PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88755
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

A pozwolę sobie strzelić taki króciutki komentarzyk :-)

Po fascynującej <ziew> „Tajemnicy Twierdzy Szyfrów” nawet nie zerknąłem na „Czas Honoru”
twierdząc z góry, że będzie to taki sam niewypał. Ostatnio jednak zostałem wręcz zarzucony w
sieci informacjami o będącej już w przygotowaniach, kolejnej niesamowitej serii. Postanowiłem
zaryzykować, myśląc przy tym, cholerka, siódmy sezon? Czyli ludzie oglądają historyczny serial,
może nie jest jednak taki zły? Wyszukałem w internecie, włączyłem 1 odcinek i… co mi się od
razu rzuciło w oczy (albo raczej w uszy) to świetna muzyka. Czołówka jest naprawdę zachęcająca,
dawno tak dobrej w polskim serialu nie widziałem. Oglądam więc dalej. Dzieje się to co
przypuszczałem… Niemcy gadają po polsku (albo Polacy po niemiecku?) co wychodzi trochę
zabawnie, przy równoczesnych wstawkach typu : Schneller! Haende hoch! itd. Idąc tym
schematem ten Anglik w samolocie też powinien gadać po "polskiemu"… Ale mniejsza z tym, da
się przeżyć. Nasza główna czwóreczka bardziej niż „bojem” pochłonięta jest sprawami
sercowymi. Ale Cichociemni (dziwne, że w serialu nigdy <kończę właśnie trzecią serię> nie pada
to określenie) podobnież byli dosyć kochliwi, więc i to wybaczam. Ich niesubordynacja wobec
rozkazów dowództwa i łamanie wszelkich reguł konspiracji jest zabawne, ale nie irytujące.

Przewidywalność jest też spora. Wiadomo, że ten najbardziej doświadczony, żołnierz z zawodu
zaliczy na wstępie serię wpadek, okaże się lekkomyślny i nierozważny, a ten najbardziej narwany
i dzieciakowaty stanie na wysokości zadania, będzie posłuszny wobec rozkazów oraz z
powodzeniem zakańczać będzie każdą powierzoną mu misję. Stały schemat. W roku 41 terror
jeszcze nie był tak nasilony jak za wspólnych rządów Fischera i Kutschery, więc przedstawienie
praktycznie wcale nieogarniętej wojną Warszawy też nie razi za bardzo. Getto przedstawiono
troszeczkę za "ładnie" (czy ja patrząc na pana Globisza, nie umniejszając mu jako aktorowi,
naprawdę mam uwierzyć, że w getcie panował epidemiologiczny wręcz głód, to przepraszam, ale
nie wierzę :-P). Państwo Sajkowscy podobno nie są Żydami, też przepraszam, ale zarówno Lena
jak i Romek to są dla mnie wręcz podręcznikowymi przykładami żydowskiej urody. Takie smaczki
jak zabijanie konfidentów na oczach świadków (sytuacja Bronek - dyrektor teatru i Wanda), czy to
naprawdę było koniecznie? Takiej nierozwagi i lekkomyślności u Cichociemnego w życiu bym
się nie spodziewał. Pomijając te błędy rzeczowe, 1 seria jak najbardziej oglądalna. Ale niestety
zaczęła się druga seria, o wiele słabsza. Jedyne dobre wątki w tej serii to Kwapisz i postać
genialnej Danuty Stenki i jej rozmowy z Michałem.

