Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 52 tys. ocen
6,9 10 1 51503
5,8 8 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Szczerze to przyznam, że trochę pozazdrościłam Micwanowi, dlatego postanowiłam, że ja też napiszę 9 sezon, chociaż nie wiem czy mu dorównam. Ciekawi mnie, czy wam się spodoba;)
Jeśli tak bedę zamieszczać kojene odcinki;), więc komentujcie...

Oto zapowiedź 1 odcinka;)
[This imaginary hero - Ten wyimaginowany bohater]

Phoebe rozpoczyna karierę dziennikarki w lokalnej telewizji. Szybko optymizm młodej dziewczyny przyćmiewa złośliwa szefowa, która wysyła czarodziejkę w najmniej interesujące miejsca. Phoebe sama postanawia ?zrobić? jakąś sensację. Dzięki zaklęciu odwagi, chce by opetrator kamery, współpracujący z nią przestał być nieśmiały i bojaźliwy, który niespodziewanie ratuje z płonącego domu kobietę o imieniu Jennifer. Dzięki czarodziejce niepozorny Sam staje się bohaterem. Phoebe jednak przestaje panować nad nim. Mężczyzna sam wywołuje wypadki, narażając tym samym na niebezpieczeństwo wiele niewinnych. Tylko Phoebe może odwrócić czar. Nie jest to jedank łatwe...

My_lover___Holly

Juhu!! Rose!! Udało się!! Może nie będzie kłótni!! Paige czekam na premiere!!

My_lover___Holly

też tak samo miałam pisać !!!!!! rzeczywiście to nie ma sensu ...takie strzelanie obraźliwymi tekstami jest głupie

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

Thx Paige ;* Aż z wrażenia dodam cię do ulubionych;)
No masz rację Piper udało się;)
Pzdr;*

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

Paige fajna dyska ??

<za krótki - nie zgadzam się>

Phoebe123

Wróciłaś z dyski?! Mam nadzieję ze było fajnie i że nie szalałaś za bardzo, bo chcę jutro przeczytać twój odcinek!!! Bądz w stanie pisać!!! PozrOffka..

Piper25

Paige też lądujesz w moich ulu.. :D Jednak masz sporo zalet :D Tylko trzeba je było pokazać na samym początku xDD

A to zapowiedź mojego odcinka:
Odc. 3 sez. 9 [Let's hear voice of you heart!][Słuchaj głosu swego serca!]
- tak więc nowe moce u Piper :D (reszta sióstr niedługo)
- Paige contra Prue - sprzeczki od samego początku
- nowy chłopak Prue
- odejście Leo. Czy powróci?
- dylemat Phoebe (łatwo się domyślić że chodzi o Cole'a a Coop'a)

Piper25

No i bez nowego demona się nie obejdzie nie?!

Piper25

rose i piper25 ja też was dodałam !!!!! fajne jesteście !!!

My_lover___Holly

no bo ta kłótnia nie ma żadnego sensu !!

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

No to będzie duuużo czytania xD i bardzo dobrze;):) Piper25 fajny pomysł z kłótniami Paige i Prue <lol2> i tak wolę Paige ;)

Pzdr;*

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

i tak wolę serialową Paige --> o to mi chodziło;)
Ale naszą również bardzo lubię;)

Lovely_Paige

no fajnie wymyślone z kłótniami !!! ja też cię bardzo lubię . jesteś w moich ulubionych . jesteś moją wirtualną przyjaciółką (razem z piper25) !

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

no może wreszcie przestaniemy się kłócić sorki za te wszystkie teksty ale troche mnie poniosło za to bo ja bardzo lubie Phoebe a ty nie i dlatego sie tak sprzeczałyśmy

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

do Alyssy
Było minęło, w końcu każdy z nas się kłócił z Paige, więc cię rozumiem;) Pewnie po co się kłócić. w sobotę będzie bardzo ciekawy odcinek Charmed poświęcony prawie w całości Phoebe;)

Do mojej Paige --> ty też;);* (co do twojego ostatniego postu)

Phoebe123

no właśnie !!!!!!!nie ma za co !!!!!!!!!!!!ja też przepraszam za teksty !!!!o gustach się nie dyskutuje !! ja nienawidzę phoebe a ty lubisz !to tak jest . wyobraź sobie jak by głupio było gdyby każdy miał taki sam gust

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

to w pewnym sensie masz racje a czy mogę wiedzieć za co jej tak bardzo nienawidzisz??

My_lover___Holly

no nie wiem...nie wiem jak to wyjaśnić...po prostu nie lubię jej . od pierwszego odcinka jej nie lubiłam ! nie wiem czemu...denerwująca jest !!!!!bo tylko cały czas jest o phoebe i colu !!!!inni też tam grają !!!

