PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88839
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Przez ,,Czas Honoru" przewinęli się już prawie wszyscy bardziej znani aktorzy (nie koniecznie dobrzy, choć pojawiali się też wybitni).

Jeżeli ta tendencja się utrzyma to powinniśmy jeszcze zobaczyć Żaka i Pyrkosza.

Kogo jeszcze brakuje w ,,CH"? :D

ocenił(a) serial na 6
kacperpiotrkow2

Chętnie bym zobaczył Miśka Koterskiego w roli jakiegoś Żyda z getta. Nadawałby się jak żaden inny hehe

kacperpiotrkow2

no aż dziw że szyca jeszcze nie było... jak otwieram lodówkę to on tam nawet jest ;p

ocenił(a) serial na 1
gigi

Brakuje Karolaka, wszędzie go pełno. Czekajcie ktoś puka... tak to był Karolak i coś tam chciał. Mówiłem że wszędzie go pełno.

ocenił(a) serial na 10
pionas666

Dorociński mógł by zagrać jakiegoś cwaniaka ;)

ocenił(a) serial na 5
gigi

Ja oczekuję takich gwiazd:
-Bartosz Żukowski w roli głupkowatego SS-mana.
-Dariusz Gnatowski - rola ukraińskiego hiwisa - ochotnika o wyglądzie Barabasza z "Ogniem i mieczem"
-Maciuś z Klanu - niech zagra kolejną ofiarę losu którą przygarnia matka Wandy.
-Anna Mucha - rola dziwki puszczającej się z Niemcami i Polakami.
-Piotr Zelt bądź Rafał Kubacki - rola strażnika SS katującego AK-owców
-Arkadiusz Jakubik - niemieckiego sapera bądź też członka AK od materiałów wybuchowych
-Artur Barciś - rola Żyda ukrywającego się przed Niemcami.
-Cezary Żak - tu mam dwa pomysły
A) Następcę Reinera - w wolnych chwilach delektującego się ogórkiem ze słoika jak w "Twierdzy gofrów"
B) Oddać hołd "Stawce większej niż życie" konkretnie odcinkowi "Genialny plan pułkownika Krafta". Będzie grał rolę dwóch braci - jeden to volksdeutsch mający szpiegować Niemców, a drugi Polaka ukrywającego się w Warszawie.

Taka obsada była by idealna dla klęski zwanej "Czas humoru":)

ocenił(a) serial na 4
tc1987

I to piszę człowiek który brał udział w kręceniu tego dzieła:D.

ocenił(a) serial na 5
WOLVERINE55

1. Pasja do historii powodowała że przymykaliśmy na to oko mając nadzieję że coś z tego wyjdzie senswnego po zmontowaniu scen.
2. Płacili za każdy dzień zdjęć - tym bardziej przymykało się oko:P
3. Ja tylko statystowałem, a nie miałem role gadane na poziomie Jana Englerta:P

Nawet jeden z głównych aktorów oficjalnie krytykował poziom serialiku więc ja tym bardziej nie mam zachamowań:P.

ocenił(a) serial na 5
WOLVERINE55

Poza tym oni mają w dupie zdanie konsultantów i nasze. Przykład -1 odcinek 1 serii - podoficer SS salutuje na Polską modłę, na mieście wiszą plakaty z końca wojny (w 1941 roku), oficerowie WH i SS noszą medale których wtedy zdobyć nie mogli - sztandarowy przykład debilizmu to noszenie wstążki odznaki za odbycie kampanii wschodniej w zimie ustanowiony w 1942. Nie mówiąc o masie bardziej widocznych wpadek. W jednej scenie (zamach na Reinera) jeden z SS-manów strzela z rozwalonego na pół Schmeissera i taką scenę wmontowano do filmu.

Ten serial to po prostu jedna wielka komedia:).

ocenił(a) serial na 1
tc1987

Hej! Byłeś statystą w tym pseudoserialu? A poza tym jeśli aktorzy sami wypowiadają sie źle o tym w czym grają to chyba najlepiej nie świadczy o produkcji. Wg. mnie to tylko takie M jak Mdłości podczas II WŚ. Najbardziej mnie wkurza ten gówniarz przygarnięty przez starą Wandy. P.S Fajna lista. Od siebbie dodam Mroczków w roli... nie wiem jakiej może szwabów oraz Muche i Cichopęk.

ocenił(a) serial na 8
tc1987

Hehe ciekawa ta Twoja obsada ;) Mimo to nie zgadzam się z Tobą - produkcja nie zasłużyła na tak druzgocącą krytykę. Po pierwsze - bardzo dobrze, że w ogóle sięgnięto po temat II wś w oprawie serialu nadawanego w niedzielę o 21. Jestem pewien, że serial typu "Miłość nad rozlewiskiem" nadawany w tym samym paśmie, ale osadzony jeszcze głębiej na wsi, z jeszcze starszymi ludźmi, miałby oglądalność wyższą. Po drugie - kilka rzeczy wyszło im naprawdę nieźle, przede wszystkim muzyka ;)

ocenił(a) serial na 10
kacperpiotrkow2

brakuje Kasiuni Cichopek i Mroczków

KMC

Biba