Jakoś ten sezon przebolałem i dobrze, że mnie nie zniechęcił, bo po nim nastał o wiele lepszy
sezon trzeci. I choć wiem, że w 3 sezonie jest mnóstwo absurdów historycznych (akcje
dywersyjne Podziemia już w 41 roku??/ wcześniej jeszcze napad na bank - profesorem historii
nie jestem, ale czy takie akcje nie miały miejsca dużo pózniej?/ Nasi panowie praktycznie
zdekonspirowani przez Gestapo dalej sobie strzelają w Warszawie…, Janek sobie tak po prostu
wchodzi i wychodzi z getta, jakby nigdy nic, a w międzyczasie idzie sobie na piwko do baru… czy
to nie było przypadkiem zabronione?) to jednak ogląda się z napięciem i wyczekiwaniem.
Zaciekawił mnie wątek sowieckiej agentury z Baką na czele. Postać Tadeusza też ciekawa, choć
cała sytuacja z nim to bajeczka, podobnie jak wątek Michała vs Halbe w drugim sezonie. Jestem
na razie na 11 odcinku 3 serii, więc tu moja rozprawa się kończy. Oprócz tego w serialu podoba
mi się ta prosta przyjaźń między chłopakami. Zwłaszcza między Bronkiem a Jankiem – synem
zamożnego przedsiębiorcy i zwyczajnym chłopakiem z Pragi.

Co mogliby trochę ukrócić? Proste, wątki miłosne. Najbardziej na nerwy działają mi Bronek i
Wanda. Może odbierałbym ten związek inaczej, gdyby nie ta zerowa chemia między aktorami. Ten
związek wydaje mi się pusty. To samo z Rudą i Władkiem, "tandem" ten byłby o wiele ciekawszy,
gdyby byli zwykłymi "partnerami w boju", ciągle sobie dogryzającymi, ale nie, w naszych serialach
wszystko musi się skończyć wielką miłością z tymi chwytającymi za serce wyznaniami. Nuda. Nie
przeszkadza mi natomiast wiecznie romansujący Michał oraz Lena z Jankiem – zwyczajny
związek bez przesiąkniętych erotyzmem scen i wielkich słów. Ech ta Lenka :-) Pastwi się nad tym
biednym Jankiem niemiłosiernie :-P

Teraz do samych postaci, czyt. obsady. Powiem tylko, że jest ona bardzo nierówna. Oczywiście
co do aktorów starszego pokolenia, to wiadomo, że stworzyli świetne kreacje – Panie
Gniewkowska, Romantowska, Stenka, Wencel oraz panowie Englert, Globisz, Baka. Jedynie
wyłamał się pan Olbrychski. Naprawdę nie wiem, co się z nim dzieje ostatnio… Co do naszego
młodszego pokolenia… są i ci świetni i ci słabsi. Świetnie zagrane role: Panie Ostaszewska,
Więdłocha, Gorczyca, Bołądź, Panowie Pawlicki, Konopka, Żurawski, Kowalczyk, Brzeziński.
Lubiłem też postacie siostry Roży i łączniczki Krysi, szkoda, że z nich zrezygnowano :-(

Nigdy nie przeboleję tego, że świetnego w roli bezwzględnego Gestapowca Stelmaszyka
zmieniono na nijakiego Adamczyka. Sorry, ale on w tej roli w ogóle mnie nie przekonuje. W
OGÓLE. O wiele lepiej prezentuje się również pan Dedek. Tak samo zamiana pani
Ostaszewskiej na panią Różczkę, również jest dla mnie niezrozumiała. Mimo, że Wanda miała
być postacią bardzo naiwną i przez to wkurzającą, excuse my french, to jednak pani
Ostaszewska mimo tego sprawiła, że dało się ją lubić. Pani Rożczka uczyniła za to tę postać
jeszcze bardziej irytującą.

O ile lubię Michała, tak wydaje mi się, że pan Jakub Wesołowski nie za bardzo gra, a jedynie
występuje… Tak samo pan Zakościelny – taki Marek z "Kryminalnych" w czasach II wojny.
Problem mam z panem Weczorkowskim… To postać jakby wyzbyta z emocji, nieważne czy
rozmawia z Rudą, z matką czy o planie napadu na Niemców z dowódcą, zawsze ten sam ton
głosu, ta sama mina, zero emocji. Jeżeli Władek taki miał być, to pan Wieczorkowski ma po
prostu bardzo łatwe zadanie w przeciwieństwie do pozostałych, którzy jednak sami musieli
nakreślić charakter swoich postaci, z udanym, bądź też trochę mniej udanym skutkiem. Dobrze
się spisał w pierwszym sezonie, w kolejnych już mi działa na nerwy.

