PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

3 sezon

ocenił(a) serial na 10

Jestem bardzo ciekawa, co może stać się w trzecim sezonie oglądałam już zdjęcia promocyjne http://www.trueblood-daily.net/photos/thumbnails.php?album=133 i są ciekawe, a nie przeczytałam wszystkich książek. Ma ktoś jakieś infromacje?

Eriko

UWAGA! SPOILERY KSIĄŻKOWE!
Czytałam dalsze części przygód Sookie: część 3 ,,Klub umarłych", 4 ,,Martwy dla świata" i pół piątej ,,Marwy jak trup". Biorąc pod uwagę jakie zmiany pojawiały się z sezonie 1 i 2 w stosunku do dwóch pierwszych książek serii, mogę stwierdzić, że w kolejnych sezonach może być prawie wszystko!
Zakładam, że podobnie jak w ,,Klubie umarłych" w trzecim sezonie pojawi się atrakcyjny wilkołak Alcide (mam nadzieję, że to nie jest gość na tym zdjęciu),Eric zacznie się powolutku wybijać na plan pierwszy, a Bill znikać. Sokkie będzie chyba szukała Billa, który został porwany, a wszystko powinno(!?) zakończyć się ich rozstaniem po tym, jak Billa poniosło w bagażniku i ,,wyładował" się fizycznie na Sokkie.

Tak było w książce, ale co będzie w serialu... kto wie? Różnice między ksiażkami a serialem są chwilami porażajace, np. w serialu menada ginie, a książce odchodzi sobie, Tara jest postacią prawie epizodyczną w książce, a w filmie no, sami wiecie.
Pożyjemy, zobaczymy.
Na pewno będzie więcej Ericka.

sarah_22

Z wywiadu z Allanem Ballem można wnioskować, że Bill zostanie nieco wybielony w stosunku do ksiązki. Nie wiem tylko w jak dużym stopniu. Pożyjemy zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
truebloodclubpl

Jestem ciekawa związku Sookie z Erickiem

Eriko

ZNOWU SPOILERY! Jeśli nie chcesz wiedzieć co będzie dalej, nie czytaj!

W ,,Klubie umarłych" właściwie nie ma jeszcze związku Sookie z Erickiem, ale zaczyna się jakaś ,,chemia". Poza tym w tej ksiażce Sookie pije krew Ericka, aby się uleczyć i jest to scena ,,prawie miłosna", bo wiemy co zazwyczaj towarzyszy ssaniu krwi :)
Za to w części czwartej ,,Marwy dla świata" dochodzi między nimi do regularnego romansu z nieoczekiwanym zakończeniem. Eric gra tu bardzo dużo. Występuje bez przerwy(od pierwszej do ostatniej sceny) i cały czas jest z Sookie, z pewnego zabawnego powodu (którego nie zdradzę).

Nie mogę się odczekać tego sezonu! Najchętniej bym ominęła trzeci i skoczyła do czwartego. Oby nie zmienili za dużo. Nie mogę też się doczekać wątku ,,przemiany" nieszczęsnego Jasona ;]

ocenił(a) serial na 10
sarah_22

Z tego co ja wyczytałam to Bill ma pojawić się w 6 odcinku 3go sezonu.
Pojawią się nowi bohaterze np wilkołak Alcide oraz nowy wampir Król Mississipi (między nim a Królową coś bedzie ) poznamy nowych krewnych Sama aha Lafayette bedzie miał chłopaka... :) I jeszcze pare innych interesująch rzeczy ;)
Pozdrawiam gorąco fanów serialu!

ocenił(a) serial na 10
iblisek

w linku podanym niżej Allan Ball w wywiadzie udziela kilka cennych informacji na temat 3go sezonu
http://www.tvlab.pl/czysta-krew/alan-ball-o-czystej-krwi-t159.html

iblisek

I bardzo dobrze, że dopiero w 6 odcinku pojawi się Bill.

Jestem ciekawa czy Ball również przyjął wersję, że Bill wyładował się fizycznie na Sookie. W sumie nie sądzę, bo Bill od 1-szego sezonu jest strasznie wybielony.. ;-/

ocenił(a) serial na 7
annaameliaa

mi w ogole nie podoba sie koncepcja rezysera. Bill to chodzacy wampirzy ideal, ktory kocha Sook ponad zycie, a Eric to drań i skurczybyk, ktory chce ja tylko przeleciec;/

użytkownik usunięty
gosiukukuk

A w ogóle to kiedy będzie 3 sezon i ile tego bedzie?
Mam nadzieje ze to nie Moda na Sukces?

3 czerwca tego roku w USA odbędzie się premiera nowego sezonu. Nie nazwałabym tego Modą na Sukces;) W ogóle nie można porównywać "Czystej Krwi" z tamtym serialem!:D

Linkolm

Kurde, miało być 13 czerwca:D

ocenił(a) serial na 8
Linkolm

właśnie, na fw mamy podaną datę 13. czerwca, a na oficjalnej stronie serialu widziałam datę 14-ego... ale wiadomo, im wcześniej, tym lepiej ^^

użytkownik usunięty
dida

Dzieki wielkie, a czy jesli ktos sie orientuje byłby tak łaskaw napisac po kolei te tytułu ksiązek bo się zgubiłam

ocenił(a) serial na 8

1. Martwy aż do zmroku
2. U martwych w Dallas
3. Klub martwych
4. Martwy dla świata

pierwsze trzy już są dostępne w Polsce, czwarta ma mieć swoją premierę w czerwcu tego roku.

Tutaj: http://www.charlaineharris.com/bibliography/bibliog-sookie.html jest lista wszystkich książek z tego cyklu, jakie Charlaine Harris napisała.

dida

4 czesc dokladnie 16 czerwca, a 5 bedzie wydana we wrzesniu, nie ma jeszcze daty.

dida

Jeszcze nie wiadomo ile będzie sezonów. W końcu nawet za granicą nie zostały jeszcze wydane wszytskie części książek o Sookie, więc nie wiadomo jak to się będzie kończyło.