mężczyzna zaczepiający Karwowskiego na kładce nad Trasą Łazienkowską (nie ma go w napisach)
Muszę się z tego wycofać, gdy przyjrzałem się zdjęciom Kosierkiewicza, stwierdziłem, że nie jest podobny do aktora z serialu. Rację muszą mieć autorzy tej strony, to Edward Wichura. Nazwisko Kosierkiewicza podaje Filmpolski pl.
Właśnie zakończył się 8. odcinek w tv i... jednak na kładce był Kosierkiewicz, a na Trasie Łazienkowskiej Wichura. Ta ostatnia wydała mi się kładką, a dałbym słowo, zminiaturyzowano ją, lecz wiem teraz, że została zmiażdżona przez stosunkowo niewielki ekran telewizora, a dotrwanie do końca pozwoliło mi odróżnić jedną od drugiej, choć współcześnie to jest niełatwe - choćby z tego powodu, że taka... kładka Trzaskowskiego jest droższa niż MOST nad Narwią niedawno zbudowany. Mam w głowie rzutowanie współcześności na dawny swiat Karwowskiego. Dzisiejszy magistrat zdegradowałby Karwowskiego do rzędu Maliniaka, tylko KŁADKI mógłby budować Stefan, ale... noooo.... jednak... droższe od mostów w kraju!
- Dziękuję sobie, towarzyszu, za tę dyskusję z samym sobą i zamykam posiedzenie, nie tylko posiedzenie przed telewizorem, także to filmoznawcze, które, towaYsze, wicie, rozumicie, czytający mój tekst, uznaję za konstruktywne i postępowe.