To na serio był\jest genialny serial. Mam tylko jeden odcinek nagrany na video. Pamiętacie ten odcinek o klaunie. Jeden z moich ulubionych.Albo ten o topielcu. Wpisujcie tu wasze ulubione odcinki.
Ja pamiętam odcinek z clownem, z taką dziewczynką co pod jej łóżkiem było jakieś zejście i tam jakieś potwory czy coś. Hehe. :D Generalnie to nie wiele pamiętam, bo miałam ze 3 albo 4 lata jak to oglądałam. Dobrze by było jak by to powtórzyli w tv. Kiedyś leciało na Fox Kids (jak byłam mała).
A może wie ktoś gdzie można ściągnąć ?
Uwaga! Uwaga! zapraszam do obejrzenia odcinka pierwszego "o taksówce widmo" z POLSKIMI napisami.
Część pierwsza
http://www.youtube.com/watch?v=Da3Xg2o_37w
Część druga
http://www.youtube.com/watch?v=rOKlXnwXeIY
Część trzecia
http://www.youtube.com/watch?v=illk6rVXVdY
Gorąco polecam!!!
świetny serial!!!!!!!! nie było lepszego. Pamiętam wszystkie odcinki, o których pisaliście i jeszcze te 2: 1 o jakichś okularach których nie można było się pozbyć (dziewczyna wyrzucała je i za każdym razem pojawiały sie znowu koło niej), ale niestety nie pamętam co one robiły i o takim aparacie, gdzie na zdjęciach zawsze pojawiał się taki malutki znaczek, chyba jakiś skrzat to był a i jeszcze coś mi się kojarzy o paru uczniach, którzy przyszli wieczorem do domu swojej nauczycielki albo nauczyciela i potem musieli uciekać, ale nie pamiętam o co tam chodziło...
A pamiętacie ten odcinek z opiekunka do dzieci? Co pilnowala chlopaka i dziewczyny i przyniosla ze soba ksiazki. I po tym ich domu chodizly jakies potowory i musieli wymyslac zakonczenie ksiazek zeby wszytsko skonczylo sie dobrze.
Pamietam ze odcinek o Klaunie Zibo byl pierwszym jaki ogladalem :D
Zapraszam na forum poświęcone CBSC - http://czyboiszsieciemnosci.phorum.pl/ - opisy, linki, tytuły, napisy i luźne rozmowy o serialu! Zachęcam!
ELO;p ja najbardziej pamiętam odcinki o wampirze w szpitalu, o nosferatu wychodzącym z ekranu kina,o clownie zibbo,o topielcu w basenie.
Niestety szkoda że nie emitują już tego w telewizji.Ach te dawne czasy kiedy po szkole siadało się w fotelu i oglądało ,,Dragon balla'' a zaraz potem ,,czy boisz sie ciemnośći''.
PS:pamięta moze ktos jak nazywał się serial animowany(grozy) puszczany pare lat temu na TVN.Wiem na pewno że nie była to gęsia skórka bo leciała ona na tv 4.Pamiętam że w jednym z tych odcinków było o facecie który zjadł orzechy ze słoika z których jak się później okazało babka zlizała czekolade;/.Było jeszcze o małżeństwie które na każdą rocznicę wypijało wino z beczki, pewnego dnia zauważyli że wino nie leci a beczka jest jeszcze pełna gdy ja otworzyli w środku był trup.Było jeszcze o facecie który po ciemku wyjadał rzeczy z lodówki a rano okazało się że były to gałki oczne itp.Szkuam wszystkich seriali grozy które były kiedyś emitowane lecz nie pamiętam tylko nazwy tej bajki.Za wszelką pomoc dzięki.;p
jesteś genialny! :) ja też szukam tej bajki i nie wiem jak się nazywa, więc też proszę o pomoc. a ja pamiętam odcinek o lasce, co miała zrobionego koka i go nie myła tylko ciągle lakierem do włosów go robiła. i o taksówce co koleś wsiadł i się okazało, że taksówkarz jest duchem. świetna była ta bajka...
Ten serial to "Niesamowite opowiastki" - "Freaky Stories". Poszukaj w googlach. Każdy odcinek zaczynał się: "To przydarzyło się naprawdę koledze mojego znajomego.."