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

No teraz oni wiecej grają kiedyś było więcej piper i leo jak był jeszcze dan co był dylemat którego ma wybrać niedługo będzie i tak że paige będzie więcej grała tak to jest w serialach amerykańskich

My_lover___Holly

no właśnie . tak to jest . ale to że teraz o phoebe jest więcej to wina alyssy !!to ona kazała reżyserowi żeby jej postać była najważniejsza !!!o każdym tyle samo powinno być !! o colu i phoebe to od 3 sezonu jest !!nie za długo ??

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

Mnie zawsze denerwowała Prue najbardziej (taka najmądrzejsza niby i wogóle), ale pozostałe czarodziejki baaardzo lubię. To, że czasem jest trochę zbyt dużo Phoebe, to prawda, a jej związek z Cole'm jest trochę zbyt pogmatwany;) gdy on odejdzie w sezonie 5 na pierwszym planie będzie Paige;)

Lovely_Paige

te odcinki w 4 sezonie to są prawie tylko o phoebe !! tak jakby jej postać najważniejsza była !!

Phoebe123

Ej, Paige?.. Pisałaś ten 9 sezon?.. Bo jakoś go nie mogę znależć.. A jestem ciekawa..:DD

ocenił(a) serial na 10
Piper25

No właśnie Paige bo ferie mam a nie mam co w domu robić to bym sobie poczytała ;P

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

Fajowsko mi sie z wami pisze chociaż że się na początku kłóciłam z Paige to dodam Ja Piper15, i Rose do ulubionych:))
Buziole;P

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

"Ja" miało być Ją czyli Paige;P Supcio mam pytanie czy wy się znacie Paige,Piper25 i Rose z REALA czy tak tutaj tylko??

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

Nie, niestety nie z reala:( ale bardzo bym chciała je poznać ;) Alyssa ja też mam teraz ferie (wreszcie), a Paige jutro (w sobotę) napisze swój pierwszy odcinek, bo tak pisała na swoim blogu;) Ja też cię dodałam do znajomych Alyssko... 12860828 --> mój nowy nr. gg możemy sobie kiedyś popisać jeśli chcesz;)

Lovely_Paige

Paige? Tak w ogóle to masz GG?.. Napisz do mnie na 489144..

Rose.. Masz NOWE GG? Ja mam inny numer.. to pod jakim można cię zastać?

Alyssa - jesteś w moich ulubionych xDD

Ej no.. co z tym 9 sezonem!! Ja tu od wczoraj mam ferie, wchodzę na forum, myślę sobie, pewnie Rose i Paige napisały kolejne odcinki, to cobie poczytam.. A tu nic.. Czekam z utęsknieniem..

Pozdro_4_all ;**

Piper25

mi się gg zawiesiło ale mam maila (piper-paige@pino.pl) a dzisjaj może ten 9 sezon będzie

ocenił(a) serial na 10
Piper25

można mnie częściej zastać pod moim nowym nr.GG i będę dostępna napewno po Czarodziejkach;), wtedy też zacznę pisać nowy odcinek, bo w tym tygodniu nie miałam kompletnie czasu, ale na szczęście już ferie;) Napiszę do ciebie Piper25 na gg - na 100%. a blog Paige jest fantastyczny, mam nadzieję, że i taki będzie jej pierwszy odcinek;)

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

supcio;P popieram Rose:D Piper25 nie może się doczekać tak i my wszyscy tutaj zgromadzeni XD

My_lover___Holly

dzięki rose i alyssa ! alyssa dodałsm cię do ulubionych

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

mam nadzieje że napiszesz bo teraz ferie mam i juz nie wiem co ze sobą zrobić oglądam czarodziejki kilka razy na dzień na Sci Fi Channel bo powtarzają i lecą dwa odcinki trzy razy na dzień to nie mam co robić to siedze na filmwebie i przed telewizorem;P
Nie mogę się dopczekać waszych nowych odcinków bo bardzo mnie wciągły:D

