PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74716
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Ja trochę jestem zaskoczona Billem i tym, że jemu tez nie udało się zakażenia.
Laffayete i wampir.... ehhh... Wiedziałam że tak będzie. Ciekawa jestem tylko jaką zemstę obmyśli
wampirzyca Jasona.
Genialna i przezabawna scena z Ginger na samym początku odcinka.

Ciekawa co przyniesie następny epizod.

ocenił(a) serial na 8
Lunasol

No chyba, że Bill umrze a Eric skończy z Sookie? ;)

ocenił(a) serial na 5
Alicja_kosmitka

Tak by mogło być :) Jestem wielką fanką Erica i Sookie to moje wymarzone zakonczenie ale nic tego nie zapowiada na razie : (

ocenił(a) serial na 5
sentia

Nuudy... Mnóstwo przeciągania czasu takimi zapychaczami, które nikogo nie obchodzą.

użytkownik usunięty
Lellandra

Oj tam, oj tam, wedlug mnie nie byl to zly odcinek, na plus:

- Bill i jego wspomnienia z czasow Wojny Secesyjnej (akurat lubie,jak pokazuja tamte czasy)
- Eric i Pam w Teksasie - jako duet sa niezawodni :)
- Sookie jakos wyjatkowo nie irytowala w tym odcinku swoja osoba

Na minus:
- Jason i Jessica - erotoman i "emo" wampirzyca, ech... nie lubie chyba juz Jessici, jej postac cierpietnicy mnie irytuje,
wiec mam taka cicha nadzieje, ze Violet da jej popalic, wiadomo za co :)

ocenił(a) serial na 5

Jak dla mnie na plus tylko Eric i Pam. Oni jedyni chyba mnie nie nudzą. :)

Lellandra

I Ginger :D

sentia

Ginger - przez 15 lat sex-niewolnica bez seksu, Eric zlitowałby się w końcu i ją przeleciał:)

ocenił(a) serial na 8
Qwertyna71

w tedy by nie była już niewolnicą ^^

Mnie Jessica irytuje od sezonu 4. Jej postać strasznie się zepsuła. Również mam nadzieje, że Violet Ją rozwali. Uwielbiam Violet.

użytkownik usunięty
Damx123

No, ja trzymam kciuki za nasza polska wampirzyce :)

Dokładnie :) Jednak pewnie to Jess wyjdzie cało z tego spotkania/ zemsty.
Niestety....chociaż może będzie miła niespodzianka. Ostatni sezon, już niektóre osoby zginęły, więc może i Jess czeka koniec.

Damx123

To ostatni sezon to mogą zabijać kogo chcą:d

ocenił(a) serial na 9

A mnie zastanawia jedno - kiedy Jess została przemieniona i poznała Hoyt'a była jeszcze dziewicą i okazało się, że po każdym stosunku błona dziewicza jej odrastała i za każdym razem ją to bolało, ona się wtedy popłakała i była zła o to ;P Nie wiem czy to zostało wcześniej wyjaśnione czy nie, nie pamiętam, ale od jakiegoś czasu Jess nie ma już tego problemu ;P Czy to kolejne niedopatrzenie scenarzystów?

Tak mi się to jakoś przypomniało :)

ocenił(a) serial na 10
buka1234

to też zwróciło moją uwagę. To chyba niedopatrzenie, albo się przyzwyczaiła, albo za każdym razem jest inaczej.

ocenił(a) serial na 9
buka1234

przypominałam sobie w weekend stare sezony i dokładnie to mnie zastanowiło...potem Jess uprawiała sex już normalnie, czyżby scenarzyści kolejny raz przegapili to co wymyślili wcześniej?

ocenił(a) serial na 8
irlandia28

Wydaję mi się że Jason się już przyzwyczaił :D

sentia

Macie jakąś koncepcję, jak może zostac wykorzystana scena podsłuchiwania Sooki przez ojca Alcida?