Pan Małaszyński nie jest zły, choć na wyżyny się nie wzniósł. Pan Wieczorek nawet dobrze
wypada jako taki cyniczny Abwehrowiec, choć gra, jak większość aktorów tego serialu, jedną
miną. Totalną pomyłką jest za to postać Krawca (czy dowódcy w Podziemiu mogli być naprawdę
aż tak nieogarniętymi i naiwnymi bezmózgowcami ?) a pan Majchrzak jest po prostu tragiczny w
tej roli… Gdyby TAK działało polskie Podziemie, to długo byśmy chyba nie powojowali. Pan
Kozyra jako Fischer(…!!??) Czy naprawdę w Polsce nie ma żadnego charyzmatycznego aktora,
który mógłby zagrać tak ciekawą i ważną postać gubernatora Fischera? To był wysoki, postawny
mężczyzna o przerażającym spojrzeniu. Wybór pana Kozyry traktuje jako okrutny żart ze strony
producenta.

Mimo tych wad, przekonuję się do tego, że jest to jeden z lepszych polskich seriali.
W kolejnych seriach mam taką skromną nadzieję zobaczyć sceny likwidacji getta, spotęgowanie
terroru reżimem Kutschery i, naturalnie, Powstanie.

użytkownik usunięty
Felix49

Znam wiele osób, u których "ta fiksacja" przeszła przed 4 sezonem. Ja w sumie mam sentyment do 1 sezonu. Moim zdaniem był najciekawszy, jeszcze wtedy taki świeży; aktorzy nie irytowali, nie "gwiazdorzyli". W dodatku moja ulubiona polska aktorka - Ostaszewska, Englert. Było mało celebrytów, wielu mniej znanych aktorów, Wesołowski miał mało scen (co za piękne czasy...). Późniejsze sezony oglądałam już z sentymentu, pewnego rodzaju przyzwyczajenia, ale bez szczególnego zainteresowania. Nie przepadam za polskim kinem i polskimi pożal się Boże gwiazdami (na okrągło widzę wszędzie te same pyski, które w każdym filmie, serialu grają te same role), ale zauważyłam, że lubiłeś Ekipę - i to jest mój absolutny numer 1 wśród polskich seriali. Być może dlatego, że uwielbiam gatunek political-fiction, ale i gra aktorska stała na baaardzo wysokim poziomie. A to się zdarza rzadko.
Co do Czasu Honoru, tak na marginesie. Niestety masz rację, serial jest na siłę przedłużany. Zamiast kręcić kolejne sezony o czasach powojennych, to TVP mogłaby pomyśleć o stworzeniu całkiem nowego serialu opowiadającego właśnie o tamtych czasach - nowych bohaterów, fabułę... Czas Honoru, moim zdaniem, już się wypalił. Ale czuję, że i tak powstanie 8 sezon, jeżeli 7 będzie miał dużą oglądalność. Jest wiele osób, które serialem tym wciąż się fascynują, więc ok, niech i nawet 15 powstanie.

ocenił(a) serial na 10

niby produkcja potwierdziła że nie będzie już dalszych serii bo mają w planach inny serial , ale w sumie 5 miał też być ostatni

użytkownik usunięty
ghf

Oni już zapowiadali, że 5 sezon będzie ostatnim, więc wszystko jeszcze może się zdarzyć. Ja tylko słyszałam, że TVP zapowiada nowy serial z Zakościelnym, z Wesołowskim (Chryste, no...) i Rosati. Ale to chyba nie jest nowe dzieło Kwiecińskiego...? Chyba...

ocenił(a) serial na 10

to ma byc serial strazacy o pracy strazaków

Przyznam Ci się :-) Nie wytrzymałem i obejrzałem i piątą i szóstą serię. Ale komentarzy nie będzie. Bo nie ma o czym. Telenowela. Pooglądam jeszcze siódmą serię, ale na tym moja przygoda z tym serialem się kończy. Szkoda. Mogli zrobić serie 4,5,6 jeszcze w trakcie trwania wojny i cały serial zakończyć Powstaniem i śmiercią głównych bohaterów. Zmarnowany materiał i potencjał...