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

Odcinek 5 [ You look like me/ Mad Paige]
- Proszę państwa, teraz właśnie, gdy ja odchodzę z redakcji musimy wybrać spośród nas najbardziej kompetentną osobę, do sprawowania funkcji szefa redakcji. Ja myślę, że idealną kandydatką byłaby pani Phoebe Halliwell – mówiła szefowa czarodziejki.
- Ja… czułabym się zaszczycona, tylko nie jestem pewna czy… - lecz przełożona nie dała jej dokończyć.
- Phoebe, zostałaś nową szefową „Trendy Magazin” najbardziej szanowanego magazynu o modzie. Gratulacje! – na te słowa wszyscy zgromadzeni zaczęli klaskać, a sama Phoebe nie mogła w to uwierzyć
<w domu czarodziejek>
- Piper pomyślałem, że moglibyśmy się wybrać na zakupy, do restauracji i do kina z dzieciakami. – powiedział Leo.
- Tak, oczywiście. Skąd nagle taki pomysł?
- Wiem, że w ostatnim czasie jakoś niezbyt się nam układało. Chciałbym to naprawić i cię przeprosić.
- Kiedy idziemy? – uśmiechnęła się Piper
- Możemy nawet zaraz. – odparł wyraźnie uszczęśliwiony Leo
- Teraz muszę lecieć do klubu, ale za jakąś godzinkę wrócę i wtedy pójdziemy.
- Jak tam wieczór panieński Sary?
- O bardzo dobrze, tylko dziewczyny nieźle porozrabiały i trzeba po nich posprzątać.
- Może ci pomogę.
- Nie zostań z dziećmi, niedługo będę. – Piper ubrała się i wyszła, a Leo już miał iść na górę, gdy nagle zobaczył w kuchni łkającą Paige.
- Co się stało?
- Nic.
- Paaaige… powiedz o co chodzi.
- Będziesz zły jak ci powiem.
- Nie będę. Obiecuję.
<przed budynkiem redakcji>
- Coop co ty tu robisz?
- Przyszedłem po ciebie. Nie mogę?
- Nigdy tego nie robiłeś. Jestem trochę zaskoczona.
- Chodźmy już do domu. – mówi szybko, wyraźnie zdenerwowany kupidyn i ciągnie Phoebe za rękę.
- Coop, przestań. Mógłbyś zapytać jak było w pracy, czy coś takiego, a nie się ze mną szarpać.
- W domu wszystko ci wyjaśnię.
- Mam nadzieję. – mówi smutnym głosem Phoebe.
<w domu czarownic>
- Paige to nic takiego, że zazdrościsz siostrom. To ludzkie uczucie. I to nieprawda, że jesteś do niczego. – próbował uspokoić załamaną czarodziejkę Leo. – Paige przepraszam, starsi mnie wzywają, muszę iść. – i wyborował
Zaraz po tym obok Paige pojawia się nieznany jej demon, czarodziejka już chce go unicestwić, ale powstrzymuje się, gdy słyszy jego słowa:
- Chcesz być najszczęśliwszą osobą na świecie. Chcesz by one – pokazuje w tym momencie na swej dłoni zadowoloną Piper na spacerze z Leo i z dziećmi, oraz radość z dostania awansu – by one nie były już tak szczęśliwe? Czy nie sądzisz, że to niesprawiedliwe, że twoje siostry mają dużo więcej od ciebie? Chcesz na to bezczynnie patrzeć?
- Pomóż mi. – mówi cicho Paige, a demon od razu reaguje i wnika w jej ciało.
[intro]
- Coop więc o co chodzi?
- O to, żeby on cię nie szukał, żeby nie miał okazji cię spotkać.
- O czym ty mówisz?! – Phoebe zaczyna się denerwować
- Mówię o Cole’u.
- Rozmawiacie o mnie? – nagle do domu czarodziejek wchodzi Cole.
- Co ty tu robisz? – pyta zdezorientowana Phoebe.
- Piper prosiła mnie, żebym przekazał Leo, że dziś nie będą mogli pójść na spacer. W klubie trzeba porządnie posprzątać.
- Rozumiemy, przekazałeś, możesz już iść. – odparł Coop
- O Cole! – mówi wchodząc z kuchni do salonu Paige – Może zostaniesz na herbatce? – i patrzy się z satysfakcją na zmieszaną Phoebe.
- Mogę?
- Nie, powinieneś już iść. – odpowiada cicho średnia siostra.
- Phoebe, nie wyganiaj gościa. Zrobię herbatę. – mówi uśmiechnięta Paige. – Phoebe! - dobiega wołanie z kuchni.
- Zaraz wrócę. –mówi Phoebe i idzie do siostry.
- Oj przepraszam, ale właśnie Leo powiedział, że Piper mnie potrzebuje w klubie. Będę za minutkę. – Paige orbuje do klubu i zostawia Phoebe samą z Cole’m i Coopem.
- Wspaniale! – wzdycha czarodziejka.
Tymczasem przed klubem Paige ma jednak inny plan niż pomaganie Piper w sprzątaniu.
- Kochasz P3, więc go stracisz! – woła Paige po czym podpala klub, kiedy Piper i inni jej pracownicy są w środku. Paige szybko orbuje do domu.
- Coop! Co zrobiłeś!!! – krzyczy w niebogłosy Cole.
- Ja… nie chciałem przecież!
- O co chodzi Phoebe? – zwraca się do siostry Paige.
- Spytaj ją. – odpowiada Phoebe.
- Przepraszam niezbyt rozumiem.
- Coop sprawił, że zamieniliśmy się ciałami. – mówi Phoebe uwięziona w ciele Cole’a i zaczyna płakać. Wtedy też Leo wraz z nieprzytomną Piper orbuje do domu.
- Paige pomóż mi. Cole dlaczego płaczesz?
- Nie płaczę. – odpowiada ciało Phoebe.
- Przecież nie ciebie pytam! – mówi zirytowany Leo.
- Co się stało? – pyta Coop.
- Ktoś podpalił P3.
- Jeszcze tylko tego brakowało.
Leo ulecza swoją żonę i pyta ją
- Dlaczego ktoś miałby podpalać klub?
- Nie wiem, ale to było straszne.- mówi załamana Piper. – Cały klub spłonął, nic z niego nie zostało! – i zaczyna płakać.
- Piper nie płacz kochana. –mówi Phoebe w ciele Cole’a.
