PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93099}

Czy boisz się ciemności?

Are You Afraid of the Dark?
1990 - 2000
7,5 10 tys. ocen
7,5 10 1 10456
8,0 2 krytyków
Czy boisz się ciemności?
powrót do forum serialu Czy boisz się ciemności?

Który serial byście wybrali jeśli mielibyście wybór mieć wszystkie odcinki po polsku któregoś z tych seriali???Ja wybrał bym czy boisz się ciemności bo gęsią skórkę znam na pamięć i obejrzałem wszystkie odcinki po sto razy ale chyba bardziej mi się podoba gęsia skórka bo jest z dubbingiem i więcej jest o potworach i różnych stworzeniach w porównaniu do czy boisz się ciemności w której dużo odcinków jest o duchach i jakiś magicznych rzeczach ale i tak to super serial!Oba są rewelacyjne ale kiedyś stworzą ludzie jeszcze lepsze straszne seriale ponieważ dzieci,które wychowały się na tych serialach mają bujną wyobraźnie i przyszli scenarzyści mogą się tymi serialami inspirować!!!Może właśnie niektórzy z nas stworzą takie seriale!:D

ocenił(a) serial na 8
krzysiek558

Gęsia Skórka ma beznadziejny dubbing. Lubię ten serial, ale nie ma go co porównywać do wspaniałego "Czy boisz się ciemności". Gęsia Skórka była bardziej śmieszna, niż straszna, co innego CBSC.

ocenił(a) serial na 9
krzysiek558

podobnie jak przedmówca. CBSC jest o wiele bardziej "horrorowate", np. "Opowieść o Samotnym Duchu" albo z tym chłopcem na rowerku, albo o dziewczynce w domku dla lalek... jednak GS też miała parę niezłych odcinków, choć zdecydowanie mniej strasznych... jeżeli chodzi o Gęsią Skórkę, pamiętam, że najbardziej podobał mi się odcinek z grubym dzieciakiem, który tak kochał komiksy, że przypadkiem w jednym wylądował xD... Ale fakt, dubbing był masakryczny...

lil_lady_a

Uwielbiałam 'Czy boisz się ciemności', pamietam jak przychodziłam do przedszkola i z kolegami opowiadaliśmy o wrażeniach o odcinku z dnia poprzedniego:) 'Czy boisz się ciemności' ma więc dla mnie znaczenia bardziej senstymentalne. 'Gęsia skórka' nigdy nie robiła na mnie tak dużego wrażenia, ale może dlatego, że oglądałam ją gdy już trochę podrosłam:P

lil_lady_a

Jaki to był tytuł????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????! Pamiętam jakiś odcinek właśnie z komiksem i to, co sie w nim dzialo dzialo się też w realu. Czy to to? Nawet jeśli nie, to będę wdzięczna za tytuł :))

ocenił(a) serial na 10
krzysiek558

Dla mnie również bardziej się podobało CBSC, a to dlatego, że nie cierpię duubingu w serialach. Na You Tune jest 13 odcinków przetlumaczonych przez kolegę.

krzysiek558

W sumie to oba seriale chętnie bym sobie pooglądał, ale jednak lepsze było "Czy boisz się ciemności". CBSC bardziej zapadło mi w pamięć, pamiętam więcej szczegółów i odcinków, niż z gęsiej skórki. Poza tym w CBSC byli stali bohaterowie - w sensie kilka osób opowiadających straszne historie, więc bardziej "związałem się" z bohaterami. Pamiętam nawet, że czekałem szczególnie na opowieści jednej konkretnej osoby z tej grupy ;)

krzysiek558

Oj, zdecydowanie bardziej bałam się "Czy boisz się ciemności?" - choć Gęsią Skórkę oglądałam z podobną przyjemnością. Najlepiej wspominam chyba 2-odcinkowy epizod z chłopakiem na obozie. Niemniej zwykle dałam radę oglądać, a CBSC czasem mi dawało niezłą jazdę. ;)