No więc właśnie... Z ciekawością obejrzałem dwa pierwsze odcinki "najnowszego serialu produkcji HBO" i przyznam, że zrobił na mnie dość pozytywne wrażenie. Jest jednak małe ale.. Moją uwagę przykuł pies kręcący się w okolicy baru, w którym pracuje główna bohaterka. Przez głowę przemknęła mi myśl, że sobacze nasienie nie jest tak zwyczajne jak mogłoby się początkowo wydawać.. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: wyraźnie interesuje się Sookie, interweniuje w chwilach potencjalnego niebezpieczeństwa (spotkanie z wampirem), czy też niebezpieczeństwa faktycznego (atak tej parki, która przedtem chciała upuścić wampirowi nieco krwi ;)), natomiast postać wilkołaka idealnie pasowałaby do świata przedstawionego. Jedziemy dalej: w drugim odcinku, kiedy właściciel baru nagabuje naszą blond kelnereczkę, ażeby ta odczytała jego myśli, następuje zbliżenie kamery na obraz przedstawiający człowieka i psa (?) - czyżby podpowiedź? Podsumowując: czy mordercą w wielkiej demaskacji pod koniec serialu okaże się zakochany w Sookie właściciel baru? Wilkołak?
Jeśli tak to raczej odpuszczę sobie resztę odcinków (mimo niewątpliwie oszałamiającej wizualnie czołówki), niemniej jednak chętnie dowiedziałbym się, czy tak właśnie jest..
hmm.. nie chcę psuć zakończenia :) ale jedyne co mogę powiedzieć, to radzę oglądać dalej, ponieważ koniec jest naprawdę niespodzianką ^^
Oglądaj, oglądaj...będziesz bardzo, bardzo zaskoczona. Ja właśnie przed chwilą skończyłam całą serię i jestem w szoku!
Skoro zadajesz pytanie to Ci odpowiem , Sam jest zmiennoksztaltnym i potrafi przyjmowac postaci zwierzat , a najczesciej przemienia sie w psa.
Drugi sezon się skończył i wilkołaków nie było ktoś tam o nich wspomniał może ze 3 razy. Mam nadziej, że pojawią się w trzecim sezonie. Oby tylko nie zrobili z nich wiecznie głodnych i krwiożerczych bestii siejących rozpierduchę i zamęt. No i żeby też żaden nie zakochał się w Sookie, ale to raczej niemożliwe obserwując fabułę serialu. :)
WILKołak nie PIESołak ;)
więc nie wydaje mi się, żeby mógł okazać się wilkołakiem (logiczne założenie)