- Już w porządku Cole. – mówi lekko zdziwiona Piper.
- Chyba powinniśmy im powiedzieć- mówi nieśmiało Coop.
- Dobry pomysł, Coop sprawił, że Phoebe i Cole zamienili się ciałami – wyjaśnia sprawę Paige.
- Co? – pyta z niedowierzaniem Piper.
- A w międzyczasie dzwonił do ciebie Phoebe telefon z redakcji. Masz przyjść, bo mają jakiś problem.
- Już idę.
- Phoebe stój! Nie lepiej, żeby poszedł Cole, czyli ty. Inni nie wiedzą tego co my, i nie uwierzą ci raczej w historyjkę o zamianie ciał, nie sądzisz?
- Masz rację. Cole pójdziesz tam za mnie?
- Tak. Oczywiście. A gdzie to w ogóle jest?
Paige w tym czasie wychodzi do kuchni, czarodziejka chce uwolnić się spod kontroli demona, jednak ten namawia ją do jeszcze gorszych rzeczy niż podpalenia P3
- Wiesz co kocha Piper najbardziej prawda?
- Dzieci.
- Więc wiesz co masz robić. –krzyczy demon w ciele Paige.
- Tak!
- Paige wszystko w porządku? – woła Leo
- Gdzie jest Wyatt? – pyta najmłodsza siostra
- Na górze, w swoim pokoju, a dlaczego pytasz?
- Nieważne, pójdę do niego.
<tymczasem w redakcji>
- Phoebe mamy problem. Nie wiemy kogo dać na okładkę pisma. – mówi do szefowej redakcji jej koleżanka – Viola.
- No więc, cóż to za problem. Ja dałbym ładniejszą kobietę.
- Chyba dałabyś! – poprawia ją Viola.
- Tak, tak. – Cole jest wyraźnie zmieszany i co chwilę zapomina, że ma udawać Phoebe.
- Myślisz, że powinniśmy już zaprezentować naszą sesję z letnią kolekcją?
- Dopiero skończyła się zima. Oczywiście, że nie!
- Phoebe ostatnio mówiłaś coś zupełnie innego!
- A racja, dajmy te zdjęcia.
- Phoebe co się z tobą dzieje!
- Nic, po prostu jestem zakochany.. to znaczy zakochana.
- To, że Cole wrócił nie usprawiedliwia cię.
- Phoebe mówiła ci coś o mnie? – pyta nieostrożnie Cole i napotyka groźny wzrok „swojej” wspólniczki.
- Robisz ze mnie wariatkę?!
- Nie przepraszam. Nie chciałem… chciałam.
<w domu>
W salonie słychać płacz Wyatta.
- Ktoś z nim jest? – pyta Piper.
- Tak, Paige. – odpowiada Phoebe.
- Musimy coś zrobić, żebyście mogli wrócić do swoich ciał. – płacz dziecka nasila się. – Leo sprawdź co się tam dzieje. – prosi męża czarodziejka.
- Co możemy zrobić?? O poczekaj, dzwoni telefon Cole’a. Mam odebrać? – pyta siostrę Phoebe
- Tak, może to coś poważnego.
- Halo!... co?! Ach tak, zapomniałem, niestety muszę odwołać nasze spotkanie…. też mi przykro. Dowidzenia!
-Kto to?
- Jakaś Karen! Ja mu dam Karen! – złości się Phoebe.
- Nie możesz zabronić mu spotykania się z innymi kobietami.
- Jestem jego żoną!
- Byłaś jego żoną. – nagle słychać na górze krzyk Leo.
- Phoebe na górę! – krzyczy Piper.
- Paige, coś ty zrobiła! – mówi najstarsza siostra, gdy widzi umierającego w kącie pokoju Wyatta i nieprzytomnego Leo.
- Przepraszam! – Paige upada na podłogę, a z jej ciała ulatuje demon.
- Witam czarodziejko! Witam i ciebie demonie –zwraca się do Cole’a
- Nie jestem, demonem. – krzyczy Phoebe i odpycha demona Zazdrości kulą energii.
- Ty przeciw mnie! Nieładnie!
- Piper pomocy!
- Paige ocknij się! Musisz nam pomóc. – cuci ją Piper.
Nagle do domu wchodzi Cole.
- Phoebe mam złe wieści.
- Ja też! – krzyczy Phoebe uciekając po schodach przed rzucającym do niej kulami energii demonem.
Paige na szczęście odzyskuje przytomność, uzdrawia Leo i synka Piper.
Na dole demon rozprawia się z Cole’m, który nie umie korzystać z empatycznych mocy ukochanej, i z Phoebe, która nie wie jak używać demonicznych mocy.
- Idę do nich – mówi Piper.
- Nie, to moja walka! – krzyczy Paige i chce orbować, ale zostaje w pokoju i jednocześnie zjawia się na dole.
- Ma nowy dar! – oznajmia Leo
- Taki jak miała Prue. –przytakuje Piper.
Paige, która chce rozładować swoją wściekłość na demona pisze na górze zaklęcie unicestwiające go, na dole zaś jej druga połowa walczy z nim.
- Prue nie mogła ruszać „sobą” w projekcji astralnej. – zdziwiła się Piper.
- Jej dar urósł i trafił do Paige.
- Mam. – Paige unosi kartkę z zaklęciem i wraca do swej połowy, znajdującej się na dole, mówi zaklęcie i pokonuje demona, potem uzdrawia Phoebe i Cole’a
- Przepraszam was wszystkich! Bardzo! – mówi Paige – znalazłam zaklęcie, które zakończy wasze problemy – zwróciła się do Phoebe i Cole’a.
- Byłoby świetnie- mówi Phoebe- Cole co miałeś mi powiedzieć.
- Straciłem twoją pracę.
- Co?! – w tym momencie dusze wracają do właściwych ciał.
- Przepraszam. – mówi Cole i ulatnia się do swego apartamentu, unika tym samym narzekań Phoebe.
- Straciłam pracę! – mówi ze łzami w oczach czarodziejka.
- Nie przejmuj się, niektórzy mają gorzej. – mówi Piper.
- Aha zapomniałam o klubie. – odpowiada smutno Phoebe.
- Jedyna nasza nadzieja to Paige – uśmiecha się Phoebe
- Wiem – mówi najmłodsza siostra, przytula się do pozostałych czarodziejek, a w jej oczach błyska ogień – jeszcze zobaczycie co potrafię….