Pozdrawiam!
dzięki wielkie ! :) myślałam o tej bajce z pół roku, ale jakoś nie pomyślałam, aby spytać się o nią tu. teraz tylko pozostaje ściągnąć. ;)
Ej zaraz :D ja tez byłam siedmioletnią? fanką tego serialu ;p ale w głowie nie utkwił mi wcale odcinek o żadnym topielcu :P tylko o domku dla lalek barbie!
Jakaś dziewczyna poszła na jakiś strych i znalazła domek barbie, później jakoś w nim utknęła i nie mogła wyjść... Wyszła dopiero z koleżanką jak przyszła ją uratować czy coś... Ta koleżanka wzięła ze sobą kłębek wełny czy czegoś i weszła do tego domku i rozwijała, żeby znaleźć później drogę powrotną, znalazła tę koleżankę i jak wracały po kłębku natrafiły na ścianę ;/ dalej mam dziurę w głowie i pamiętam tylko jak razem zjechały z dachu tego strychu... Sorka, że tak chaotycznie ale na prawdę mała byłam... Oczywiście, oglądałam Dragon Balla xD kocham do dziś (przynajmniej można odcinki na necie oglądać) a pamiętacie może Rycerzy zodiaku czy jakoś tak? :D
Ja pamiętam odcinek, który był z borsukiem i dziewczynie z medalionem, która próbowała go pokonać( niestety nie za bardzo pamiętam o co chodziło) i jeszcze właśnie o tym nawiedzonym basenie, który wcześniej został opisany.
Aha czy ktoś pamięta taki odcinek o kobiecie, która była bardzo łada i prowadziła teatr dla młodych, ładnych dziewcząt, potem okazało się iż ona chyba zabierała im twarze i miał je w takiej specjalnej książce. A te dziewczyna chodziły w takich biały maskach...
Monika_mycha_skorcz, jasne, mam wszystkie odcinki na kompie i oglądam do tej pory, zresztą tak samo jak DB :)
Oh, pamiętam, kiedy włączałam RTL7 i czekałam na `Dragon Balla`, a potem oczywiście leciało `Czy boisz się ciemności?` ;D Pamiętam odcinek o clownie [po głowie chodzi mi epitet `karmazynowy`, nie wiem, dlaczego], dziewczynie, która odwiedzała swoją sąsiadkę-staruszkę, która była duchem, chłopcu, który bodajże zamarzł na śmierć, i jakiś o piratach oraz o obrazie. Lecz najbardziej przeraził mnie odcinek o topielcu [?] w basenie. Matko, ale się wtedy dygałam... Bardzo miło wspominam ten serial, zdaje się, że przez pewien czas puszczał go TVN7, ale dość szybko zakończył emisję. Chętnie obejrzałabym go znów ;D
freaxx jak możesz to wrzuc te odcinki na torrenty, albo gdzies do neta. bo szukam wszedzie odcinkow, a nie ma. prooosze ! :)
Eluha, daję link do stronki, z której prawdopodobnie mój brat ściągał na kompa wszystkie odcinki:
http://www.download-anime.info/naruto/index.php?id=anime_saintseiya.html
Daj znać, gdy już ściągniesz ;D
Eluha, w takim razie chyba się nie zrozumiałyśmy, bo ja pisałam, że mam na kompie wszystkie odcinki 'Rycerzy Zodiaku', a Ty zapewne myślałaś, że chodzi mi o 'Czy boisz się ciemności' :P
Aa.. A już sobie narobiłam nadziei, że będę miała odc. "Czy boisz się ciemności". :p
Mi świta coś o tym basenie. Pamiętam też jakiś odcinek o duchu, który nie mógł odejść, bo miał jakieś niezałatwione sprawy, a pod koniec odcinka namalował(?)jakiegoś gołębia(?) na skale. Miałam potem okropny sen, zostając sama w domu przez dobrych parę lat, byłam przerażona. Dość dobrze kojarzę odcinek o jakieś dziewczynce, która miała urodziny. Jej matka mówiła, żeby ta nie niosiła po schodach wszyskich prezentów na raz. Ta nie posłuchała, przewróciła się i miała dostać jakiś zastrzyk. Ona się cały czas bała tej kobiety, która miała jej go dać, bo była niego chyba uczulona, o czym powie jej na koniec. Kojarzy ktoś?