PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74716
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

7x08 - opinie

ocenił(a) serial na 7

Sookie i Bil okropnie jak zwykle :D Za to Pam i Eric - fabulous. Po tym jak Eric już wyzdrowiał
wyglądał świetnie. Widać, że wciąż zależy mu na Sookie, która z każdym odcinkiem zadziwia
mnie swoją głupotą.
Co do Billa to miałam szczerą nadzieję, że umrze i ucieszyłam się w ostatniej scenie jak
zrezygnował z lekarstwa. Oby tylko nie przedłużali tego umierania.
Wątek Tary już raczej definitywnie zakończony i dobrze. Pojawiał się od początku sezonu i
myślałam, że wyniknie z tego coś więcej, a nic ciekawego się nie wydarzyło.
Hoyt & jego dziewczyna & Jessica & Jason - taki czworokąt wyszedł :D
Violet nie żyje i to był chyba jedyny sposób na zakończenie jej wątku.

btw z kim Jessica się całuje w promo następnego odcinka bo nie ogarniam?

kejszi

Po co to wszystko piszesz??? Chwalisz się, że obejrzałeś (łaś) w oryginale??

khal_eesi

Po co to czytasz?

Lady_Boleyn

Ja akurat oglądałam ten odcinek, ale są tacy którzy nie widzieli i na ich miejscu bym się wkurzyła czytając to.

khal_eesi

Masz problem z dupy ...

Jeżeli ktoś nie widział jeszcze odcinka to logiczne, że nie będzie tutaj wchodził. Przecież autor wątku wyraźnie zaznaczył, że są tutaj spoilery dotyczące nowego odcinka!

ocenił(a) serial na 7
khal_eesi

Ty tak na serio? W tytule wątku jest słowo "opinie", a następnie zaznaczyłam, ze mogą być spoilery. Ten kto nie oglądał po prostu nie wchodzi.
Faktycznie obejrzałam w oryginale, ale jak to ma związek to nie wiem. Wyluzuj ;)

ocenił(a) serial na 7
kejszi

Nie denerwuj się, bo niektórzy chyba nie ogarniają, że to normalne, iż tworzy się tematy do omówienia odcinka zaraz po jego emisji. I po to się zaznacza spojler, by taki baran nie wchodził tu. No, ale widać ciężko to pojąć niektórym :D

kejszi

Poza tym, jak już wspomniałaś o Tarze, to ten odcinek wiele wyjaśnił, nie wiem dlaczego sądzisz, że nie wyniknęło z tego nic ciekawego???

ocenił(a) serial na 8
khal_eesi

Bo to był zwykły zapychasz. Równie dobrze Tara mogła objawić się jej za pierwszym razem i powiedzieć/pokazać jej tą akcję, zamiast rozciągać to na kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 8
Meximax

Dokładnie. Łaziła w białej sukni przez prawie cały sezon po to, by pomóc matce odnaleźć jakąś tam broń. Porażka. Niby nie spodziewałam się niczego ciekawego po tym wątku, ale i tak jestem zaskoczona jego beznadziejnością :D

Za to reszta odcinka znośna :) Kilkusetnia wampirzyca zabita przez Hoyta to na pewno pójście na skróty, ale przynajmniej zamykają nieistotne wątki, by w końcówce skupić się na głównych bohaterach.

ocenił(a) serial na 4
kejszi

TY na serio sie tak jarasz (przejmujesz) serialem??

ocenił(a) serial na 5
masazzielonagora

Czasem mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie ogarniają normalnego zjawiska albo są przygłupi . Komentuje odcinek, bo PO TO JEST FORUM, żeby komentować. Ciężko to pojąć?

ocenił(a) serial na 7
masazzielonagora

Z czego wywnioskowałeś, że się nim jaram?

kejszi

Bill umierał w takim tempie, a kurde nadal żyje i mnie drażni. Teraz będzie popełniał rytualne samobójstwo:/ Miło, że Eric wyzdrowiał, jednak pomyliłam się, że zabije go ta choroba. Sookie jest strasznie wkurzająca, jak Eric jej mówi, że ma siedzieć na dupie i czekać bo on wróci, to ona powinna siedzieć na dupie i czekać. Mam nadzieję, że Hoyt i Jessica nie wrócą do siebie, to powinien być zakończony wątek. Szkoda, że historia Tary skończyła się tak mało emocjonująco, ale widać, że powoli dochodzą ze wszystkim do finału, na koniec zostaną tylko tradycyjnie Eric, Sookie i Bill. Mam nadzieję, że Pam dostanie jeszcze ze 2 fajne sceny i że pojawi się Ginger:)

ocenił(a) serial na 7
kejszi

Dobrze, ze Bill zrezygnował z lekarstwa, powinni go już uśmiercić w tym odcinku. Poświęca się, żeby Sookie była z Erickiem? Bo we śnie zobaczył, że nie mają przyszłości? Albo uznał, że tamten mimo wszystko jest lepszą osobą niż on (wreszcie Karma go dopadła). Tak więc zapowiada się przynajmniej jeden cały ckliwy odcinek, mam nadzieję, że nie będzie się ciągnąć to do samego końca. Też liczyłam na coś bardziej skomplikowanego z wątkiem Tary, troche długo to ciągnęli.