Nawet jak powstanie ósma seria, to już beze mnie jako widza ;-)

"Ekipę" uwielbiam i często wracam do tego serialu :-) Szkoda, że udało się zrealizować tylko jedną serię.

Masz rację, pierwsza seria to było coś, był klimat. Ja osobiście jeszcze lubiłem trzecią serię.

Ja również wolę produkcje zagraniczne. Ciekawie zapowiada się ten duński serial o wojnie z 1864. Nie mogę się doczekać tej produkcji.

użytkownik usunięty
Felix49

Nie będzie komentarzyka? Nawet króciutkiego? Szkoda :( :P Ale rozumiem :) Silnej woli to Ty nie masz :D Ten duński serial zapowiada się rzeczywiście interesująco i również czekam na premierę.

Lekki spam, wiem, ale wiesz może przypadkiem, czy planują tylko jedną serię tego serialu, czy może cosik więcej? Po zwiastunach mogę ostrożnie stwierdzić, że serial może okazać się hitem. Oby.

Z przyjemnością zobaczyłbym taki polski serial opowiadający np. o Powstaniu Listopadowym lub Styczniowym. To byłoby wyzwanie.

użytkownik usunięty
Felix49

Wojna prusko-duńska zbyt długo nie trwała, więc na wielosezonowy serial raczej nie ma szans ;) Polski serial o powstaniach - marzenie, ale póki co chyba nierealne :(

No raczej :-P

Tak Ci powiem, że troszeczkę się rozczarowałem się "Czasem Honoru", miałaś rację, miałem zbyt duże oczekiwania :-P. Pierwszy sezon zapowiadał naprawdę dobry serial, a jak to się dalej potoczyło, to każdy wie. Niepotrzebne przeniesienie akcji do czasów powojennych i, czego nie wybaczę, pominięcie okresu między 42-43. Szkoda, moim zdaniem zmarnowany potencjał. W sumie to nie wiem, po co robią tę siódemkę, jaki w tym sens? Przecież i tak wiadomo, jak to się skończy. Nieciekawy zabieg, bardzo nieciekawy... I jeszcze te Musiały, co to mają "wspomóc oglądalność". Takie, excuse my french, "zeszmacenie"...

użytkownik usunięty
Felix49

A mówiłam heh ;) Wiesz co, to takie czepianie się Musiała (choć za nim nie przepadam, wiadomo) jest chyba troszeczkę przesadzone. Gdyby producenci go nie chcieli, to by go w Czasie Honoru nie było i to ich trzeba przede wszystkim winić za taki, a nie inny dobór obsady. A zresztą, ja jeszcze pamiętam jak serial był zapowiadany w 2008 roku. Jaka wtedy była nagonka na główną obsadę, że same serialowe badziewia będą występować, playboye, że się nie nadają itp. Przecież krytykowano ich niemiłosiernie (oszczędzono jedynie Pawlickiego, bo był praktycznie nieznany), jechano i po Zakościelnym i Wesołowskim i Wieczorkowskim. A teraz? Jakich zagorzałych zwolenników i obrońców mają. A moim zdaniem zarówno Zakościelny jak i (tym bardziej) Wesołowski powalającym (w przypadku tego drugiego o ile w ogóle) talentem nie błysnęli. Ta nagonka na Musiała jest nieco przesadzona. Może nie będzie aż tak źle. Przecież w tym serialu nie grają jedynie dobrzy aktorzy. Jest spora grupa tych przeciętnych.

