Po obejrzeniu 10 odcinku 2 sezonu zacząłem się zastanawiać, czy aby ta seria nie będzie dłuższa??? Wiecie ile odcinków zaplanowano??? Wątek Godricka fajnie rozwinięty itp. , ale Maryann (?) zasługuje moim zdaniem na więcej niż 2-3 odcinki i jakieś ochłapy w pozostałych.
Z jednej strony chciałoby się więcej odcinków ale tyle co jest to też ok , i tak dopiero niedawno się jakoś rozkręciło bardziej ;) Więc jeżeli chodzi o wartkość akcji to chyba to dobrze że jest jak jest :)
Imo wątek Godrica nie został wcale dobrze rozwinięty , jak dla mnie to nie wykorzystany potencjał na ciekawy dalszy wątek , ale spsób jaki rozstał się z serialem bardzo dobry :)
dla Godrica powinni poświęcić więcej odcinków. on był super postacią w tym filmie! "dobry wampir" nie tak nudny jak bill! to coś!
za to ten wątek z maryann powinni zakończyć wcześniej! choć z drugiej strony ciekawi mnie co z tym fantem zrobią.
Jakbyś czytała w moich myślach z tym spin-offem. Bardzo mnie poruszył wątek Godrica. Bardzo ciekawa postać.
zgadzam się z wami, że zarówno postać, jak i wątek Godrika jest bardzo ciekawy, ale za krótki i pozostawia niedosyt
za to wątek z Mary Ann zaczął mnie już lekko wkurzać, bo ja nie lubię takiego bałaganu ;) i mógłby mnie ktoś uświadomić czy coś z tego shitu (mam na myśli Mary Ann) jest w książce? bo niestety czytałam tylko pierwszy tom "Southern Vampire" :( wiecie może tak btw kiedy będą następne?
Ja nie czytałem książek, ale mam taki zamiar. Kolejna książka po polsku, z tego co słyszałem, ma być wydana koło października/listopada.
No to jest nas co najmniej dwoje jeśli chodzi o spin-off. Super by było, gdyby zrobili to z rozmachem "od początku". Czyli od starożytnego Rzymu. Poza tym już gdzieś wcześniej napisałam, że Allan Hyde (nowy nabytek HBO-Godric) pewnie nie zostanie przez stację szybko zapomniany. Jego rola w TB wywarła duże wrażenie na publiczności i pozostawiła niedosyt... więc trzymajmy kciuki.