PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74705
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Ostatnio aktorzy filmu "Czysta krew" powiedzieli,że nie obawiają się o ich film przy Zmierzchu. Powiedzieli,że ich film oglądają starsze osoby i ,że znajdzie się miejsce dla dwóch wspaniałych filmów o wampirach w hoolywood. Też tak sądzicie ???? Moim zdniem Zmierzch jest sto razy lepszy !!!!! <3

ocenił(a) serial na 8
pink_daga

Uwielbiam oba te filmy. True Blood jest poważniejsze i nie tak wyidealizowane tak jak zmierzch. Wiadomo Zmierzch kręcono z myślą o młodych czytelnikach. Nie ma w nim miejsca na sceny od nawet 16 lat. W True Blood sexu jest aż za dużo. Nie podoba mi się wątek z Jasonem. Strasznie mnie irytuje. Lubię jednak sceny z Billem i Sookie. Reasumując, lubie obie te serie na swój sposób. Nie jestem w stanie powiedziec, która mi się bardziej podoba, ale jestem pewna, że na pewno wole ciekawszą osobowośc Sookie niż szarą myszkę Bellę.

ocenił(a) serial na 8
pink_daga

nie ma co w ogóle porównywać... zmierzch to parodia zrobiona z wampirów istne pośmiewisko true blood przy tym to arcydzieło swego gatunku...

ocenił(a) serial na 10
Velvet_Crotch

nie wszyscy mają taki same wyobrażenia na temat wampirów !!! Po co porównywać te filmy ???

pink_daga

Zmierzch obejrzałem do momentu gry w baseball - potem wymiękłem. To film dla nastolatek- cukierkowy i strasznie naiwny. Wampiry powinny dobrać sie do dupy ludziom tak szargającym ich złe imie:P

TRUE BLOOD ma świetny klimat, charakterystyczne postacie, wciągający scenariusz.

ocenił(a) serial na 9
i_come_in_peace

Zgadzam się że w ogóle nie ma czego porównywać- Czysta krew "chodzi w innej" klasie.
Zmierzch dla niewymagających intelektualnie...

ocenił(a) serial na 9
Kierownica

zmierzch to intelektualna papka dla krejzolek z calego swiata które myslą ze edward to prawdziwa postac. bez obrazy.

ocenił(a) serial na 9
iska_label

ale na kazda czesc pojde tak czy siak x)

ocenił(a) serial na 7
i_come_in_peace

I zrobić im z rzyci jesień średniowiecza. Zapewne TFUrcy zmierzchowego gówna dostali drugą szansę za KOTA (scena w restauracji - http://www.youtube.com/watch?v=cVqCACh_W9M) i muzykę, jak się nie poprawią, 'kły w tętnice'.

Zmierzch - mizerne strzygi pozbawione kłów, mieniące się w słoneczku jak psu męderały

TB - gdyby nie dwójki wyskakujące jak nóż sprężynowy z głośnym PING!!! nie miałbym się do czego przyczepić, jeżeli chodzi o wampiryzm.

użytkownik usunięty
pink_daga

Nie rozumiem w ogóle jak można porównywać True Blood do filmu o świecących wampirach? Przecież obie produkcje kierowane są do zupełnie innej grupy odbiorczej.

ocenił(a) serial na 7

Nie używaj nazwy 'wampir' w odniesieniu do Ogóra i jego pobratymców. Tam, gdzie kończy się wampiryzm, zaczyna się radosna TFUrczość mrs. Meyer po grzybkach.

ocenił(a) serial na 7
pink_daga

To zupełnie różne filmy. Zmierzch to typowe romansidło z ciekawym wątkiem wampirów i wilkołaków. True blood ma zupełnie inny klimat jest tu dużo przemocy, dużo seksu a wampiry nie świecą na słońcu- po prostu są to filmy skierowane do innych odbiorców. Ja chyba jednak wolę true blood.

ocenił(a) serial na 7
niezidentyfikowana

Chyba każdy wolałby TB od syfu, jakim jest zmierzch. Zmierzch dobrego kina.

ocenił(a) serial na 7
Hominus_nocturnus

ja myśle , ze jednak jest co porownywac, bo oba filmy maja tematyke' wampiryzm'.
Zmierzch<powtorze opinie innych> jest przesłodzona, bajkowa i tak naiwna papka dla mas. i nie przecze, ze mam go w swoich ulubioncyh filmach, ale tylko ze wzgledu na pare watkow filmu, ktore autentycznie mi sie podobaly.
Sookie i Bella. oczywiscie, ze wybieram Sookie, ktora jest pewna siebie, swiadoma kobieta, niz Belle z problemami ' kogo wybrac? boskiego Edka czy meskiego Jacoba. kocham ich obu. co mam zrobic?>
i rzeczywiscie w TB zbyt duzo jest seksu i wulgarnosci, ale wlasnie przez to serial zyskuje. jest mocny i zapadajacy w pamiec i jesli ktos lubi tego typu seriale -a ciesze sie z tego ze takich odbiorcow jest co raz wiecej- to TB nieodwołalnie wygrywa.
jesli chodzi o cala sage zmierzchu z czystym sumieniem moge powiedziec, ze tylko 1 czesc była dla mnie ciekawa. lubie rzeczy nadprzyrodzone i wykraczajace poza normalna rzeczywistosc, ale sa granice . A Meyer niestety wpadła w wir marketingu i konsumpcjonizmu.
wracajac do tematu.
Zmierzch cieszy sie powodzeniem w przedziale wiekowym 8-15 .
a TB gromadzi powazniejsza widownie, z czego tworcy i autorka na pewno moga sie cieszyc ;]

pink_daga

zmierzch to gówniane romansidło dla głupich nastolatek w którym nie ma nic z horroru

ocenił(a) serial na 7
LordRahl

W kinie było że zmierzch to horror a ja idę i myślę będzie fajnie ale rozczarowałam się. Jeden facet w kinie powiedział myślał ze idzie na horror a nie na romansidło. Nie wiem ale wole raczej TB. Chociaż Zmierzch jest inny I część filmu to porażka ale II część zapowiada się ciekawie więc jak na razie wygrywa TB.

