Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89220
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Witajcie

ocenił(a) serial na 7

Co sądzicie o Pawlickim i jego poparciu Blokady Marszu Niepodległości? Czy tak zachowuje się aktor, który w serialu jak i w filmach grał bohatera a teraz tych bohaterów (weteranów) Nazywa Faszystami. Co sądzicie? Ponieważ dla mnie osoba publiczna czyli np Aktor musi reprezentować oprócz talentu coś więcej.

ocenił(a) serial na 1
pawell190

Marsz "patriotów" organizowała moździerz wszechpolska i onr. Jeśli ktoś idzie w takim marszu to niech nie ma pretensji ze jest wkładany do szufladki z napisem "faszyści" Organizacje które patronowały marszowi maja niewiele wspólnego z patriotyzmem a raczej z faszyzmem. Wiem ze organizatorzy próbowali kontrolować skandowane hasła aby nie było tych radykalnych ksenofobicznych. Ale puki co nie wierze w przemianę tych ugrupowań i to złagodzenie oficjalnego wizerunku jest pod publiczkę. Lobby gości w glanach brunatnych koszulach puki co w tych organizacjach trzyma się dobrze, chociaż nieco zadziej pojawia się w organizacyjnym wdzianku. A co do blokady marszu przez kolorowych do był debilizm i strzelenie sobie gola. gdyby nie było blokady to zapewne do dzisiaj większość by o tym marszu zapominała.

Ludzie którzy wtedy walczyli maja teraz ponad 80 lat ile w tym marszu było 80cio i 90cio latków ? Większość starszych osób w tym marszu to byli emeryci już z powojennego "chowu"

ocenił(a) serial na 7
polukr

Wypraszam sobie szczuć na całą organizację MW czy ONR, było wielu zasłużonych i wielu ten marsz popierało, odsyłam Ciebie do źródeł. Ale ja nie pytałem o sam marsz, tylko o postawę tego aktora i blokadę. Czekam na inne wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 1
pawell190

te organizacje swoim ksenofobicznym zachowaniem same leja wodę na młyn krytyków tychże organizacji.

A co do aktora , no cóż wolny kraj. , Chciał sobie pójść na tą bezsensowną blokadę to sobie poszedł. Co nam do tego.

polukr

Panowie, to nie temat na takie dyskusje. Chciał to poszedł, jego sprawa. Każdy ma prawo głosić co chce. Polukr, dlaczego oceniłeś bardzo dobry serial tak nisko? Uważam że naprawdę, bardzo mało filmów zasługuje na tak niską ocenę, ale jak ktoś ocenia najlepszy serial (to nie tylko moje zdanie) ostatnich lat, jaki Polska zrobiła na 1, ba, mówi o patriotyzmie, to mina mi się krzywi. Serial polecany przez ministerstwo edukacji, bardzo dobrze obrazujący tamtejsze czasy, nie jest idealny, żaden nie jest, ale twoja jedynka to nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 1
brzenk_2

Jóź wielokrotnie wypowiadałem dlaczego dałem taka niską ocenę. Ale mogę streścić :)

Drewniane aktorstwo, błędy w scenografii, błędy logiczne, w ogóle błędy wszelkiego uradzaj na każdym kroku. fabuła z palca wyznana nie ma poparcia w fatach. Nie twierdze że ma być autentyzm kropka w kropkę ale przynajmniej powinien trzymać podstawowe realia czasów i służby w konspiracji. A to ze serial jest polecany przez ministerstwo edukacji to mię "przeraża" liczba bredni w tym serialu przekracza ludzkie pojęcie . To już w Alo Allo lepiej pokazano działalność w konspiracji :) Mógłbym tak jeszcze długo ale i tak FANATYKÓW tej produkcji nic nie przekona.

