Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74869
6,9 7 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

No więc właśnie... Z ciekawością obejrzałem dwa pierwsze odcinki "najnowszego serialu produkcji HBO" i przyznam, że zrobił na mnie dość pozytywne wrażenie. Jest jednak małe ale.. Moją uwagę przykuł pies kręcący się w okolicy baru, w którym pracuje główna bohaterka. Przez głowę przemknęła mi myśl, że sobacze nasienie nie jest tak zwyczajne jak mogłoby się początkowo wydawać.. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: wyraźnie interesuje się Sookie, interweniuje w chwilach potencjalnego niebezpieczeństwa (spotkanie z wampirem), czy też niebezpieczeństwa faktycznego (atak tej parki, która przedtem chciała upuścić wampirowi nieco krwi ;)), natomiast postać wilkołaka idealnie pasowałaby do świata przedstawionego. Jedziemy dalej: w drugim odcinku, kiedy właściciel baru nagabuje naszą blond kelnereczkę, ażeby ta odczytała jego myśli, następuje zbliżenie kamery na obraz przedstawiający człowieka i psa (?) - czyżby podpowiedź? Podsumowując: czy mordercą w wielkiej demaskacji pod koniec serialu okaże się zakochany w Sookie właściciel baru? Wilkołak?
Jeśli tak to raczej odpuszczę sobie resztę odcinków (mimo niewątpliwie oszałamiającej wizualnie czołówki), niemniej jednak chętnie dowiedziałbym się, czy tak właśnie jest..

ocenił(a) serial na 9
szalony_jak_mgla_i_snieg

hmm nie pozostaje nic innego, jak życzyć miłego, dalszego oglądania...

szalony_jak_mgla_i_snieg

hmm.. nie chcę psuć zakończenia :) ale jedyne co mogę powiedzieć, to radzę oglądać dalej, ponieważ koniec jest naprawdę niespodzianką ^^

ocenił(a) serial na 8
szalony_jak_mgla_i_snieg

Oglądaj, oglądaj:) Moim zdaniem nie pożałujesz:)

szalony_jak_mgla_i_snieg

Oglądaj, oglądaj...będziesz bardzo, bardzo zaskoczona. Ja właśnie przed chwilą skończyłam całą serię i jestem w szoku!

ocenił(a) serial na 6
szalony_jak_mgla_i_snieg

Skoro zadajesz pytanie to Ci odpowiem , Sam jest zmiennoksztaltnym i potrafi przyjmowac postaci zwierzat , a najczesciej przemienia sie w psa.

szalony_jak_mgla_i_snieg

Drugi sezon się skończył i wilkołaków nie było ktoś tam o nich wspomniał może ze 3 razy. Mam nadziej, że pojawią się w trzecim sezonie. Oby tylko nie zrobili z nich wiecznie głodnych i krwiożerczych bestii siejących rozpierduchę i zamęt. No i żeby też żaden nie zakochał się w Sookie, ale to raczej niemożliwe obserwując fabułę serialu. :)

ocenił(a) serial na 9
szalony_jak_mgla_i_snieg

WILKołak nie PIESołak ;)
więc nie wydaje mi się, żeby mógł okazać się wilkołakiem (logiczne założenie)

ocenił(a) serial na 7
brejniakd

Sam to zmiennokształtny nie wilkołak, wilkołaki( czyli po prostu ludzie zamieniający się w wilki a nie potwory z koszmarów) pojawiają się dopiero w 3 serii tak jak wiele innych mitycznych stworzeń, jak na przykład czarownice itp.:)