ocenił(a) serial na 9
Darkrose

TB jest bezkonkurencyjne ;] fakt - lubie Zmierzch, ale jest to słodka bajeczka, która ma swój urok, ale jest on bardzo ulotny (szczególnie przy TB xD)

pink_daga

powiem tylko tyle: porównajcie zniewieściałego edwarda i billa. odpowiedź nasuwa się sama.

ocenił(a) serial na 7
pink_daga

Nie wiem czemu ludzie porównują te dwa różne byty. Widziałam "Zmierzch" i uważam, że jest to dzieło stworzone raczej z myślą o nastoletnich odbiorcach.
To, że w obu przypadkach występują wampiry, to chyba trochę za mało, żeby film i serial porównywać.
Zmierzch oglądałam tylko z powodu wampirów, ale raczej nie jestem targetem, bo nie popadłam w zachwyt. Za stara chyba jestem na fankę Pattinsona, a jego gra nie powaliła mnie na kolana, samo przedstawienie wampirów zbyt disneyowskie. ;)
True Blood z kolei nawet w pewnym momencie mnie opętał, ale obejrzałam sobie ponownie inne, bardziej serio filmy wampiryczne i odwidziało mi się, na tyle, że nie dokończyłam 2 sezonu. Poczekam sobie do 3 i może przez ten czas zatęsknię za stylem TB.
Tak więc reasumując: Czysta Krew - tak!
Wampiry wegetarianie - nie! :D

ocenił(a) serial na 10
DearDarknessX

A ja powiem tak : Według mnie w Zmierzchu wampiry został przerobione na ,,pi*y'' A TRUE BLOOD to serial a nie film i według mnie jest najlepszą produkcją jaką oglądałam o tematyce ,,wampirycznej'' Wszystkie inne filmy i seriale sie umywają do TRUE BLOOD

ocenił(a) serial na 7
pink_daga

A ja to w ogóle nie rozumiem po jaką cholerę ludzie próbują porównywać te dwie produkcje?! To tak jakby porównywać zwykłe anime z hentai... Jedno jest dla dzieci, a drugie jest dla dorosłych... I tyle!

ocenił(a) serial na 7
DirtyMefisto

Te porównania powinny niebawem umrzeć śmiercią naturalną, zdaje się, że na horyzoncie pojawił się jakiś nowy serial dla nastolatków, chyba Vampire Diaries się to nazywa. I z tego co czytałam w sieci, tematyka jest podobna do Zmierzchu. Fanki-krejzolki będą teraz miały prawdziwego rywala. :D

ocenił(a) serial na 7
DearDarknessX

Zmierzch znekszatalcil obraz wampirow i zamiast stworzenia nocy, charyzmatycznego i zmyslowego krwiopijcy, widzimy marmurowy posag ktory swiecka sie w sloncu, chodzi do szkoly i trwa w celibacie...
Juz sama idea ze tuajlajtowe umarlaki nie maja krwi, jest debilna, jako ze wampirem mozna stac sie jedynie po ukaszeniu i wypiciu krwi innego wampira, a nie z powodu jakiegos jadu, przeciez wampir to nie zmija, do cholery.

ocenił(a) serial na 10
pink_daga

Nie no przegięcie! Czysta krew to fajny serial z dobrymi dialogami i niezłą gra aktorską. Z akcją jest rożnie ale często jest zaskakująca i szybka. A Zmierzch... eh marne wypociny dla znudzonego emo...... ani ciekawy, ani oryginalny...

ocenił(a) serial na 7
trecking

O przepraszam. Oryginalności "Zmierzchowi" odmówić nie można. No któż wpadłby na tak nowatorski pomysł, aby wampiry świeciły się na słonku, tworzyły rodziny rodem z domku na prerii, koegzystowały z ludźmi, chodziły do LO i były pacyfistami? Ech, pani M. chapeau bas za taki infantylizm i marysuizm.

ocenił(a) serial na 8
pink_daga

A w ogóle co to za pytanie na forum True Blood? Wiadomo, że tutaj większość jest za tym właśnie serialem ;)

Wybierając między diamentowymi wampiczkami a wampirami, które, zamiast po śmierci obracać się w proch,
topnieją i tryskają glutowatą krwią - wybieram topnienie ;) Co tu dużo mówić jak już wszystko zostało
powiedziane ;)

ocenił(a) serial na 7
Molko_Queen

Najgorsza (ze Zmierzchu) to jest chyba szkoła. Utknąć na zawsze w szkole średniej, to dopiero katastrofa. Koszmarny pomysł, żeby tak męczyć wampiry. :D

W True Blood sytuacja przedstawia się o wiele lepiej, nieśmiertelni nie świecą, no i jest jeszcze kwestia wieku , Bill jest poważnym martwym facetem, więc Sookie nie musi się martwić, że szybko będą wyglądać jak matka z synem. ;D