polukr

Nie jestem fanatykiem tej produkcji, nie mniej uważam ze to najlepszy serial ostatnich lat, ocena 1 świadczy o totalnym dziadostwie, a to takie nie jest, obojętnie z jakiej skali by na to nie patrzeć. Czasem za nim wystawi się jakąkolwiek ocenę, polecam zastanowić się 3 razy, albo dojść do wniosku że lepiej nie dać nic, w tym przypadku byłoby to rozsądniejsze :) .

ocenił(a) serial na 1
brzenk_2

Dla mnie to totalne dziadostwo. Weźmy dla przykładu przeanalizujmy sekwencje ponownego przerzutu naszych bohaterów. Przemilczmy to ze ponowny przerzut to bzdura ,ze samolot zły, ze sceny wewnątrz samolotu to kompletnie inna maszyna niż sceny na zewnątrz że z Włoch do polski nie leci się nad Ploeszti. ciul z takimi pierdołami. tego typu loty należały do jednych z najtrudniejszych w wojnie. Samotny lot głęboko na zaplecze wroga 90% trasy nad terytorium przeciwnika. A co widzimy w serialu ? lecą sobie na luzaka jak tanimi liniami na wczasy. Zero dramaturgi. A przepraszam jest mega dramaturgia. Urbanowski przed startem moi ze to jest trudny i niebezpieczny lot , litości zamiast pokazać grozę wojny to oni ja opowiadając :) Ale lećmy dalej, dochodzi do zrzutu i co widzimy ? widzimy jak aktor wyskakuje z samolotu ewidentnie stojącego na ziemi a pęd wiatru symuluje chyba biurowy wiatrak. Aktorzy wyskakują i co ? i ciecie ! zmiana sceny. po chwili powrót do sceny zrzutu i widzimy już wszytkach na ziemi. A gdzie lot na spadochronie ? Przecież to mogła by być ciekawa scena ale poco jak można pójść na łatwiznę. popatrz jak to zrealizowano w filmie "o jeden most za daleko" a film jest z przed ponad 30 lat ! Wtedy potrafiono zrealizować scenę zrzutu setek spadochroniarzy z kilkunastu samolotów a u nas nie potrafią zrobić porządnej sceny z jednym samolotem i kilkoma bohaterami.

to jest tylko jedna sekwencja dal przykładu . takich przykładów gdzie producenci idą na łatwiznę można wymieniać długo . czy wy naprawdę nie widzicie tej tandetnej jakości wykonania ?

ocenił(a) serial na 7
polukr

Polukr pisząc "jóż" i "mię" pokazał się nam z jak najlepszej strony. Twoja edukacja też musi być tandetna...jeżeli jakakolwiek była:D

ocenił(a) serial na 1
kumanKKS

To nie jest temat pod tytułem " ojczyzna polszczyzna" To że jestem noga z ortografii nie znaczy ze nie znam się na innych sprawach. Dla mnie śmieszne jest ocenianie wypowiedzi i osoby na podstawie ortografii a nie na podstawie treści.

polukr

Hm... polukr ma dużo racji. Niestety. :(
Jednak nie damy się ot tak zwyczajnie przekonać. Nie taką szmirę oglądało się z napięciem. Dla mnie osobiście tandetą była scena zamachu wracających na front żołnierzy. Mam tylko nadzieję, że scenarzyści i reżyser(zy) wyciągną na przyszłość wnioski. Jednak ja mimo głupot oglądam z chęcią każdy następny odcinek. Pewnie tak jak większość - czekam aż utłuką co ważniejszych nazistów. :P
Nie mieszam się do prywatnych spraw Pawlickiego, nie znam go. Lubię jego bohatera i chyba to się przede wszystkim liczy. Nie mieszam się nawet w sprawy Mela Gibsona czy Roberta Korzeniowskiego, a co dopiero Pawlickiego. Hm... Czy na pewno blokował weteranów?

polukr

No nie jest to "polszczyzna" w twoim wykonaniu, bez wątpienia. A szkoda, bo czasami masz trochę racji tylko co z tego jak się tego nie da przeczytać bez bólu /a może "bulu"?/. Pomyśl o tym bo przecież przymusu pisania nie ma.
Poza tym czepiasz się było nie było drobiazgów.

