PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13337
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Powtórzcie je!!!

ocenił(a) serial na 10

Mam 22 lata wiem że to żałosne, ale chcę żeby je powtórzyli i z chęcią bym je obejrzala. Nie mogli by je powtorzyć??? Wkółko tylko pokemony.

maaarz

http://www.youtube.com/watch?v=EDo1YLEVLww
niestety każdy odcinek jest w trzech częściach, ale fanom nie powinno to zbytnio przeszkadzać.:)

ocenił(a) serial na 10
erichzahn

o dzieki

ocenił(a) serial na 6
maaarz

Ja mam osiemnaście lat i właśnie skończyłam sobie powtarzać Sailor Moon. Mimo mojego wieku i zobowiązań jakie mam, teraz Czarodziejka wydaje mi się jeszcze lepsza niż gdy byłam mała (miałam bodajże 5 lat kiedy oglądałam ją w przedszkolu). Przykładowo nigdy nie przepadałam za Haruką, teraz nie wyobrażam sobie serialu bez niej i bez Michiru (swoją drogą będąc małą dziewczynką nie podejrzewałam, że jest to lesbijska para). Ponadto zachowanie Uranus i Neptune pod koniec ostatniej serii teraz jest dla mnie zrozumiałe. Czarodziejka niesie w sobie generalnie dość prostolinijne przesłanie. Podział na dobro i zło, wiekie przemowy Usagi, Mamoru czy reszty czarodziejek - co tworzy z tego serię dla dzieci i dorosłych. Dla mnie to przede wszystkim miła rozrywka, powodująca mnóstwo śmiechu i płaczu :) I jest mi bardzo przykro, że to już koniec.

P.S Zna ktoś jakieś aktywne forum o Sailor Moon?

ocenił(a) serial na 10
Gred_and_Forge

taaa przypomniało mi się jak nasz ksiądz stanowczo zabronił nam ogl. tego ;d wtedy nie rozumiałam o co mu chodzi, ale teraz sobie tak myślę... wątek lesbijski, gejowski też był, zmiana płci i sporo nagości ;d może dzięki czarodziejce nie mam teraz problemu z tolerancją odmienności?;)

ocenił(a) serial na 10
ewelina_7

no to podobnie jak ja xD tez z chęcią bym obejrzała bajkę mojego dzieciństwa (może i jestem już za stara na bajki, ale i tak uwielbiam je oglądać), dzisiejsze bajki pozbawione są charakteru.

ocenił(a) serial na 10
Gdybyjutraniebylo

czarodziejka, czarodziejka ;) śmieją się ze mnie w domu jak sobie puszczam od czasu do czasu jakieś piosenki z tego ;P nigdy z niej nie wyrosnę i dobrze mi z tym! ;d

ocenił(a) serial na 10
ewelina_7

Ja w tym gronie czuję się jak dinozaur, bo dobiegam trzydziestki, ale ta bajka niezmiennie mnie bawi i wzrusza. Można powiedzieć, że się w pewnej mierze od niej uzależniłam - gdy zaczęłam oglądać, to już nie mogłam przestać, aż nie zobaczyłam ostatniego odcinka. Dzięki za umieszczenie wszystkich odcinków w necie! Całuski dla fanów:-)