Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74917
6,9 7 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Promo: http://www.youtube.com/watch?v=f6hS0r1IkA4&feature=channel_video_title
I czyżby słynna scena pod prysznicem ? ;)

ocenił(a) serial na 9
Shadow_24

Ciekawa jestem jeszcze 1 kwestii... Eric wymienił się z Sook krwią, są "jednością". z drugiej strony Antonia zrobiła z Erica "kukiełę". Czy wymiana krwi będzie silniejsza niż magia wiedźmy?

ocenił(a) serial na 7
Ahsoka

Właśnie obejrzałam i o ile był dobry, to nie porywający tak jak kilka ostatnich odcinków.

Sookie i Eric - wymiana krwi zdecydowanie na tak, ale jakie będą jej skutki. Chyba zrezygnowano z książkowej wizji wzajemnego wyczuwania emocji, a przynajmnej dotąd tego nie pokazano. Pokazano za to wizję? halucynację? fantazję? powstałą po połączeniu tysiącletniej krwi Erica i płynącek w żyłach Sookie krwi wróżki.Wyglądało to trochę na podroż po duszy czy tez po wspomnieniach Erica - ładne nawiązanie do zeszłosezonowej fantazji Erica z Sookie w roli głównej - "I'm smelling your memories". O ile uwielbiam ich razem to twórcy przesadzaja z ckliwością, co wydaje się tak nierealistyczne kiedy Eric zaledwie parę godzin po rzewnych wyznaniach wyrywa gardełko jednej z dziewczątek od Marnie. Wiadomo, że to sa strony jego osobowości, ale taki nagły zwrot o 180 stopni w stylu Dr. Jekyll and Mr. Hyde mnie nie przekonuje.

I jeśli jeszcze raz usłyszę Erica zwracającego się do Billa per "my liege" chyba trzasnę laptopem o ścianę... ;(

Ciekawa jestem jakie zaklęcie rzuciła na Erica Antonia pod koniec odcinka, nie uśmiecha mi się widzieć go jako jej merionetkę. Ale pewnie to taki wybieg, żeby Sookie wypiła krew Billa, a nie jego. I to mi się nie podoba.

Trójkąt Jessica-Hoyt-Jason dalej ciekawie sie rozwija. Sen Jessiki - 10/10 - w pewnym momencie myślałam, że to naprawdę może być koniec Hoyta. Plus za puszczenie oczka do fanów Erica - lektor w programie, ktory oglądał Hoyt mówił o czaszkach Wikingów. ;)
Brawa dla Jasona za odpowiedzialność i lojalność w stosunku to nalepszego kumpla.

Tommy przerobił Maxine na szaro, pojednanie Hoyta z matką pewnie w niedalekiej przyszłości.

Wątek zmiennokształtnych ciekawie się rozwija, zarówno ze strony Sama, jak i wilkołaków. To chyba poczatek końca zabawy Debbie i Alcide'a w dom. Obstawiam, że Debbie natknie się na cmentarzu na rozkwaszonego wampira i nie będzie dała rady oprzeć się V.

Muszę obejrzeć odcinek jeszcze raz, żeby lepiej wyrobić sobie zdanie, ale na razie oceniam na 7/10.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Dodam jeszcze, ze historia Kreolki nawiedzajacej Lafayette'a trochę mnie rozczarowała.

użytkownik usunięty
Ahsoka

No właśnie jestem po seansie i szczerze mówiąc odcinek mnie o dziwo nie powalił,chociaż ten sezon jest moim ulubionym.
Słynna scena prysznicowa.. Chyba powiem: WTF?? znowu inaczej to sobie wyobrażałam,chociaż z drugiej strony musieli w końcu zaspokoić jakoś fanów.
Czekam na rozwój akcji pomiędzy H&J&J.Nieładnie jest wypraszać lejdi z domu :)
Bill w tym sezonie wzbudza moją sympatię,i ładnie mu w skórzanej kurtce.I fryzura jakaś taka lepsza.
Maxine jak zwykle nie zawiodła:) Z tym aparatem i później w barze :D Cwaniara jedna.
Tara mam nadzieję pójdzie po rozum do głowy..albo i nie.
Za mało Pam.Dobrze,że buźkę wyleczyła.
A Lafayette.. Genialny.Nie mogłam z tego jak te buty podnosił z podłogi:P
Ale końcówka wymiotła kompletnie.Sook na pewno nie zejdzie,zastanawiam się ,jaki udział bd miał Bill w jej cudownym uzdrowieniu.
No i Eric.Wróć Vikingu!!!.Co za dużo to niezdrowo.

ocenił(a) serial na 9

"Bill w tym sezonie wzbudza moją sympatię,i ładnie mu w skórzanej kurtce.I fryzura jakaś taka lepsza."