ocenił(a) serial na 1
elvisual

Jakbym się czepiał drobiazgów to by tu miejsca nie starczyło na ich opisanie. Twórcy w wielu miejscach po prostu idą na łatwiznę, albo nie znają się na robocie która wykonują i wychodzi to tandetnie.

użytkownik usunięty
polukr

To nie jest problem z ortografią tylko zwykłe lenistwo lub celowe działanie.... większość (o ile nie każda) przeglądarek internetowych ma w sobie słownik ortograficzny i błędy podkreśla na czerwono.

ocenił(a) serial na 1

Używam "płonącego lisa " ;) i te moje posty są waśnie po poprawieniu przez tą przeglądarkę. Skopiuj i wklej sobie któryś z moich postów i zobacz czy ci coś podkreśli !!!!

ocenił(a) serial na 7

Lenistwo na lekcjach polskiego chyba:)

pawell190

A co więcej miałby reprezentować aktor oprócz talentu - jak Ci się zgrabnie napisało? Aktor? Zawodnik, który całe życie mówi cudzym tekstem? Coś w tym chyba jest, że mówi się, iż od aktorów głupsi są tylko śpiewacy operowi. Dodałbym jeszcze estradowych idoli. Nie uogólniając oczywiście, bo są wyjątki. Nieliczne. Bardzo nieliczne. Swoim tekstem to niech oni mówią może o gotowaniu.... a może to też przesada. Może niech swoim tekstem tańczą. I starczy.

polukr

"puki co" to ty się puknij zamiast pisać brednie o sprawach, o których nie masz pojęcia.

ocenił(a) serial na 1
elvisual

To mnie oświeć ?!

polukr

Obawiam się, że jesteś tak oświecony, że aż nieoświacalny /to neologizm jest/.

ocenił(a) serial na 1
elvisual

No tak . skoro nie pojmuje ortografii to pewnie i nie pojmę twoich wywodów na temat tych pseudopatriotów.

polukr

Masz na myśli oczywiście moje niedoszłe wywody. Bo doszłych jeszcze nie wywiodłem ani o patriotach ani o pseudopatriotach, więc faktycznie możesz mieć trudności z ich pojęciem. Tak jak ja mam z pojęciem Twojego terminu:
"moździerz wszechpolska". To termin zaiste subtelnie intelektualny a jednocześnie wystrzałowy.

ocenił(a) serial na 1
elvisual

Skoro jesteś taki yntelygentby to się domyśl.Z Nie jest to jakaś arcy trudna zagadka i taki mądry gościu ja ty powinien się domyślić jakie słowo wypchnął "moździerz"

A tego typu głupie błędy powstają z pośpiechu. Zapewne zjadłem lub przestawiłem jakaś literę i mi podkreśliło na czerwono, z listy dostępnych do poprawy słów odruchowo wybrałem pierwsza opcje. W myśl poniżej podanej zasady.

Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch
uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa.
Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu,
ptzosaloe mgoa byc w niaedzile i w dszalym caigu nie pwinono to sawrztac
polbemórw ze zozumierniem tksetu. Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty
wyszistkch lteir w solwie, ale clae solwa od razu no i jak

polukr

"yntelygentby" - tu pierwsza i ostatnia nie są, choć rozumiem to "y" - to taki docinek ma on być. No, ale starczy.
Sorry, należysz do tych co wiedzą nie tylko wszystko ale i wiedzą najlepiej. I tak trzymaj. Koniec rozmowy.
Głrslwa nie boli - to po brytyjsku z uniwersyteckim akcentem. By.

ocenił(a) serial na 1
elvisual

papa słodkich snów.

