PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88748
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Co z Kamilem?

ocenił(a) serial na 6

Nie pamiętam co się stało z Kamilem (A.Królikowski)... Oglądam serial dość wnikliwie ale wyleciało mi z głowy. Pamiętam, że wpadł w ręce gestapo jak pomagał Władkowi organizować radiostację w domu pani Konieczko. Przypomnicie?

cold_dog

No wlasnie - to dla tych co zarzucaja scenariuszowi ze wszyscy schwytani zostaja odbijani lub uciekaja gestapo. Jego nikt nie odbil - pozostaje w domysle ze albo nadal wiezi go gestapo albo go juz zakatowali lub rozstrzelali. A moze jescze sie pojawi jego watek?

cold_dog

Moim zdaniem już go nie zobaczymy,. Pamiętacie, w czyich był łapach? Rabbke z pewnością go wykończył. Szkoda.
W ogóle w tym sezonie pojawiło się sporo nowych czarnych charakterów. Tadeusz, o którym nie wiadomo co myśleć, utykająca konfidentka z poprzedniej serii i tajemniczy chłopiec, który od razu wzbudził moje podejrzenia. Zdradził nawet prosty pomocnik palacza, za kiszonego ogórka...

kegybeer

heh z tym chłopakiem i ogórkiem to było zabawne.Szkoda że ten Tadeusz jest takim oszustem widać że jest bardzo sprytny i odważny i gdyby w grupie cichociemnych to by im pomógł.

ocenił(a) serial na 10
cold_dog

W którym odcinku sie to wydarzyło? Porwanie Kamila?

cold_dog

Witam, najwyraźniej niezbyt uważnie przeczytałem wczoraj Twoje pytanko, więc już śpieszę z informacją. Niestety nie pamiętam tytułu odcinka, lecz pod koniec miała miejsce wpadka radiostacji.
Dom został otoczony, a nasi bohaterowie próbowali się wymknąć w mundurach niemieckich żołnierzy, którzy akurat.kupowali tam nielegalnie bimber. Podczas ucieczki Kamil został trafiony i spadł z motocykla. Rannego natychmiast pochwycili Niemcy i ostatnia scena z jego udziałem miała miejsce już w "mordowni" Rappkego. Dość drastycznie to wyglądało:((
Mam nadzieję, że trochę pomogłem....

ocenił(a) serial na 7
kegybeer

Racja no i chłopaki chcieli go odbić ale dowództwo się nie zgodziło. Więc zapewne zginął.

ocenił(a) serial na 10
pawell190

Niestety Kamil zginął . Świadczy głównie ta scena, gdy Rappke uderza go a on wpada i widzimy trupią czaszkę na nakryciu Rappkego. Dla mnie jest to bardzo sugestywna scena.