ocenił(a) serial na 7
sapphireeyed

Przecież dał jej na końcu kurtkę Alcida, więc pewnie tylko chciał wiedzieć jak ona się ma.

ocenił(a) serial na 7
sapphireeyed

Przecież było wyjaśnione, zostawił jej tą kurtkę Alcide'a. To nie miało mieć jakiegoś głębszego sensu raczej.

sentia

W tym odcinku trzy razy wampiry płakały ,a żaden nie płakał krwawo co jest mega nie dopatrzeniem, w ogole zmienił się sposób kręcenia najakiś mega dla mnie męczący . Nie wiem jak dam radę do końca przy serialu trzyma mnie tylko Eric i Pam i nasze słoneczko Ginger :)

ocenił(a) serial na 8
krowkomotylek

dokładnie też pomyślałam o tym że nie płaczą krwawymi łzami WTF? Nie sądze żeby "suczi" była z Samem..serial bardzo odbiega od książki. P.S Sam, jakoś drastycznie się postarzał między jednym sezonem a drugim xd Jessica jest niedojrzała ale w końcu normalne chyba zapominamy że miała 17 lat gdy została przemieniiona a teraz ma max 21 (jakby była człekiem). Matka Tary do gazu seryjnnie mam jej dosyć.

ocenił(a) serial na 8
werciku

Do gazu? :D rozumiem że chodzi o to by pracowała w rozlewni gazu no cóż chyba w USA nie jest to tak popularne ^^

ocenił(a) serial na 9
krowkomotylek

to było poważne niedopatrzenie, nie wiem jak mogli tak amatorsko to zrobić :/

choroba Billa mnie zaskoczyła, od kogo się zaraził? jak? Sookie jest chora? WTF?

ocenił(a) serial na 9
sentia

Chyba właśnie obejrzałam najgłupszy odcinek TB... Gdyby nie ciekawość kogo jeszcze zabiją i w jaki sposób to chyba bym sobie darowała oglądanie (a ja raczej nie jestem z tych ludzi którzy opuszczają serial jak tylko spada poziom)

ocenił(a) serial na 9
sentia

przypomnijcie mi proszę - jak zakończył się wątek z Ginger w 6 sezonie? ona zginęła/uciekła? Zupełnie tego nie pamiętam :/

sentia

Jestem zdzwiona tym, że Bill zaraził się od Sookie wirusem, nie spodziewałam się tego kompletnie. I myślę, że twórcy zrobią ostateczny ukłon w stronę książki w finałowym odcinku, Sam dostanie wymarzoną Sook - szczególnie, że matka jego dziecka już wymięka :D faktycznie biedne dziewczę trafiło w niezłe bagno, a i tak barwne akcje poprzednich sezonów ją ominęły. Więc Sookie popłacze sobie za każdym zmarłym kochankiem i trafi w ciepłe psie objęcia siwowłosego Sama.

ocenił(a) serial na 7
AD_e

Ale skąd Sookie ma tego wirusa? Przecież skażona była tylko TB, a Sookie nie miała kontaktu z innym wampirem, wiec nie wiem jak się głupia zaraziła :P.

bananiho

Sookie dała Billowi swoją krew, żeby był silniejszy na fajt, bo dawno nie jadł. Więc rozumiem, że jego zakażenie ma z tym związek. Jedyne, logiczne wytłumaczenie, to że jednak coś tam jej się dostało do oczu kiedy poszła przynęcać chore wampiry w pamiętnej scenie z obwisłą twarzą Comptona na drzewie w roli głównej. Głupia

ocenił(a) serial na 7
AD_e

Racja, zapomniałem o tym.

ocenił(a) serial na 7
AD_e

Dzięki :P

sentia

Sookie mogłaby więcej chlać, pijana jest nawet do zniesienia.