Mam nadzieję, że każdy jeszcze na trochę się pojawi przed zakończeniem, Pam i Erick to oczywiste, ale z Lafayette też nie powinni zrezygnować.
Dobrze, że zakończyli wątek Violet i niech tylko znowu nie łączą Jessici z Hoytem bleh.

A co do osób irytujących się spoilerami po to są fora, aby móc przedyskutować to co się chcę, nie oglądałam jeszcze odcinka to nie wchodzę, PROSTE! Tym bardziej wyszczegolniony napis SOPIL|ER, to czego się tu spodziewacie i po co wchodzicie? Niezbyt zrozumiałe, więc nie wiem do kogo pretensje

ocenił(a) serial na 8
tyna1207

Stawiam, że jednak połączą Jessicę z Hoytem :D kto by pomyślał że to właśnie on ich uratuje ;D

tyna1207

On poświęca się żeby Sookie nie była z wampirem, on w zwiastunie komuś tłumaczy, że dla niej taki związek to tylko śmierć. Jak miło z jego strony, ciekawe czy Eric też tak łatwo zrezygnuje. Raz już to zrobił, a co z tym zrobiła Sookie? Związała się z wilkołakiem.

ocenił(a) serial na 8
kejszi

Odcinek dość dobry akcja co raz bardziej mnie wciąga oby zakończenie było epickie zobaczymy daje temu odcinkowi 7/10.

kejszi

wydaje mi sie ze jessica całowała sie z Jamsem :)

ocenił(a) serial na 7
kromka95

Właśnie też mi się tak wydawało, ale to już by było totalnie bezsensu. Chociaż to TB czyli wszystko możliwe :D

kejszi

moze bez sensu :) ale wydaje mi sie ze z nim sie calowala bo nawet Lafayette sie tak dziwnie spojrzał :)

ocenił(a) serial na 9
kejszi

Bill ?!! WTF ??

ocenił(a) serial na 7
kejszi

Czyżby wreszcie mieli uśmiercić Billa byłoby cudownie :D Eric i Pam jak zwykle świetni w odcinku, brakuje mi tylko Ginger :)

ocenił(a) serial na 9
kejszi

Z Erica jak zwykle zrobili idiote, ale juz przywyklem. Chociaz ciezko przyznac, ze najbardziej interesujaca postacia w serialu jest idiota.

Bill, Sookie, Tara i jej rodzinka- jak zawsze marnie. Zaluje, ze nie przewinalem ich watku.

Puszczalska, glupi, Hoyt i jego partnerka- watek w miare ciekawy chociaz nie czekam na niego jak na Erica i Pam. Moglaby ruda zginac, bo stala sie w mojej opinii irytujaca.

Polka grajaca wampirzyce- chyba najstarszy wampir z calej brygady i zabil ja Hoyt. No nie zartujmy sobie.

ocenił(a) serial na 8
wlascicielek

jakoś tak szybko ten wątek z Wydrą skończyli, a zapowiadała się ciekawa scena tortur, mogli jej dać chociaż trochę się poznęcać nad nimi, a tu Hoyt ją zabił
Co do Pam i Erica kiedyś ich postaci były ciekawsze teraz jacyś tacy się nudni stali, coś się wypalili.
Mam nadzieję że Bill jednak wypije krew tej szmaty co ciągle pieprzy jakieś głupoty jak nawiedzona i wróci do Sookie

ocenił(a) serial na 9
n1ewidka

Ja mam nadzieje, ze nie wypije i Sookie zginie w dziwnych okolicznosciach niedlugo po nim. Wtedy serial skonczylby sie dla mnie idealnie.

ocenił(a) serial na 5
kejszi

Serial się skończył na 3 sezonach które były dobre im dalej tym tragedia zamuła nie potrzebne sceny rozmowy sezon finałowy to jakaś pomyłka oglądam i przewijam tak to jest zrobić z dobrego serialu chłam zamiast 4 sezony porządne to 7 z czego 4 tragedia

kejszi

W promo następnego odcinka jest zdrowy Bill...

Brzechu100

nie wiem skąd taka wiadomość, przed chwilą oglądałam promo chyba ze 3 razy żeby się upewnić i widać jak wchodzi do domu, że jest chory, żyły widoczne nad kołnierzykiem, wszystko po staremu....

ocenił(a) serial na 8
Brzechu100

Nie chcę się czepiać, ale naprawdę nie powinieneś tak z grubej rury pisać takich rzeczy. Ten temat dotyczy tego, co działo się w 8 odcinku, a nie tego, co będzie w 9 :/

ocenił(a) serial na 8
kejszi

Bill pewnie będzie zdrowy. Co jak co, ale pewnie serial zakończy się związkiem Billa z Sookie. Niestety. Denerwuje mnie jego męczeńska mina i niechęć do życia. Kiedyś go lubiłam, teraz mam go dość.
Pam i Eric jak zwykle najlepsi w tym odcinku. Choć zaraz po nich był cudowny czworokącik, który mam nadzieję, że jeszcze trochę namiesza w ostatnich dwóch odcinkach.
Wątek Tary mi się podoba. Chciała przebaczenia. Wiedziała, że jej myśli z dzieciństwa o zabiciu ojca nie pozwoliły iść dalej po śmierci i chciała pokazać matce, że chciała ją bronić.