ocenił(a) serial na 7
elvisual

Chodziło mi o to że aktor - osoba publiczna, dla wielu młodych wręcz autorytet powinien dobierać słowa i pewne organizacje z którymi się wiążę. Nie naskoczył bym na niego gdyby był obojętny temu wydarzeniu, jak wielu jego kolegów i koleżanek. Ale jak ktoś popiera blokadę, to tracę do niego zaufanie i szukam pozostałości jego inteligencji. Jednak zawsze staram się wierzyć że aktorzy, piosenkarze i inni artyści powinni stanowić inteligencje Narodu a nie jego przeciętność a wręcz głupotę. Zaraz pewnie polukr na mnie wejdzie że nie szanuje zdania innych. Owszem szanuje i każdy ma swoje własne ale jeśli je wypowiada i opowiada się za czymś, to potem musi za to odpowiadać. Po prostu chciałem i chcę dowiedzieć się co na ten temat sądzą fani serialu. Niestety jako pierwszy odpowiedział antyfan, który serio ma problemy z komputerem, ponieważ słabym poziomem ortografii zasłaniać się w internecie to jest po prostu przykre. Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi. Pozdrawiam

pawell190

Polukr poziom tej dyskusji, szczególnie twoich argumentów jest na tyle żałosny, że aż szkoda mi czasu na dalsze komentowanie tego. Błędy gramatyczne jakie popełniasz, wyraz "puki" pisany kilka razy, nie ma nic wspólnego z przestawieniem liter czy też pośpiechem. Wynika to niestety z bardzo marnej edukacji. Bardzo dobrze że nie ma miejsca, na opisanie wszystkich twoich "fanatycznych obmówień" bo podejrzewam, że poziom merytoryczny byłby taki jak dotychczas, czyli godny pożałowania.

ocenił(a) serial na 1
brzenk_2

To się nazywa alfabetyzm wsteczny. Ostanu raz gramatyka i ortografia potrzebna mi była na maturze. Od tamtego czasu wiele wody opłynęło i kompletnie mi to do szczęścia nie jest potrzebne. I nie mam pojęcia jak moja słaba ortografia ma się do zawartości merytorycznej ?

ocenił(a) serial na 7
polukr

Ma się , ponieważ piszesz w internecie w komputerze więc: Zadaj sobie trochę trudu i poprawiaj wyrazy, jak mogę z Tobą rozmawiać o Patriotyzmie jak Ty Języka naszego nawet nie starasz się szanować. Proszę Cię przestań pisać w tym temacie, ponieważ ośmieszasz go a nie Tego oczekiwałem od osób wypowiadających się.

ocenił(a) serial na 1
pawell190

A jak ty możesz rozmawiać o patriotyzmie nie mając pojęcia o polskiej historii.

ocenił(a) serial na 7
polukr

A ta dygresja to skąd Ci się wzięła? Skąd wiesz ile ja wiem o naszej historii? Nie będę Ci tłumaczył że wiem sporo ale widocznie i tak Ty wiesz lepiej. Co do Mozilli to zawsze podkreśla, ponieważ sam jej używam, dziwny Człowieku niedający sobie niczego wytłumaczyć.

ocenił(a) serial na 1
pawell190

Skopiuj sobie w pole wpisywania postu jakiś mój post z błędami i zobacz czy ci coś podkreśli !!

Może moje wnioski o znajomości przez ciebie historii są na wyrost . Ale ktoś kto broni ONR itp ksenofobi styczne organizacje to musie mieć jakieś braki w wiedzy.