ocenił(a) serial na 6
sentia

Potwierdza moje przypuszczenie, które wyraziłam na początku sezonu, że zginą wszyscy bohaterowie. Ciekawe czy coś z tego się sprawdzi.
Eric umiera - to oczywiste. Pam nie będzie mogła bez niego żyć. Violet zabije Jess. Może też będzie chciała pozbyć się Jasona. Sookie spróbuje ją powstrzymać, wtrąci się Bill. I albo zabije Violet albo zginie osłaniając Sookie, a Sookie lub Jason załatwią Violet. I okaże się, ze wirus zmutował i zaczął rozprzestrzeniać się w powietrzu, dzięki czemu wszystkie wampiry zostaną unicestwione. Sookie straci swoją moc i stanie się zwykłym człowiekiem. :))

ocenił(a) serial na 8
kazaam18

Wirus drogą kropelkową? :D no nie powiem wyobraźnia Cie ponosi :D jednak zostało jeszcze trochę odcinków wiec chyba tak szybko i gładko nie pójdzie :>

ocenił(a) serial na 7
sentia

https://www.youtube.com/watch?v=xqR4ECP49Lw Violet pewnie zabije Jess

bananiho

I bardzo dobrze :D Czekam, aż z Jess zostanie plama. Tak samo czekam, aż Bill zmieni się w papkę.
Już raz się zmienił, ale potem powstał...teraz liczę na ostateczny koniec tej postaci.
A jak Sookie będzie ponownie z Nim, to stracę szacunek do tej postaci...

ocenił(a) serial na 8
Damx123

Ale jak to? Jessica to najlepsza dupa z całego serialu nie mogą jej zabić :<

ocenił(a) serial na 7
Varikhem

Nie widzisz różnicy między dupą a kobietą? Czy faceci (chłopcy?) naprawdę już kompletnie nie mają szacunku do kobiet, że wszędzie pojawia się takie ich określenie?

ocenił(a) serial na 8
Cleaa

Popieram że słowo ducha ni w ząb nie pasuję na nieterkolenie kobiety ;f, całe życie mnie to wkurza.

ocenił(a) serial na 8
Lap

nie wiem czemu ale słowa "dupa" i "na określenie" zostało zmienione :P

Varikhem

Jessica jest pusta i niedojrzała. Mam dość po prostu Jej zachowania. Stała się irytująca. Wolę Violet, która chociaż wie czego i kogo chcę. A wygląd jakby nie ma nic do rzeczy :)
No chyba, że ktoś ogląda serial, żeby sobie popatrzeć na urodę aktorek/aktorów.

ocenił(a) serial na 10
sentia

Nie zdziwie sie, jesli wirus rozprzestrzenia sie w powietrzu i wszystkie wampiry na niego zachorują w ciągu tych pozostałych odcinków. pewnie leku też nie znajdą na to i wszelkie wampiry z całego świata po prostu wymrą... i tyle będzie z niesmiertelnych Q___Q

ocenił(a) serial na 7
Krolichowy

Mega zapychacz ten odcinek, prawie jak ten z pogrzebem Terryego, z poprzednim sezonów. Jedynie akcja Erica i Pam trochę podratowała epizod, a poza tym było czuć modą na sukces... Jak na ostatni sezon, to mega kiepawy odcinek. Widać, że nie mają pomysłu co i jak pokazywać. Sprawę z wampirami z Wamptazji zakończyli w 4 odcinki i teraz ruszają z nowym minisezonem, choć 50 minut odcinka było typowym zapychadłem

ocenił(a) serial na 8
sentia

Ten epizod to 80% "stypa" u Sookie i to mi się całkiem podobało.Nawet ckliwa chwila zaręczyn była na prawdę milutka.Jedyne co mi się nie podbało to już 2 sceny zdrady w ciągu nie całych 5min,Poleciało jak w brazylijskiej telenoweli ale cóż.Oby zemsta choć uważam że jej nie będzie nie dostało się Jasconowi jakoś nie wyobrażam sobie TB bez niego :).Mam nadzieję że wątek Yakuzy się skończył raz i a dobrze.I teraz zacznie się jakaś kształtować finał?