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

No, mam teraz więcej czasu więc postaram się częściej pisać, tymczasem dam zapowiedź następnego odcinka i nie wylkuczam, że może się on pojawić już we wtorek;)Ten odcinek będzie prawie w całości poświęcony Paige --> specjalnie dla naszej Paige z filmweba;)

Odc.6 [ Is it bad bad bad bad Paige?]
Poznajemy bliżej przyjaciółkę Cole'a - Karen. Phoebe jest o nią zazdrosna. Z Paige zaczyna dziać się coś niepokojącego, Phoebe ma nawet wizję, że Paige zabija niewinnego. Tymczasem Piper odwiedza babcia sióstr, która mówi wnuczce, że ona i jej siostry są gotowe na spotkanie z Prue.

Lovely_Paige

dzięki rose

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

No nizłe podoba mi się masz talent do pisania czekam na nowy odcinek;P

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

Super odcinek;) No i czadowo, że było dużo Cole'a;)

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Addie

j.w.
Świetnyyyyyyyyyyyyyyyyyy;P bardzo emocjonujący i wstylu charmed;D no i Cole...;) po prostu super;P pozdrawiam i czekam na dalsze odcinki ;*;*;*

ocenił(a) serial na 10
Bellamy

Rose jesteś boska w pisaniu odcinków może w przyszłości zostaniesz jakimś reżyserem XD i byś robiła supcio filmy w stylu Charmed;P

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

Dziękuje wam kochani za wszystkie dobre słowa pod moim adresem. Postaram się, żeby mój sezon zadowalał i fanów Piper i Paige i Phoebe i o każdej z nich będzie w tym sezonie duuużo. A jak bym została reżyserem to napewno zrobiłabym coś takiego jak Charmed;D
A i mam do was kilka pytań: (przez to również możecie uczestniczyć w tworzeniu mojego sezonu;D)
- Czy Phoebe ma być z Cole'm, czy może ma pozostać u boku męża - Coopa???
- Czy Prue ma powrócić (oczywiście kosztem Paige)???
- Czy Piper ma być do końca z Leo, czy może "namieszać" trochę w ich związku???
- Czy Paige ma przejść na złą stronę?? (tylko na parę odcinków)
- Która z czarodziejek ma zajść w ciążę??

