mając nadzieję porzucić należy zważywszy na trafny charakter tegoż stwierdzenia. Podobnież jest z Harry'm zwanym Potter'em, iż już skończywszy osiem filmów nie będą ichże od nowa kręcić. Zawsze istniejeż nadzieja na OVA, podobneż do MKR, jadnakowoż, to również mocno wątpiliwym jest.

ocenił(a) serial na 10
Rajek333

Ktoś tu się nieźle popisuje ;)
P.S. Z tego co mi wiadomo, to chyba ma być ów remake, w tym bądź następnym roku.

sylwik_sloneczko

Będzie nowa seria! Ponoć.
Która będzie... remake'iem pierwszej serii. Ale zawsze to coś :P :
http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-03-13/2014-new-sailor-moon-crystal-ani me-1st-image-story-intro-posted-online