Mam takie pytanie czy książka jest bardzo spójna z serialem i czy jest równie dobra jak serial stworzony przez HBO ?? : )
Hmm, powiem tak :D Pierwszy tom jest najbardziej podobny do serialu, reszta jest trochę pozmieniana, niektóre informacje są pousuwane, a niektóre dodane :D Czyli tak jak przeważnie robią, zmieniają w serialu żeby nie było nudno :D A książka jak najbardziej na poziomie, jest świetna! Jak się wciągnie to czyta się je strasznie szybko :D Ja i oglądam serial i czytam książki i jak najbardziej polecam!!!
Co prawda, ja czytam właśnie 7 część. Albo 6 XD W każdym razie, kolejne części w sumie odchodzą od fabuły, a serialu pojawią się tylko pojedyncze z niej informacje ;> Ale ogólnie książki polecam, bo bardzo fajnie się je czyta.
Jakiś rok temu przeczytałam wszystkie książki i sądzę, że są warte polecenia. Jest ich dużo, więc lepiej pobierać e-booki niż kupować. Jak ktoś już zauważył, każdy sezon bazuje na jednej książce, ale dodane są też elementy przez scenarzystów, których nie ma w książce, więc jeśli ktoś nie zacznie czytać od pierwszej to może mieć małe problemy w orientacji.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, w takim wypadku biorę się także za książki ; DD