ocenił(a) serial na 7
polukr

Nie bronie ich za wszystko ale nie są tak jednostronni jak pisze GW po drugie bliżej mi do Młodzieży Wszechpolskiej niż ONR ale do żadnej z tych organizacji nie należę, radzę Ci serio zobaczyć kto organizował marsz kto tam był i go popierał, dla bardzo wielu osób należy się szacunek. Co mnie łączy z ONR I MW? Łączą mnie Narodowcy i odwoływania się do Narodowej Demokracji, do wybitnych osób z tamtego jak i późniejszego okresu, wielu naprawdę wielu którzy byli w dawnym ONR i MW przysłużyli się Ojczyźnie i niejednokrotnie oddali życie. Dziś są tych wielkich następcy, młodzi którzy chcą więcej od życia niż tylko je przeżyć i nie można sobie rzucać od tak nazwami jakby pluć na bruk. Mogą Ci się nie podobać ich poglądy ale to Ty jak sądzę jesteś za wszechogarniającą Tolerancją. Nie miejsce jest tutaj bym pisał swoje wywody lub Ty, temat był pytaniem, Ty wyraziłeś się już dosadnie, więc nie wiem dlaczego dalej ciągniesz ten temat? Chcesz mnie sprowokować? O Ksenofobii nie będę pisał, ponieważ Ja jestem wolnościowcem ale również nie godzę się na multi-kulti lecz z innych powodów, nie z samych uprzedzeń. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 1
pawell190

"wielu naprawdę wielu którzy byli w dawnym ONR i MW przysłużyli się Ojczyźnie i niejednokrotnie oddali życie."

To samo można powiedzieć o polskich żydach czy tatarach więc nie widzę sensu aby jakaś polska organizacja głosiła ksenofobiczne hasła. Jestem za tolerancją ale tolerancją w granicach zdrowego rozsądku. jeśli jakaś organizacja próbuje na fakcie bycia mniejszością być ponad prawem to z tego ie poprę. Jestem przeciwny wszelkim fanatyzmom niezależnie czy z prawicy czy lewicy.

ocenił(a) serial na 8
pawell190

i bardzo dobrze, że poparł... ja nie widzę w tym niczego złego, poza tym cały ten marsz niepodległości jak było widać nie miał nic wspólnego z patriotyzmem ;/ ładna mi miłość do ojczyzny, rozpie* chodników i ławek, organizatorzy powinni się wstydzić i na przyszłość wprowadzać listy osób uczestniczących w wydarzeniu, a nie brać buractwo i chamstwo ze stadionów... 11 listopada nie czułam niczego innego jak wstydu, że takich mamy rodaków - bandytów, którzy za nic mają sobie takie wartości jak waleczność, odwaga - no chyba że dla nich to się objawia rzucaniem kostki chodnikowej w policjantów ; /

jakoś kolorowych z blokady nie widziałam z zasłoniętymi twarzami i kto się interesuje ten wie, że oni nie byli przeciwko patriotyzmowi tylko przeciw nazistowskiej hołocie, która później buszowała po ulicach

kwestię niemiecką pomijam, bo to po prostu żałosne jak potraktowano antifę ;/

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Ty żartujesz chyba? Kłamiesz jak z nut. Wcale nie byli kolorowi pozasłaniani, ta oczywiście. Nie będę Ci podsyłał linków itd. Sama dojdź do Tego albo lepiej nie bo prawda może Cię zaboleć. Tłumaczył nic nie będę bo po prostu ręce mi opadają, jakbym czytał Wyborczą lub inne opiniotwórcze medium ;/

ocenił(a) serial na 8
pawell190

dobra, byli i tacy, i tacy, ale nie uogólniajmy, bo pomijając samą ideę marszu niepodległości wspierają go organizacje i twory neofaszystowskie, z którymi nie chciałabym mieć nigdy nic wspólnego ;/

