PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Mam pytanie, czy Eric z Sookie zbliżą się do siebie w poźniejszych książkach, po 4 części?
Jestem przy 6, ale narazie nic nie spotkałam znaczącego :):)

ocenił(a) serial na 7
Koperka

Oj zbliżą, zbliżą... SPOILER Eric nawet wmanewruje ją w coś na kształt małżeństwa.

Koperka

Jeszcze trochę się naczytasz zanim przed ich wielkim zejściem :D (tom 9)

ocenił(a) serial na 10
pkjm

UUU no to się podjarałam dziewczęta :):) Czekam na premierę 8 cz. btw może wiecie kiedy będzie?

ocenił(a) serial na 8
Koperka

miała byc w lipcu, niestety z powodu problemow wydawnictwa bedzie dopiero w październiku ;/ tak na forum wydawnictwa mag przeczytalam.
nie moglam wytrzymac i sciagnelam ebooki kolejnych czesci, jednak musze przyznac ze 8 ksiazka mnie nie zachwycila.
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
ewa_jod

A może wiecie co z tym Queenem? tylko jedna książka czy dłużej, bo specjalnie go nie polubiłam :(

ocenił(a) serial na 7
Koperka

Spotykają sie mniej więcej przez jedną książkę, w kolejnej Sookie opiera sie Ericowi i upiera sie że nadal jest z Quinnem mimo, ze od dłuzszego czasu nie daje znaku zycia, a w końcu zrywa z nim. Chyba niczego nie poprzekręcałam.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

oo to fajnie, bo nie lubiłam go. szkoda, ze trzeba tak dlugo czekac na nastepna ksiazke.
Myslicie, ze bedzie tyle serii serialu ile ksiazek?

ocenił(a) serial na 7
Koperka

Na pewno nie. Książek ma być wszystkich 13, a TB to nie Ostry Dyżur. ;) Słyszałam, że ma byc 7 sezonów. Wydaje mi sie też, że niektóre książki maja za mało fabuły, żeby im poświęcić całą serię. No i niektóre wątki z przyszłych tomów juz sie w serialu pojawiły.
Słyszałam, ze nieoficjalne tłumaczenia fanów ukazuja się wcześniej, można je chyba na chomiku znaleźć. Nie mam natomiast pojęcia jaka jest ich jakość, czytałam ebooki po angielsku.

milkaway

tomów jest 11 :) + zbiór opowiadań

nie wiem na ile to prawda, ale podobno w 8 tomie sookie wyjdzie za mąż za erica :)

milkaway

Na chomiku są tłumaczenia wszystkich oprócz 11, na to trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale jak ktoś zna angielski na poziomie gimnazjum, to jak dla mnie powinien sobie poradzić z przeczytaniem wersji angielskiej, bo naprawdę nie jest pisana trudnym językiem, zawsze można skorzystać ze słownika jak się trafi trudniejsze słówko, a warto się pomęczyć, bo tłumaczenia są dobre, ale zawierają błędy, jak to nieoficjalne tłumaczenia, co dla mnie jest denerwujące podczas czytania ;D