Może masz rację. Tylko, że ja już tego chłopka po prostu nie mogę... On jest wszędzie, jak Adamczyk. Niedawno wyczytałem, ale też chyba koleżanka Arya_2 o tym wcześniej wspomniała, że pierwotnie rolę Władka chciano powierzyć, a jakże, panu Małaszyńskiemu. Ciekawe, jaki byłby Władek w jego wykonaniu. I jeszcze, że pan Pawlicki chciał zagrać Michała. LOL. Nie wyobrażam sobie tego. Jego Janek jest nie do pobicia.

użytkownik usunięty
Felix49

Małaszyński dostał propozycję zagrania jednego z głównej czwórki, ale odrzucił, bo podobno nie chciał się zaszufladkować. Dopiero co grał w Twierdzy. Chyba później tego trochę żałował, bo serial odniósł jednak sukces, a rolę Tadeusza przyjął już bez problemu. Nie wiedziałam tylko, że chodziło o Władka, prędzej postawiłabym na Bronka.
Pawlicki pierwszy dostał propozycję zagrania i mógł sobie wybrać rolę. Tylko do tej pory byłam pewna, że od razu zdecydował się na Janka. A się okazało, że na początku chciał zagrać Michała... Pewnie chwilowe zaćmienie. Na szczęście Kwieciński czuwał. Jak to było z pozostałymi - nie wiem.
Też coś chyba było z Różczką (albo Gorczycą?), że starała się o inną rolę.
Jeżeli miałabym wybierać np. między Musiałem a Wesołowskim, to z bólem serca, ale wolę Musiała... Kiedyś, dawno temu, oglądałam tę cała Rodzinkę pl. i lubiłam tego jego Tomka. Nie drażni mnie jakoś tak bardzo jak Wesołowski.

Matko, na jakich ja tu ludzi trafiłem :-D Najpierw wszyscy mi tu bronią nielubianego przeze mnie w sposób niemożliwy Adamczyka, teraz Musiała. Ludzie, litości!!! Nie no żart :-)

"Rodzinka pl" to był serial, który określiłbym jako takie moje guilty pleasure :-) Przeszkadzał mi tam tylko pan Karolak, ale panią Kożuchowską, dzięki właśnie tej roli, nawet trochę polubiłem.

Pomyśleć, że kiedyś lubiłem Karolaka, co za czasy.

użytkownik usunięty
Felix49

Ty Karolaka, ja pamiętam okres kiedy moim aktorskim guru był Mateusz Damięcki :) A to wszystko przez Przedwiośnie. To był po prost najlepszy, najcudowniejszy, najprzystojniejszy i w ogóle aktor :P Ale człowiek był młody i głupi ;) Heh. Każdy ma swoje jakieś guilty pleasure. Ja na przykład uwielbiam Modern Family, taki amerykański serial komediowy. Polecam, to nie taki standardowy amerykański humor.

Dobra, bo chyba znowu spamujemy, a to forum o Czasie Honoru.

To mój temat, więc możemy sobie spamować ile chcemy :-)

ocenił(a) serial na 10
Felix49

tak ja jednak z tych 2 panów wybrał bym jednak Jakuba , Musiała nie lubię . Żeby nie okazało się za jakiś czas że zrobią sezon czasu honoru o kampani wrześniowej , coś w pewnej gazecie producent mówił że chciał by pokazać jak to wszystko się rozpoczeło

użytkownik usunięty
ghf

To byłaby już przesada. Ale wszystko jest możliwe. Ja czuję, że jednak zdecydują się na ósmy sezon z kontynuacją wątku o walce z komuną.
W sumie to niech robią, co chcą. Ja nawet nie wiem, czy siódmy sezon obejrzę, więc jest mi to kompletnie obojętne.