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Po pierwsze to nie ja uogólniałem lecz Ty, po drugie ani ONR ani MW nigdy z nazizmem nie miała nic wspólnego, jeśli już to tyle że ich członkowie byli mordowani przez nazistów i gnili w obozach. Serio pisałem to już do polukra radzę poczytać i zagłębić się w temat a nie bzdury gadać. Nie bronię łbów z lat 90 którzy splamili dobre imię tych organizacji, ponieważ nikt nie patrzył im na ręce, na szczęście Tego typu ludzi tam już nie ma a brygady które robiły szopkę zostały zdelegalizowane. Nic nie jest takie proste i proszę raz jeszcze "nie można sobie rzucać od tak nazwami jakby pluć na bruk" Ne chcę zmieniać Ci poglądów, ponieważ każdy ma swoje ale proszę nie obrażać i nie uogólniać tych organizacji od tak bo taka moda. Podkreślam że nie należę do żadnej z tych organizacji i nie zamierzam co komentarz pisać to samo czyli, tłumaczyć że trzeba oddzielić ziarna od plew. Jeśli się nie zgadzasz ok, ale nie pisz takim tonem jak w pierwszym komentarzu bo jest to niepoważne. Pozdrawiam

tolerancja91

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ich "patrioci"/neonaziści w latach 90-tych zabili podobno 15 osób/ Była taka historia, że wtargnięto do domu i pocięto twarz jakiemuś małemu chłopcu.

Filmik przesłany przez Maliszaka owszem świadczy o patriotyzmie. Można na nim np. dostrzec łysoli w kominiarkach - kwintesencja patriotyzmu.

Po tej wypowiedzi mój szacunek do pana Pawlickiego tylko wzrósł. Zresztą większość aktorów, którzy jako ludzie wykształceni i obyci stanowią inteligencje tego narodu, poparli Niepodległą Kolorową.

Szczerze przyznam, że przed tymi wydarzeniami, nie miałam pojęcia, że w Polsce jest aż tylu ludzi o tak chorych i skrajnych poglądach. To straszne.

ocenił(a) serial na 8
rox16

Podobno to Hitler przeżył II Wojnę Światową. Trzymajmy się faktów. Teraz wrzucę filmik z Kolorowej Niepodległej i wypowiedź Ryszarda Kalisza, jednego z uczestników waszej manifestacji :)

http://www.youtube.com/watch?v=xPlCqe6Jq-E&feature=youtu.be

I co pewnie panowie w kominiarkach w sposób dosadny ukazują jak piękna i "kolorowa" jest Polska w waszym mniemaniu?

Btw. Nie wiem czy wiesz ale rządy ludzi o waszych poglądach pochłonęły jak do tej pory niewyobrażalną ilość ofiar.Poniżej przedstawiam infografikę: "Poczet najwybitniejszych realizatorów myśli lewicowej."

http://i.imgur.com/eyUnc.jpg

Maliszak

Nie byłam na tej manifestacji, więc nie wiem, jak zachowywał się każdy człowiek po stronie "kolorowych".
Skoro byli tam też tacy ludzie, jak Ci w kominiarkach, to podejrzewam, że wykorzystali sytuację aby narobić trochę szumu, dołączając się do manifestacji i zachowując się pewnie niezbyt poprawnie.Takie osoby w dzisiejszych czasach zawsze się znajdą. Nie umniejsza to jednak wartości tej manifestacji i nie pozbawia tej idei słuszności.
Szkoda, że pan Kalisz tak się zachował. Nie tego wymaga się od jednego z czołowych przedstawicieli polskiej lewicy.

Odróżniasz komunizm od nowoczesnej lewicy? Chyba nie bardzo.

ocenił(a) serial na 8
rox16

Określacie siebie jako nowoczesna lewica, a dalej waszym głównym punktem programu jest mordowanie ludzi m.in poprzez aborcję na życzenie.Takich jak wy zachodzie już się wyśmiewa, czego przykład mogliśmy obserwować wczoraj w Hiszpanii, ale Polska jak zawsze jest dziesięć lat do tyłu.

Nie wiem dlaczego, tłumaczysz Panów w kominiarkach z Kolorowej Niepodległej, a z Marszu Niepodległości od razu przekreślasz. Byłem na tej drugiej manifestacji i przeważały tam osoby głównie starsze w wieku 50-70 lat z logiem Polski Walczącej oraz rodzice z dziećmi. Nie zabrakło również młodzieży. A to, że przyszło 300-400 ludzi, którym zależało tylko i wyłącznie na mordobiciu nie przekreśla całej idei Marszu, polegającej na zamanifestowaniu swojego patriotyzmu.