OMFG ja też tak jakoś mam..........................................
Niech wraca wiking....

Ahsoka

przed chwila obejrzalam odcinek. powiem szczerze, ze mnie nie powalil.
sceny sookie i erica sa tak slodkie az mam obawy, ze z laptopa zaczna mi wypadac cukierki. ta cala scena prysznicowa co to bylo? rozumiem, ze ich zwiazek musi byc inny niz sookie i billa no ale bez przesady. w nastepnym odcinku beda galopowac na jednorozcach po teczy?
jess, biedna jess. zostala cudownie uratowana by potem zostac prawie calkowicie sama. ciekawa jestem co z nia bedzie dalej, bo boje sie, ze to ona zginie w finale tego sezonu.
lafayette kolejna ofiara opetania przez ducha? to juz robi sie nudne.
pam zdecydowanie za malo w tym odcinku.
sookie oczywiscie nie zginie. wypije krew billa i mozemy czekac na jej sny o trojkacie ;)
alcide biedak nawet nie wie, ze wydal kolejny wyrok smierci na sookie.
co za zaklecie rzucila na erica wiedzma antonia?

ocenił(a) serial na 7
Ahsoka

Hmm. Czy jestem jedyną osobą, którą raczej mało ciekawi wątek dziecka Arlene? Te sceny są dla mnie jakieś sztywne i najchętniej wszystkie bym przewijała.

Ahsoka

http://www.wetpaint.com/true-blood/articles/20-things-we-learned-from-true-blood -spellbound

20 Things We Learned From True Blood: "Spellbound"

Ahsoka

Odcinek na pewno słabszy niż dwa ostatnie, ale nie było źle.

Sceny E/S tym razem trochę rozczarowujące (ale tylko trochę) - jednak nie było obiecanej sceny prysznicowej! Krótko mówiąc zrobili nas w konia... Niemniej sceny w śniegu całkiem miłe.
Co do wymiany krwi - prośba z szybkim oderwaniem łańcucha itp. - widać było, że Eric dąży do tego, aby w końcu znów łyknąć wróżkowej krwi. Trochę przypomina mi to scenę, w której Sookie wysysała mu kule. Jak dla mnie to była kolejna manipulacja. Sytuację złagodziło jednak to, iż Sookie ewidentnie czerpała przyjemność z tego ugryzienia, no i fakt, iż Eric podzielił się również swoją krwią, aby następnie przenieść ich obu do jego wspomnień - widać, że ten związek wiele dla niego znaczy. Scena 'przetaczania' się po łóżku przypomina mi pierwszy sen Sookie o Ericu... Widzę, że wiele osób narzeka na to, iż ich sceny są przesłodzone, jednak moim zdaniem urządzanie z tego wątku festiwalu ckliwości ma swoje uzasadnienie. Zamiast w pełni zadowalać powoduje spory niedosyt. Niby Sookie jest z Erikiem, ale to na co naprawdę wszyscy czekają to związek Sookie z dawnym Erikiem. Jak już wspominała joan, wszystko wskazuje na to, że ich historia potoczy się podobnie jak w książce. W każdym razie ja nie widzę możliwości ponownego zajścia się Sookie i Billa. Ten wątek już się wypalił.

Wątek Jessiki i Jasona - o matko, ile jest między nimi chemii! Może z tego wyjść bardzo ciekawa i romantyczna relacja, choć pytanie, na ile prawdziwa? Wygląda na to, że uczucia Jasona są oparte głównie na więzi krwi. Czy to jednak działa w obie strony? Jessica też nie wyglądała na zainteresowaną Jasonem zanim dała mu swoją krew. Kontrast między snem Jessiki, a rzeczywistością - świetne. Szykuje się niesamowicie ciekawy wątek, zapewne na więcej niż jeden sezon.

Jasna strona Billa daje o sobie znać nieco częściej w tym sezonie, ale wciąż nie mogę zapomnieć o tej ciemnej. Bill zapewne już 'kupił' sobie część fanów serialu, mnie jednak nie przekonuje. Czuje, że w dogodnym momencie wyjdzie z niego kombinator.

Wątek Sama, Maxime czy wilkołaków - nic ciekawego w tym odcinku. Sprawa dziecka Arlene dawała nadzieje na ciekawy wątek, ale trochę zaczyna nudzić.

użytkownik usunięty
pkjm

Dokładnie.Wszyscy czekają na to,kiedy Sook spiknie się z Vikingiem;)