ocenił(a) serial na 10

Kwiecinski często zmienia zdanie mówił że to by było ciekawe tylko czy nasza 4 dała by rade zagrać siebie takich młodych musieli by ich niezle ucharakteryzować , Wieczorkowski już jest po 40

ghf

Nie no bez jaj ! Ja wiem, że panowie nieźle się trzymają (zwłaszcza Pawlicki i Wesołowski, no w sumie są najmłodsi) ale nie aż tak, żeby grać nastoletnie wersje swoich bohaterów ;-)
Wesołowski znowu by wskoczył w białe podkolanówki? ;-)

użytkownik usunięty
ghf

Pawlicki, Wesołowski i Zakościelny daliby radę. Wieczorkowski nie :/ Po nim już widać wiek średni :) Zwłaszcza teraz, kiedy się ostrzygł, wygląda bardzo poważnie. Gdzieś mi się obiło o uszy, że chcieliby wrócić do 1939 roku, ale nie brałam tej wzmianki na poważnie. Masz rację, Kwieciński ciągle zmienia zdanie, więc wszystko może się zdarzyć.

ocenił(a) serial na 10

Pisało tam że chciał by pokazac też jak bohaterowie uczyli się tam w szkole wojskowej w Londynie i również widział by znowu mile w obsadzie Englerta

użytkownik usunięty
ghf

A on gadał o tym ponownie gdzieś teraz? Jestem ciekawa, czy rzeczywiście mają obecnie w zanadrzu takie plany.

ocenił(a) serial na 10

Teraz gazeta z przed tygodnia mówił o planach ale nie wie czy scenarzysci by na takie coś poszli

ghf

Ha, a ja się znowu wyłamię i niniejszym oznajmię, że chętnie zobaczyłbym naszą czwóreczkę walczącą w Kampanii Wrześniowej :-) Wtedy obejrzałbym potencjalną ósmą serię, bo o komunie to nie mam zamiaru. Prequele często powstają w świecie filmu, rzadko natomiast przenosi się akcję "do środka".

użytkownik usunięty
Felix49

Ja też jakoś wolę prequel niż sequel :) Nie wiem jak się nazywa cofanie do środka, heh. Ale to chyba taki polski przypadek i angielskiego słówka na tego typu sztuczkę po prostu nie ma ;)

Widziałem jedną fotkę z siódemki. Nawet mi się spodobała. Tylko tak mi się wydaję, że nie przedstawiała jakiejś sceny z serialu. Bardziej pasowało mi to na ujęcie w trakcie kręcenia filmiku promocyjnego. Trailera. Przedstawiała naszych trzech (?) panów w czołowym zderzeniu z Niemcami. Fajnie to wygląda.

I hej, hej, serię o Powstaniu trzeba pooglądać, nie ma bata. To nasz obowiązek :-)

Ciekawi mnie też, o czym będzie ten odcinek, który mają wyemitować pierwszego sierpnia. Bo chyba nie będzie to pierwszy z nowej serii.

ocenił(a) serial na 10
Felix49

Dopiero teraz uświadomiłem sobie że w 7 bedzie Krawiec jak wiesz w piątce skończył na misie już jakoś się oglądało bez niego

ghf

O nie... Jego mogliby sobie odpuścić. Nie znoszę gościa. Mam nadzieję, że będzie go tyle, co kot napłakał.

ocenił(a) serial na 10
Felix49

przepraszam miało być na minie

ghf

I cholercia, pooglądałbym taką serię o Kampanii Wrześniowej. A Ty co o tym myślisz?

ocenił(a) serial na 10
Felix49

no ja też tylko ciekawe jak by wyszło

ghf

Na pewno nie gorzej niż szóstka.

użytkownik usunięty
Felix49

Gdzie widziałeś to zdjęcie? Masz linka?

