PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Na początek podkreślam, że byłem wielkim fanem pierwszego sezonu, który był najlepszy. Obecnie oglądam trzeci sezon i z przykrością stwierdzam, że akcja zwyczajnie siada. Innymi słowy odnoszę wrażenie, że twórcy na siłę "rozpychają" serial do 12 odcinków, wedle standardów jakiejś tam amerykańskiej telewizji i jej komercyjnej ramówki. Mamy zatem wiele przeplatających się wątków, które (mam nadzieję, że tylko na razie) toczą się bez sensu. A to Tara została uprowadzona przez wampira, który ją adoruje, choc nie potrafi okazac jej uczuc, Jason, który chce zostac policjantem i pewnie zostanie nim w finałowym odcinku, Sama natomiast odwiedza rodzinka w bardzo niewiadomym celu, a Jessiki (chyba najciekawszej spośród nich wszystkich) jest za mało. Ale to tylko kropla w morzu, bo główny wątek stał się dla mnie kompletnie niejasny: Dlaczego Bill został porwany? Dlaczego wyrzekł się Sookie? Kim są jego porywacze? Mam nadzieję, że niebawem się tego dowiem, oglądając następne odcinki. Tymczasem trochę ponarzekałem, żeby wyraźic swoją frustrację. xD Przeczytałem dwie książki z tego cyklu i dochodzę do wniosku, że niektóre wątki są zwyczajnie niepotrzebne. A propos, Alan Ball ma obsesję na punkcie gejów, że muszą się pojawić w każdym jego filmie. ;/

ocenił(a) serial na 7
sylar_217

Sezon 3 był trochę chaotyczny, pod tym względem, że wątki poboczne nie łączyły się z tym nadrzędnym. Mi się jednak bardzo podobał właśnie z powodu watku nadrzędnego - Russell i jego knowania oraz zemsta Erica na Russellu. Wszystkie pytania, które zadajesz znajdują swoje odpowiedzi, jesli po obejrzeniu reszty odcinków nadal będą wątpliwości chętnie wyjaśnimy, ale naprawdę do końca sezonu wszystko staje się jasne.
I jak to Franklin nie umie okazać Tarze uczuć? A kneblowanie i wiązanie po to żeby ją chronić, przebieranie swojej przyszłej wampirzej oblubienicy, ciągłe wyznania miłości? xD Franklin to jedna z najlepszych postaci tego sezonu. :)
A co do Balla, no cóż sam jest gejem, więc stąd pewnie też tyle propagandy.

sylar_217

moim zdaniem trzeci sezon był właśnie najlepszy, a russel został moim ulubionym bohaterem jednego sezonu :D wątek z czarownicami z bieżącego nie bardzo mi się widzi, ale to i tak lepsze od tego z bractwem słońca, według mnie zdecydowanie najsłabszy