Kończąc i podsumowując dwa ostatnie zdanie zacytuję twoją wypowiedź:

"Skoro byli tam też tacy ludzie, jak Ci w kominiarkach, to podejrzewam, że wykorzystali sytuację aby narobić trochę szumu, dołączając się do manifestacji i zachowując się pewnie niezbyt poprawnie.Takie osoby w dzisiejszych czasach zawsze się znajdą. Nie umniejsza to jednak wartości tej manifestacji i nie pozbawia tej idei słuszności. "

Maliszak

Rozumiem, że masz inne poglądy, ale ja mam chyba również prawo do swoich dopóki nikogo one nie krzywdzą.
Ja osobiście nie mogłabym dokonać aborcji, jednak nie uważam abym była uprawniona do decydowania o tym za inne kobiety. Jestem za prawem wyboru.
Chociaż obecne rozwiązania konstytucyjne, które stanowią pewien kompromis uważam za satysfakcjonujące.
Nie usprawiedliwiam panów w kominiarkach z "kolorowej". Jak najbardziej potępiam takie zachowanie. Chciałam tylko podkreślić, że tacy ludzie po obu stronach zawsze się znajdą i nie można przez pryzmat ich zachowania oceniać wszystkich uczestników i wątpić w słuszność samej idei.

Nie wątpię w dobre intencje całej rzeszy ludzi, którzy przyszli na Marsz Niepodległości. Wiem, że przyszli tam
aby, jak to ująłeś "zamanifestować swój patriotyzm" i na tym właśnie powinien polegać taki marsz. Ci ludzie zapewne nie zdawali sobie sprawy z tego jakie organizacje stoją za tym marszem. To właśnie takie bandyckie organizacje jak młodzież wszechpolska potępiam i nie godzę się na nietolerancje i nienawiść, którą propagują.
Nie podobały mi się też niektóre transparenty ludzi, z hasłami przeciwko PO, czy Nergalowi.
I oczywiście, mają prawo czuć niechęć do rządu, czy wyżej wymienionego pana, ja tylko uważam, że na takim marszu powinno się czcić bohaterów, którzy oddali życie za Ojczyznę, a nie manifestować niechęć do kogokolwiek.
Myślę, że jestem obiektywna. Czuję się Polką i jestem dumna ze swojej narodowości. Nie odbieram nikomu prawa do manifestowania patriotyzmu, chciałabym tylko, aby to odbywało się bez wzajemnej nienawiści i obrażania czy dyskryminowania kogokolwiek.
Rzucanie kamieniami do innego człowieka jest karygodne, nieważne jak odmienne od naszych poglądy on wyznaje. Bardzo bym chciała aby za rok na takim marszu mógł zjawić się każdy: biały, czarny, zielony :) i aby odbył się on w spokoju i wzajemnym szacunku, z poszanowaniem dla Bohaterów, którzy przelali krew za ten kraj.
Niby tak mało, a jednak tak wiele.

To tyle ode mnie i dziękuję za dyskusję.

tolerancja91

Szanowna koleżanko, w Polsce faszyzmu NIGDY NIE BYŁO. Faszyzm był we Włoszech. Przestań słuchać TVNu, GW i innych "majnstrimów", bo gadają niesamowite głupoty, a Ty później w to wierzysz. Szedłem w Marszu Niepodległości w tym roku i nie było ŻADNYCH STARĆ Z POLICJĄ. Telewizja pokazala niezłą manipulację, a dzieci w to uwierzyły...