czekam również na nowe pomysły, które napewno wykorzystam w swoim sezonie

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

- Ja oczywiście bardzo bym chciała, żeby Pheobe była z Cole'em;)
Coop jest żaden;/
- Ja zdecydowanie bardziej lubię Paige od Prue, dlatego wolałabym, żeby Zostało tak jak jest;)
Paige jest świetna;)

Reszte pozostawiam innym;)

Nie mogę sie już doczekać następnego odcinka:)

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Addie

Phoebe ma być z Cole'm;P i lepeij zeby zostala Paige.
A w ciązy moglaby byc...Paige z....Coopem;D

pzdr

ocenił(a) serial na 10
Bellamy

nie no Paige należy się ktoś lepszy;) już mam nawet pomysł z kim Paige będzie w ciąży;) a Phoebe raczej na 100% będzie z Cole'm ale najpierw czekają ich małe trudności;)

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

Odc.6 [Is it Bad Bad Bad Bad Paige?]
- Oczywiście, czemu nie. Przyjdę. – Piper odkłada niechętnie słuchawkę. – Brakuje mi klubu, to dziwne uczucie starać się o pracę. – mówi do Leo.
- Wiem, ale musisz sobie poradzić. Jakoś przez to przejdziemy. – pociesz ją mąż.
- Hej wszystkim. – radośnie woła Paige.
- Hej, ja muszę wyjść. Dowidzenia wszystkim. – woła Piper i wychodzi na rozmowę o pracę.
- Czy starsi wiedzą kto to zrobił? Chodzi mi o klub oczywiście. – pyta podejrzliwie Paige męża siostry.
- Niezbyt ich to obchodzi. To sprawa policji.
- Rozumiem.
Do kuchni wchodzi Phoebe
- Widział ktoś Coopa? – pyta czarodziejka
- Pewnie znów coś majstruje – mówi z ironią Paige
- To nie tak, to wszystko przypadek, ale…
- Ale odkąd zjawił się Cole nic mu się nie udaje. –dokańcza najmłodsza siostra
- Gdzie Piper? – próbuje zmienić temat rozmowy Phoebe
- Szuka pracy. Tobie też by się to przydało. – mówi chłodno Paige
- Wiem, niedługo coś znajdę…
- Ja już znalazłam, żeby wam pomóc. Po tym jak wylali mnie z poprzedniej pracy zaczęłam szukać nowej.
- Dlaczego nic nie powiedziałaś? Gratuluję – wcina się duch światłości
- Będę pracowała w agencji reklamowej.
- A nie byłoby gdzieś tam miejsca i dla mnie? – pyta Phoebe.
- Nie wiem.
- Paige o co chodzi? Dziwnie się zachowujesz. – mówi podejrzliwie Leo
- Nie dlaczego. Muszę iść dziś mój pierwszy dzień w nowej pracy. – czarodziejka wychodzi z domu.
- Nie zauważyłaś, że coś z nią nie tak? – pyta Leo Phoebe.
- Na razie mam inne zmartwienia. Muszę szukać pracy. A tak poza tym… ach nieważne. Ale ty możesz spytać się starszych czy coś wiedzą. – Phoebe wychodzi z domu, a Leo orbuje do Starszyzny.
Tymczasem Piper nie jest zbyt zadowolona ze swej rozmowy kwalifikacyjnej. Dzwoni do Paige:
-Cześć Paige…. tak, też o tym pomyślałam…. jestem prawie pewna, że nie dostanę tej pracy….spotkać się?, no pewnie, a gdzie? Dobra, będę za jakieś pół godziny.
Nagle po rozmowie z Paige do Piper dzwoni telefon.
- Leo? Coś się stało?
- Piper gdzie jesteś?
- Idę na spotkanie z Paige. Rozmowa o pracę poszła mi do kitu. – mówi smutnym głosem czarodziejka
- Piper, nie idź tam.
- Leo o co ci chodzi? Kolejny demon do unicestwienia? Zajmiemy się tym później.
- Problem jest poważniejszy, demonem jest…Paige.
[intro]
- Niemożliwe. Jak niby Paige ma być demonem? – pyta zła Phoebe
- To jest możliwe. Została zainfekowana prawdopodobnie wtedy, gdy porwało ją Źródło. – odpowiada Leo.
- Nie wierzę w to. Co możemy zrobić? – pyta zmartwiona Piper
- Trzeba ją znaleźć i odesłać jej demoniczne moce do prawdziwego demona.
- Nie! – wcina się Phoebe
- Dlaczego nie? – pyta zdziwiona Piper
- Myślicie, że nie wiem, że pierwszym demonem, którego wybierzecie będzie Cole? Poradzimy sobie bez niego.
