PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Widzę że wiele osób ogląda ten serial, jedni go chwalą inni z kolei nienawidzą, moje pytanie natomiast jest takie - co Was skłoniło że w ogóle podjęliście próbę zaznajomienia się z nim. Zdaje sobie sprawę że powodów może być wiele, dla ułatwienia podam parę :)

A.) Fascynacja wampirami i wszystkim co z nimi związane.
B.) Zainspirowani twórczością Charlaine Harris, postanowiliście sprawdzić na własnej skórze jak wyszło przelanie treści książki na srebrny ekran.
C.) Po prostu przepadacie za jakimś aktorem wcielającym się w jedną z postaci w serialu (Nie zdziwiłabym się gdyby to był Alexander Skarsgård :P)
D.) Zachęceni przez przyjaciół, znajomych polecających tę produkcję.
E.) Czysty przypadek, że akurat True Blood w ogóle znalazł się na waszym komputerze bądź w TV na HBO. Z nudów zaczęliście po prostu oglądać.
F.) Zadecydowały inne powody :)

Ja od siebie dodam że jakiś czas temu cisnęłam w kąt ukochanego Tolkien'a (sory John :/)- coś mi odbiło i rzuciłam się na Ann Rice, Bram'a Stoker'a, Stephenie Meyer, L.J. Smith, i Charlaine Harris właśnie. Do tego przewijały się wszelkie możliwe filmy o wampirach (o których wspominać już nie będę) i tak przy okazji trafiłam na True Blood, będąc w pracy i czytając w gazecie zapowiedź serialu który niebawem miał na stałe zagościć w Polsce. :)

ocenił(a) serial na 8
Ahsoka

tak naprawdę to wcale nie szukałam serialu.. od zawsze fascynowały mnie wampiry i czytałam wszystko o nic.. niestety wcześniej nie trafiłam na ksiązki Charlaine Harris. Seriale które ogładałam pokończyły się a ten serial miał być emitowany.. do tego był o wampirach.. myślę sobie: zobaczę co to.. tak sie zaczęło ;) i trwa do dziś :P

ocenił(a) serial na 9
LadySelene

u mnie powód był dośc prozaiczny... poprostu przed premierą w polskim HBO ten serial miał dosyć potężną kampanię reklamową (wszędzie były zdjęcia tych czeronych ust na bladej twarzy, pamiętacie?;P), postanowiłam sobie go sciągnąć i sie wkręciłam;)

ocenił(a) serial na 9
Ahsoka

fascynacja wampirami i wszystko co z nimi związane :P prezentacja maturalna równiez związana z wampirami, więc chciałam pochłaniac jak najwięcej filmów i książek z tematem związanych :P zwiastun true blood kiedys tam zobaczyłam i stwierdziłam, ze sięgnąć po serial muszę a potem był już krok od sięgnięcia po książki Harris ;)

ocenił(a) serial na 7
natou

Powod bardzo banalny. Wampiry - miewam powracajace napady wampiromanii. Szukam wtedy nowych produkcji z tym zwiazanych.

ocenił(a) serial na 8
Ahsoka

Powodów jest kilka - wampiry, wakacje (a co za tym idzie nuda), dobra kampania reklamowa xD
Jakoś tak się to poskładało i oglądam. Pierwszy odcinek mnie bardzo zniechęcił, ale jestem serialową
prostytutką, łatwo się im poddaję ;P

ocenił(a) serial na 10
Ahsoka

mój powód to fascynacja wampirami, uwielbiam oglądać filmy i seriale wampiryczne, porównywać różne wizje autorów,
o True Blood usłyszałam, gdy pojawił się na HBO, jednak nie mam dostępu do tego kanału i jakoś tak zapomniałam o tym serialu, ale gdy znalazłam go na necie, to zaczęłam oglądać i nie mogłam się oderwać, obejrzałam 2 sezony w niecały tydzień

Ahsoka

Najpierw pojawił się Stephenie Meyer z sagą Zmierzchu, później zafascynowana nim zaczęłam szukac innych książek, filmów i seriali o wampirach i natrafiłam właśnie na Czystą Krew. A po przeczytaniu o czym będzie serial stwierdziłam, że to marna kopia Zmierzchu dla nieco starszych widzów i czytelników, jednak po obejrzeniu gdzieś tak odcinka ( tych pierwszych nie oglądałam, wiadomo dlaczego, a ja mam dopiero 13l) wciągnęłam się i teraz nawet zaczęłam czytac książkę.

ocenił(a) serial na 9
Ahsoka

U mnie powód E. :)
Któregoś niedzielnego wieczoru klikałam po kanałach i trafiłam na scenę, w której pewna blondynka wchodzi do zalanej krwią kuchni i znajduje ciało staruszki. Później do kuchni wszedł całkiem przystojny facet, dość blady :P No i dalej już poszło.
Później przeczytałam wszystkie książki serii, więc wpadłam na dobre.

PS. A do Tolkiena też wracam regularnie - i w literaturze i w filmie. ;)

lunaverna

Ja ze zdecydowałem się na oglądnie Czystej krwi ze względu na przekaz, który niesie ze sobą ten serial. Jego główny temat to przecież tolerancja wobec osób od nas innych, których nie rozumiemy. Niestety nie wszyscy go dostrzegają.

ocenił(a) serial na 10
Ahsoka

zobaczyłam zapowiedź na HBO i muzyczka mi się spodobała, ale w sumie to zapomniałam o tym serialu. przez czysty przypadek przełączyłam na HBO jak leciała czołówka pierwszego odcinka i oglądnęłam ;p i oglądam do dziś :)

ocenił(a) serial na 9
Ahsoka

Fascynacja wampirami, która się zaczęła od 'Zmierzchu' i tak jakoś się trzyma nadal mnie, kocham czytać książki o wampiurach;D jak dowiedziałam się o tym serialu to myślałam, że będę go sobie oglądała, ale nie mam HBO i jakoś mi to wypadło z głowy... a później kumpela przeczytała 'Martwy aż do zmroku' a ja weszłam na filmwebie na 'Czystą krew' i tak jakoś zaczęło się toczyć dalej koło ;D

angelfalls

Ja obejrzałam pierwszy odcinek 1 sezonu w telewizji (chyba na Fox Life) i już wpadłam. Codziennie oglądałam/ściągałam co najmniej po dwa odcinki. Kiedy skończyłam 2 sezon serialu nadal byłam nienasycona i obecnie czytam 5 tom tej sagi ;-)

ocenił(a) serial na 7
annaameliaa

Mój ulubiony serial to Six Feet Under, do którego scenariusz wymyślił Alan Ball, chciałem zobaczyć jego nowe dzieło i trochę się zawiodłem...

Allor1994

Oglądałam 'Six Feet Under' i bardzo mi sie podobało. ;-)
Nie wiedziałam, że autorem scenariusza jest A. Ball. Serial ogółem świetny.

annaameliaa

ja w zasadzie skłoniłam się do oglądnięcia tego serialu po przeczytaniu
Martwego[..] xD
ale fascynacja wampirami też zrobiła swoje;p

ocenił(a) serial na 8
Ahsoka

Chyba raczej E. chociaż jak szukałam sobie książek na merlin.pl to trafiłam na "martwy aż do zmroku" i powiedziałam sobie "oho. znowu książka typu zmierzch". Tam napisali, że na hbo jest serial na podstawie tej książki i któregoś dnia akurat był w tv więc sobie obejrzałam. Spodobał mi się w momencie gdy zaczęło lecieć intro *__* wyczekuje teraz kolejnej serii ;p