Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74868
6,9 7 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Czy ten serial jest utrzymany w konwencji wspomnianego serialu ? albo czy trzyma poziom "Six Feet Under"? Jeśli nie to czy warto zabierać się za niego jeśli jestem fanem takich seriali jak "Rodzina Soprano", "Twin Peaks", "Lost" , no i "Six Feet Under"
Pozdrawiam i dzieki z góry

Max

Robi go Alan Ball (który jest twórcą SFU) i ma obsesję na punkcie śmierci - w "True Blood" też tą obsesję wyraźnie widać. Niemniej "True Blood" to raczej taki lajtowniejszy serial, niemniej czasem aż kłuje w oczy ballem, jest nawet prześwietna scena pogrzebu a'la SFU. Także jeśli ktoś lubił tamten serial, to tutaj też na pewno nie będzie zawiedziony, w każdym razie trzeba się raczej spodziewać czegoś nieco odmiennego...

Albertino

Właśnie jestem po oglądaniu Six Feet Under i czuje lekką pustke dlatego chciałem ją zapełnić czymś nowym i zasugerowałem sobie przez to, że twórcą jest Ball własnie "True Blood". Skoro polecasz to pewnie się zabiore też za ten serial dzieki ;)

Max

Zawsze do usług :) I skoro tak lubisz SFU to polecam też (bo nie wiem czy znasz) serial pt. "Dexter". W głównej roli występuje David z SFU i klimat nawet troszkę podobny.

Albertino

Aaaa, spojrzałem do ulubionych. Chyba jednak znasz :)

Albertino

To właśnie ze względu na "Dextera" i Michaela C Halla, którego bardzo polubiłem postanowiłem oglądać "Six feet under". Bałem się, że po tak wyrazistej roli będzie mi się kojarzył tylko z seryjnym mordercą ale bardzo się myliłem;)