- Phoebe! – krzyczą razem Piper i Leo.
- Wezwij go. Ale już! – mówi najstarsza siostra
- Cole! – krzyczy Phoebe
- Jestem. – w pokoju zjawia się demon.
- O jak dobrze, musisz nam pomóc.
- Wcale nie! – wtrąca się Phoebe
- Paige stała się demonem. – kontynuuje Piper. – Musimy przekazać jej moce tobie, wtedy stanie się znów czarodziejką
- Nie ma sprawy, przyda mi się więcej mocy. Gdzie ona jest?
- Teraz idzie do domu. Najprawdopodobniej.
- Nie myśl, że nie poradziłybyśmy sobie same. – mówi oschle Phoebe, gdy zostaje sam na sam z Cole’m.
- Wiem, ale chętnie ci pomogę. Gdzie jest Coop?
- Też chciałabym wiedzieć. Cole, kto to jest Karen?
- Phoebe kim jest dla ciebie Coop? Chciałaś, żebym zaczął swe życie na nowo, więc to zrobiłem. Karen to moja narzeczona, a skąd ją znasz?
Ale do salonu wchodzą Piper i Leo i oznajmiają pozostałym, że czas ruszać na poszukiwania Paige. Nie muszą jednak nawet wychodzić z domu, bo zjawia się koło nich… Paige.
Czarodziejka, zamieniona w demona rzuca kulą ognia w Leo.
- Witam szanowne siostry – i rzuca znów. Tym razem w Phoebe, ale ta obrania się lewitując.
- Cole! Zaklęcie! –krzyczy Phoebe
- Tak już! „Dary, które są nie jej….”- jednak Cole nie dokańcza, bo nagle Paige demonicznym sposobem znika, ale jeszcze przed zniknięciem krzyczy:
- Zdradzasz mnie? Przecież należymy do tego samego władcy! Będziesz cierpiał! Wezmę co masz najlepszego!
- Gdzie ona poszła? – spytała Piper cucąc nieprzytomnego Leo
- Po Karen – odpowiedziała Phoebe – Zabierze ci kogoś kogo najbardziej kochasz.
- To bardzo prawdopodobne. – mówi Leo – Chodźmy do waszego apartamentu.
Cała czwórka przenosi się do mieszkania Cole’a i Karen. Nie ma w nim jednak nowej narzeczonej demona.
- Ona jest w pracy. – mówi Cole
- Czyli jest bezpieczna – dokańcza Piper
Nagle za ich plecami pojawia się Paige i rzuca kulą energii w Piper i Leo.
- Teraz mnie popamiętasz! – mówi zwracając się do Cole’a i porywa… Phoebe.
<Godzinę później>
Cole budzi nieprzytomnego Leo i prosi go, by ten uleczył Piper. Duch światłości leczy swoją żonę.
- Gdzie Phoebe – pyta zdezorientowana Piper.
- Nasz demon ją porwał.
- Paige? Jak to? Miała porwać kogoś kogo najbardziej kochasz! – zwróciła się do Cole’a.
- I tak właśnie zrobiła. –powiedział Leo.
Cole milczał. Cały czas chciał wyczuć, czy Paige jest w Podziemiu i gdzie zabrała ona Phoebe.
- Cole?! Powiedz coś! Leo! Wyczuwasz ją? Powiedzcie coś, bo oszaleję!
- Jest! – krzyknął nagle demon. – Jest w waszym domu!
Piper, Leo i Cole przenieśli się do domu czarodziejek w mgnieniu oka. W salonie faktycznie była Paige i Phoebe, ale także i Karen.
- Wybieraj Cole! – Paige w tym momencie rzuciła kulą ognia w dwie ważne dla Cole’a kobiety. Demon rzucił się na ratunek Phoebe i z zaskoczeniem uznał, że choć kula go dotknęła nie doznał żadnych obrażeń Wprost przeciwnie- zaabsorbował trochę mocy Paige, dla siebie, i teraz gdy ona była słabsza Cole zaczął z nią walczyć, a każdy jej cios oddawał mu jej moce.
- Leo! Karen! – zawołała Piper. – Ulecz ją!
Jednak było już za późno. Demoniczne wcielenie Paige zabiło Karen. Walka Cole’a zakończyła się pomyślnie. Odebrał moce Paige, i tym samym mógł rzucać kulami ognia. Nieprzytomna Paige opadła na podłogę.
- Paige! Ocknij się! – wołała Piper.
- Co się stało? – powiedziała Paige po przebudzeniu.
- Nic nie pamiętasz?
- Co się stało? Boli mnie głowa. Zabalowałam wczoraj?
- Można tak powiedzieć. – odpowiedziała z uśmiechem Phoebe.
- Przykro mi. Nie dało się nic zrobić. – powiedział Leo do Cole’a, który właśnie stał nad ciałem zmarłej narzeczonej.
