Ostatnimi czasy panuje moda na wampiry - wszyscy oglądają, czytają. A i ja jej uległam i totalnie wpadłam. Wampirzych postaci pojawia się wiele - tutaj też powstaje pytanie - który z nich jest najseksowniejszy? Obojętne, czy to kreacja aktorska, czy też postać stworzona przez niezekranizowanego pisarza.
Do dzieła, wampiromanki! :))
Ten osobnik o urodzie zmutowanego zająca?
http://www.nosferatuscoffin.com/portal/wp-content/uploads/2008/09/nosferatularge .jpg
Oczywiście, że ten! Pierwszy wampir z jakim miała styczność, nie licząc
tego z Ulicy Sezamkowej :)
zdecydowanie Henry Fitzroy!
hmm ewentualnie jeszcze Louis i Eric z tymi nieszczęsnymi 'kiełkami'
reszta się chowa^^
A ja mam jakąś słabość do Lestata w wykonaniu Townsenda w "Królowej Potępionych"
Taaa... Nosferatu był cudowny. ;))
Jak dla mnie, to "największe ciacha", to Lestat Townsenda; Josef Kostan z Moonlighta; Mick St. John, też z Moonlighta; Eric z Czystej Krwi (*.*) no i może... zmierzchowy Edward. Ale tylko jako wygląd, bo jakby na to nie patrzeć, był strasznie nudny.
Nie wiem jak wampir, ale najprzystojniejszym facetem świata został Pattinson, a to dzięki kreacji w Zmierzchu. Lubię Go, jest przystojny, ale bez przesady, bez przesady. To zawaliło mój światopogląd :)
Nie wiem właśnie anjagu ;/
A z wampirów, to po namyśle chyba postawiłabym na Pitta, choć to komercha. Było w nim coś tak przerażająco smutnego, co nadawało mu urok. Poza tym, dla mnie Pitt jest przystojny. Mimo to, oczywiście wolę Lestata, ale za Cruisem nie przepadam, a Townsted mnie nie oczarował w Królowej. O ile mężczyzn można tu pokładać wielu, to mi w pamięci zapadła rola wampirzycy z Hunger. Katarzyna byłą tam po prostu piękna. Tak powinny wyglądać wampiry.
a w jakim film,ie grała ta Katarzyna? nie oglądałam wszystkich filmów, a bardzo lubię.. ??
Według mnie najprzystojniejszy byył Lestat z Queen of the Damned, oraz Josef
Oczywiście chodzi mi o Catherine Deneuve i film Hunger, u nas znany jako Zagadka Nieśmiertelności (1983).
Film nie jest jednak tylko filmem poruszającym tematykę wampirów, dla mnie ten film jest ciężki i inny. Ludzie mówią, że psychodeliczny. Nie polecam, więc żeby ktoś się nie rozczarował, ale jeżeli chcesz możesz zobaczyć, czy Ci przypadnie do gustu.
W filmie gra też David Bowie i Susan Sarandon.
Cóż w takim razie muszę się zastanowić. Nie za dobrze znoszę filmy tego typu. Filmy które zmuszają do myślenia i tak dalej nie są dla mnie. Później nie mogę spać heh. Ale dzięki, pomyśle o tym.
Oczywiście, że Lestat (wolę Townsenda od Cruise'a, choć i tak nie są tak cudowni jak ten książkowy xD), Mick St John, Eric (Alex xD) no i ewentualnie Edward. Mam do niego pewny sentyment, z czasów, kiedy jeszcze nikt nie słyszał o tej książce.... Również Dracula grany przez Garego Oldmana ma w sobie coś tajemniczego i pociągającego:)
Zmieniam zdanie. Zapomniałam o najbardziej przystojnym i pociągającym wampirze jaki pojawił się w filmie. Ponadto był zły, a dla mnie wampir ma taki być. Mowa tu o Froście z Bladea :)
A ogólnie, to przemyślałam ten temat jeszcze raz i kobiety pociągają aktorzy grający wąpierze- są to zazwyczaj dżentelmeni na diecie o aparycji Adonisa. Dlatego też wybrałam Frosta. Gdybym jednak miała wybierać NAJPIĘKNIEJSZEGO w swym przerażającym i prawdziwym, bo krwiożerczym wyglądzie, to byłby to Marlow z 30 Dni Nocy. Był piękny okrutny, przerażający, zwierzęcy, ale jednak doskonały i piękny w swej odmienności.
Najseksowniejszy wampir ? Oczywiscie Graf Orlock.
Przystojny, czarujacy i charyzmatyczny. Czy ktoś mógłby mu się oprzeć?
Alexander Skarsgard jako Eric
Gary Oldman jako Dracula
wampir z Ulicy Sezamkowej też niesamowicie sexy!
no i oczywiście Nosferatu :P
Cruise jako Lestat także jeszcze do zniesienia ;p
Ojoj! Dużo tego.
Na pewno Lestat, ale w 'Królowej Potępionych'
Nie wiem dlaczego, ale mam też sentyment do Banderasa - Armanda z 'Wywiadu...'
Erick z 'True Blood'. Nareszcie ma coś więcej do roboty w serialu niż tylko siedzenie na tronie i zabijanie wzrokiem. Choć nie powiem był w tym dobry ^^
Gary Oldman w 'Draculi'
Josef z 'Moonlight'. Byłam totalnie nim zauroczona po 'Veronice Mars', bo był tam taki wredny i ironiczny, a jak stał się do tego martwy to... Cudo po prostu :D
Edward jest dość dziwną postacią. Lubię książkę, ale przeszkadza mi niestety wiele rzeczy :/ Edzio jest takim wampirem light. Nie ma kłów. Nie gryzie Belli w szyje na dowód miłości (^^). W ogóle nic nie robi oprócz tego, że cały czas się o nią martwi. Lepiej by było gdyby był raczej takim napalonym świrem niż potulnym barankiem. Ale to tylko moje odczucia :D Już bardziej jara mnie jego brat czy ojciec!
To chyba tyle - przynajmniej tyle pamiętam :)
No dobra, podobnie jak co druga osoba tutaj:
Eric z True Blood ;)
Lestat (Stuart Townsend/ Krolowa potepionych)
Armand (Antonio Banderas/Wywiad z wampirem) boski, gdybym byla martwym facetem, moglabym byc nim. ;D
Gary Oldman (Dracula).
Edward chyba nikogo nie jara <lol2> .. A co do zapędów gryzienia Belli masz rację.. mógłby sie czasem skusić .. przecież to takie urocze haha.. ;)
Według mnie to jest przeurocze!
Bardzo lubię też moment jak to wampir daje krew człowiekowi.
Na przykład w True Blood, jeszcze w pierwszych odcinkach - chyba 2 (pierwszej serii) jak to małżeństwo szczurów pobiło Sookie, ale przyszedł Bill. On jej tak fajnie dał krew i to też było urocze ^^
A co do Zmierzchu to ja bym znacznie wolała Jamesa tylko musiałby sobie te kudły ściąć :)