Podejrzewam, że chodzi o to:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10461388_740580389 335930_7597071219140418858_n.jpg

Jest ich trochę więcej:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10509509_740580402 669262_9204964836796438080_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/10457607_739454029 448566_356198093769302705_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10435504_740580552 669247_6964129887354783788_n.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10348595_740580656002570 _5812778748608295702_n.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10500324_740580622669240 _4355579198656507612_n.jpg

użytkownik usunięty
Arya_2

O, super, dzięki. Pewnie o to zdjęcie chodziło. Jak malowidła wyglądają. Rzeczywiście nieźle.
Dwa ostatnie linki są niestety felerne :/

To może tak:

https://www.facebook.com/ZespolKaskaderowFilmowych?fref=photo

Album "Czas Honoru - Powstanie" po lewej stronie.

Te najlepsze są na dole.

użytkownik usunięty
Arya_2

Działa, dzięki :) Fajne te zdjęcia, muszę przyznać. Widzę, że Czernecki będzie grał esesmana. Ciekawy wybór.

Wieczorkowski, Gorczyca i Pawlicki wyglądają najlepiej jako powstańcy chociaż ten ostatni mógłby tak troszeczkę, taki tyci tyci, ale jednak...no zrzucić te parę kilo ;-)

użytkownik usunięty
Arya_2

Heh, no mógłby :) Na niektórych zdjęciach jego twarz jest jakaś taka napuchnięta. Ale w 3 sezonie wyglądał podobnie.

ocenił(a) serial na 10

w scenach z Leną czy w cywilu wygląda dobrze tylko w mundurze tak jak mówicie , pojawi się też postac Bolka ale tylko na razie był na pierwszych zdjęciach

użytkownik usunięty
ghf

Bolka musieli dać, bo Janek miał mu uratować życie w powstaniu. Dobrze, że to uwzględnią, bo to fajna postać.

ocenił(a) serial na 10

Ciekawe jakby po smierci Janka w 6 sezonie np do chłopaków doszedł Bolek znali się i był by to ciekawy zabieg była by 4 tak ja zawsze

użytkownik usunięty
ghf

Może i ciekawy, ale jeżeli o mnie chodzi, to liczy się oryginalny skład - Czesław, Janek, Władek, Bronek, no i ten nieszczęsny Michał. Próba zastąpienia Czesława Doktorem też nie wypaliła.

ocenił(a) serial na 10

Dla mnie też oni są najlepsi tylko się zastanawiałem jak by to było bo np Krawiec to porażka , ciekawe kogo zagra Irek Czop

ocenił(a) serial na 10

1 Sierpnia odc pt godzina W bedzie to jeden z odc 7 sezonu

ghf

O. Czyli jednak pierwszy odcinek siódmej serii? Skąd to wiesz? Są jakieś bliższe informacje?

użytkownik usunięty
ghf

Hmm ciekawe. Tylko mam nadzieję, że to będzie jednak pierwszy odcinek, a nie, że dadzą jakiś z połowy sezonu, czy też drugi :P

ocenił(a) serial na 10

piszę że bedzie to jeden z odc więc nie wiadomo czy 1 wiadomośc z oficjalnej strony Pawlickiego

użytkownik usunięty
ghf

Spoko, dzięki. Mam nadzieję, że to jednak będzie pierwszy. Czyli za 4 tygodnie przedsmak tego, co będzie się działo w 7 sezonie. Fajnie.

To ma być przedpremierowy pierwszy odcinek "Powstania". Cały sezon startuje od 7 września.

Janko to również jeden z moich faworytów dlatego w życiu bym się go i jego extra kilogramów nie czepiała, gdyby nie chodziło o powstanie, w którym jak wiadomo raczej nie opływano w kaloryczne frykasy ;-) ale koleżanka wyżej ma rację, to na twarzy to może być opuchlizna, bo sylwetkę ma ok.

Jeszcze jedna fota z planu, już w zwyczajnej konwencji:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0- 9/10453474_10152557633991151_8414867981973113356_n.jpg