- Wiem. – powiedział oschle Cole i popatrzył się ze złością na Paige.
Paige napotkała jego spojrzenie i szybko odwróciła wzrok.
- To ja to zrobiłam? – wskazała na Karen.
- Nie ty. Ten, kto cię opętał. – powiedziała delikatnie Piper.
- Jak to możliwe, że Paige stała się demonem? I to tak nagle. – pyta Phoebe.
- To faktycznie bardzo dziwne. – odpowiada Leo. – Ale dobrze, że już wszystko w porządku.
- Bywało lepiej, szczerze mówiąc – uśmiecha się Paige.
- Cole zostaniesz na kolacji? – pyta Piper.
- Mogę?
- Tak. – odpowiada Phoebe. – Będzie nam bardzo miło.
- Przepraszam, że się wtrącam, ale gdzie jest Coop? – mówi Paige.
I właśnie w tej chwili do domu czarodziejek wchodzi Coop i radośnie oznajmia
- Piper odbudowałem twój klub. Co prawda za pomocą magii i moich przyjaciół, ale P3 wygląda jak nowy.
- Coop jesteś wspaniały. – podchodzi do niego Phoebe i przytula go.
- Zabiorę ją do Starszych. – wskazuje Leo na Karen.- Może oni coś poradzą.
- Wątpię. – mówi smutno Paige – Jeszcze raz przepraszam.
- Nie ma za co! Pójdę zrobić kolację.- mówi Piper i idzie do kuchni.
- Phoebe chciałbym ci coś pokazać. Mam dla ciebie prezent. – mówi do swej żony Coop. Phoebe widząc niezbyt radosną minę Cole’a mówi
- Zaraz wracam. Posiedźcie i pogadajcie chwilkę. – wskazuje na demona i siostrę.
Gdy Paige i Cole zostają sami zaczyna się pomiędzy nimi dziwna rozmowa.
- Dlaczego to zrobiłeś? – pyta Paige
- Co?! Bo niezbyt rozumiem.
- Myślisz, że nic nie pamiętam! Zrobiłeś ze mnie demona.
- Ach to… Chciałem się przypodobać Phoebe. Tylko tyle.
- Mogłam umrzeć. Chcesz, żebym jej powiedziała.
- Zawsze byłaś przeciwko mnie, więc Phoebe nie będzie brała twoich opowiastek na serio.
- Wtedy miałam rację!
- Nie unoś się tak. Ja chcę tylko odzyskać twoją siostrę. Po to wróciłem.
- Chcesz ją znowu zranić? Odejdź Cole, bo znowu umrzesz!
- Jestem teraz o wiele silniejszy i mądrzejszy Paige, a ty mi nie przeszkadzaj, bo znowu zrobię z ciebie wariatkę.
- Chcesz być Źródłem?
- Chcę odzyskać należyty mi tron. A Phoebe mam nadzieję, że mi w tym pomoże.
- Nie zrobisz tego!
- Zrobię. Chyba, że nie chcesz żeby twoja druga siostra i jej dzieci żyły.
Paige już ma coś powiedzieć, ale nagle do salonu wchodzi Piper z przygotowaną kolacją. Czarodziejka zadowolona jest w odbudowy klubu, więc Paige nie chcąc psuć jej szczęścia stara się zachowywać normalnie. Tylko Leo coś podejrzewa…
Tymczasem w pokoju na górze Phoebe i Coop rozmawiają ze sobą
- Naprawdę piękny, nie musiałeś… - mówi czarodziejka patrząc na naszyjnik – prezent od męża.
- Chciałem Phoebe. Chciałem pokazać, jak bardzo cię kocham. To wszystko zrobiłem dla ciebie.
- Coop chcę, żebyś o czymś wiedział. – mówi poważnym tonem Phoebe – Pamiętasz jak powiedziałeś, że mam wybrać pomiędzy tobą a Cole’m?
- Tak.
- Już dokonałam wyboru….

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

No koniec był zaskakujący bardzo zmyślne, właściwie cały tekst jest super a koniec najlepszy XD

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

A to jest mój numer GG 1446868 jakbyście chciały to możemy troche popisać;P

ocenił(a) serial na 10
My_lover___Holly

świetny odcinek;) Szkoda, że dla odmiany Cole nie może sie zaprzyjaźnić z Paige... no i że jest zły;]] Ale normalnie odcinek a zwłaszcza koniec trzyma w napięciu!:) Boski:)

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Addie

No cóż,ten odcinek dla odmiany mi się nie podobał;/ Cole miał narzeczoną a najgorsze jest to, że znowu jest zły,już myślałam, że wszystko będzie ok a tu...
pzdr

ocenił(a) serial na 8
Bellamy

A mi się podobał czekam na nastepny.
:)