ocenił(a) serial na 10
kejszi

Odcinek mi się podobał +
Cudownie, że Eric wyzdrowiał <3
Wątek Tary to totalna porażka jak na TB, całe zamieszanie wokół niej i poświęconego czasu tylko po to by pokazać matce jakiś pistolet .. niestety ale to do mnie nie przemawiało .
Jestem ciekawa kogo wybierze Sookie wkońcu.. Billa mogli by uśmiercić bo ostatnimi czasy nie cierpię go.. ( lecz wątpie w to za dużo fanów by się rzucało)
Tak sobie pomyślałam że Jees może znowu będzie z Hoytem .. hmm trochę by mnie zirytował ten powrót na stare śmieci.
Co do Violet too dziwne zakończenie jej śmierci.. a bynajmniej mogli zrobić jakąś większą scenkę a nie " Hoyt wchodzi i Violet nie ma ", przecież to był 500 letni wampir a nie jakaś świeża głupia Jess napewno by wiedziała że ktoś idzie po schodach i by go wytropiła ..

Diablicaaa

witam
Jak ma na imie aktorka ktora gra dziewczyne Hoyta ?

ocenił(a) serial na 5
bociancyja

http://www.imdb.com/name/nm3358233/?ref_=ttfc_fc_cl_t25

ocenił(a) serial na 10
kejszi

To zakończenie wątku Violet bez sensu. Taka potężna wampirka i bum pojawia się zwykły śmiertelnik i juz jej nie ma. Za łatwo to dla mnie poszło.
Z Tara też. Myślałam ze to będzie coś wielkiego, w końcu ciągneli to przez 8 odcinków. Zawiodłam się.

sybilla_filmweb

Najlepsza postać została uśmiercona, mam na myśli Violet. Ona naprawdę była ciekawa jak dla mnie. I to jeszcze została uśmiercona w taki żałosny sposób. A Jess znowu będzie ryczała i skała od łóżka do łóżka. Mam już Jej naprawdę dość. Niech zginie, razem z Billem.
Mam dość tych wampirów. I jeszcze mogą zabrać ze sobą Sookie.
Uwielbiałem TB, ale teraz...sam nie wiem co mam myśleć o tym sezonie.
Dobrze, że jest to ostatni sezon.

kejszi

Kolejny raz połowa odcinka to melodramat. Kiedy ta Jessica w końcu przestanie beczeć, to jest już irytujące. Stary dobry TB to już tylko Eric z Pam reprezentują. W sumie dobrze też, że Sarah nie została zabita, lubię na nią popatrzeć. Według mnie najlepsza chyba laska w serialu.
No i jeszcze śmierć Violet, żałosna do bólu, a jej postać była ciekawa więc szkoda.

Dj_Kid

Taka ciekawostka Anna Camp (Sarah) prawie dostała rolę Sookie ale zarzekła się, że nie wystąpi w rozbieranych scenach. Co uniemożliwiło jej granie tej postaci.

Dj_Kid

dziwne bo z tego co pamiętam to chyba bzykała się z Jasonem...

Richard_Alpert

Były sceny łóżkowe z nią ale nic nie pokazała.

ocenił(a) serial na 9
kejszi

Zostały dwa odcinki do końca a dalej nie dowiedzieliśmy się jakim cudem Eric przeżył w słoneczny dzień na lodowcu ani w jaki sposób zaraził się hepatis V. Ciekawe czy zostanie to wyjaśnione w kolejnym odcinku czy scenarzyści już zapomnieli o tej "drobnej" luce.

ocenił(a) serial na 6
IdiotOfSuburbia

Dowiedzieliśmy się, choć może nie wszyscy zauważyli. W 4 odc. w trakcie narady przed odbiciem Arlene i reszty, pojawia się Eric. Rozmawia z Sookie w domu Billa i wynika z niej, że spowodował lawinę, która spadła na niego i jednocześnie zawaliła jakąś wioskę, przez co musiał uciekać z kraju.

ocenił(a) serial na 9
kazaam18

Faktycznie, umknęło mi to, wielkie dzięki.

IdiotOfSuburbia

a zaraził się całkiem normalnie, jak go Pam znalazła, to mówi jej, że nie był dość uważny, a ona go pyta czy aby na pewno to zwykła nieostrożność, czy zrobił to celowo. także to też wyjaśnione, żywił się na kimś zarażonym po prostu

kejszi

Moment jak Eric się uzdrowił był super. Ten tryumfalny śmiech :D

Generalnie jeśli chodzi o Erica, to najlepszy z sezonów

kejszi

Początkowa scena jak Eric się uzdrowił była zajebista! ten tryumfalny śmiech :D

Generalnie jeśli chodzi o Erica to jest najlepszy sezon