ocenił(a) serial na 8
prozaiczny

to że nie szli z główną kolumną nie znaczy, że się z Marszem nie utożsamiają; nie byłoby marszu, nie byłoby zadymy, proste

tolerancja91

Powiem Ci Tolerancyjna91 jako osoba, która w marszu wzięła udział, że czytanie przez cały rok właśnie wypowiedzi takich osób jak Ty skłoniło mnie do wzięcia udziału w tegorocznym marszu. Nawoływanie do blokowania tego marszu było żenujące. Nigdy się nie nazwę narodowcem, nie moja ideologia, chociaż poglądy mam konserwatywne więc prawicowe. Patrzenie na ten spektakl obłudy, hipokryzji i zakłamania jakim szermowali właśnie różni ludzie Twojego pokroju na różnych forach o wielkich i wzniosłych nickach; tolerancyjna, antyfaszysta, miłująca pokój itd było niesamowite. Wiesz czym się różnimy, tym że ja w przeciwieństwie do was (i wielu moich znajomych którzy szli w marszu) naprawdę jesteśmy tolerancyjni. Pomijam już co znaczy słowo tolerancja bo większość ludzi nie ma o tym pojęcia. Nie chodzę blokować żadnych marszów mniejszości, nie ważne jakich, nie zabraniam nikomu mieć swoich poglądów, zresztą cenie tych którzy mają swoje poglądy i są w stanie ich bronić. Dlatego tak dziwi mnie wasz lewicowców upór do narzucania wszystkim swojej wizji świata. Zaciekle atakujecie każdego kto nie jest z wami. Dla mnie jesteście niesamowici!!

Z dedykacją dla koneserów filmowych film przedstawiający w sposób ciekawy marsz; http://www.youtube.com/watch?v=GWwE4ER9u94

Z dedykacją dla wszystkich tolerancyjnych spod znaku sierpa i młota tudzież lewicowej tolerancji; http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/305838_10150391008964424_32126448 9423_7976111_1194308639_n.jpg

Bój się tolerancyjna91 bo takich okrutnych nazistów jak ja czy ten na zdjęciu wyżej będzie coraz więcej, wtedy do rozprawy z nami posiłki chuliganów z Niemiec mogą wam nie wystarczyć. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

http://www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA&feature=youtu.be

No tak, Marsz Niepodległości nie miał nic wspólnego z patriotyzmem.Świadczy też o tym ten filmik.

A tak na poważnie, to koleżanka naoglądała i naczytała się za dużo lewackiego gówna typu TVN lub Gazeta wyborcza :)

ocenił(a) serial na 8
Maliszak

a ty zapewne czytasz gazety obfitujące w prawdę najprawdziwszą ze wszystkich typu "Tygodnik Powszechny" czy "Fakty i mity"

każdy ma prawo do własnego zdania (w tym ja), taka istota demokracji; Marsz Niepodległości może i ma słuszną ideę, ale skupia też popaprańców, którzy nie powinni plamić swoimi pozasłanianymi gębami tego święta ;/

tolerancja91

Popapraniec pozdrawia :) Mam nadzieję że wybaczysz mi, że musisz obchodzić z kimś takim jak ja to teoretycznie piękne święto. Czemu teoretycznie?? Oj, tolerancyjni wiedzą czemu, parę (milionów ??) osób zostało jeszcze które nie wiedzą jak powinna wyglądać Polska ale spoko ,tolerancyjni już nad tym pracują :) Patrz mój post wyżej :)

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Podobnie jak Kolorowa Niepodległa, w której również nie zabrakło "popaprańców z pozasłanianymi gębami" .

ocenił(a) serial na 8
Maliszak

tak mnie krytykujecie, to wytłumaczcie łaskawie czemu służy zakrywanie twarzy? tacy dumni ze swojego kraju, patriotyzmu, a wstydzą się pokazać swoją twarz? jaka tu logika? uparcie wam powtarzam, że nie mam nic przeciwko samemu marszowi, ale czemu w takim razie skupiają się w nim takie osoby? jak ktoś cieszy się, że jest Polakiem, to po co ta maskarada i nienawistne hasła? nie można skandować na cześć Polski? trzeba zaraz wyzywać niemców, żydów, gejów, etc. ?