PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74716
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew
monabezogona

jedyny moment wart oglądania :)

ocenił(a) serial na 8
herman_flake

herman_flake-przyznaję Ci smutną rację :c

herman_flake

zgadzam się całkowicie... nie tego spodziewałam się po finale... :/ ale przynajmniej Eric był świetny :)

ocenił(a) serial na 9
herman_flake

Nie gadajcie sama scena na cmentarzu też bardzo klimatyczna i emocjonująca..........
Szkoda to już koniec zrobiło mi się smutno.niby już nie mieli pomysłów i nie ma sensu tego serialu dalej ciągnąć ale właśnie ta scena na cmentarzu pokazała jaki naprawde potencjał drzemie w tej opowieści.Może jakiś film kinowy z tylko jednym wątkiem a nie przeskakiwaniem na jakieś dialogi miedzy tarą a puszką po pomidorach......Chociaż na to już ciut za póżno bom sława serialu była najwieksza pare lat temu....

użytkownik usunięty
twokill

ja tam siedziałem przed TV i krzyczałem ... miej litość kobieto i dobij go wreszcie :D

ocenił(a) serial na 9

To było zrobione troche stucznie bo co Billowi nagle zaczeło sie umrzeć bo miał koszmarek :/a jeszcze kilka miesiecy temu był vampirzym bogiem ale zrobili tak chyba zeby nie było zaskakująco troche....

użytkownik usunięty
twokill

Według mnie bardziej dramatycznie byłoby gdyby śmierć Billa nastąpiło bardzo szybko po zarażeniu się wirusem z krwi Sookie bez zbędnego rozciągania na kilka odcinków. A tak otrzymałem:

- Sookie umieram ...
- Bill ... nie umieraj ...
- Sookie umieram ...

... kilka odcinków później ...

- Sookie umieram ...

Dooookładnie! Mam takie same odczucie. Już by chyba lepiej z tego wybrnęli gdyby Bill nagle rozpuścił się podczas tego żenującego ślubu :-)

Tak na marginesie ciekawa sprawa: jak sezon wczesniej Nora dostała wirusa "jako pierwsza nosicielka" to rozpadała się w ciągu kilku godzin, a później wampiry przechodziły fazy i umierały miesiącami. Był to ten sam wirus, nikt nic nie mówił o "rozcieńczeniu" go przed dodaniem do True Blood....

herman_flake

Jeżeli wampiry przyjmowały chyba co 2h krew wirus nie atakował tak szybko. Było mówione o tym w którymś odc 7 sezonu jak porwali do wpijalni Arlene itp i jeden wampir powiedział, że muszą jeść właśnie co 2h.

ocenił(a) serial na 8
monabezogona

Najlepsza scena ever :)

użytkownik usunięty
monabezogona

true :)

dla mnie osobiście Eric i Pam to były dwie najlepsze postacie tego serialu :)

prawda ale nie zapominajmy o Ginger :)

Lilo66

Ginger to zdecydowanie najlepsza trzecioplanowa postać ever!

herman_flake

najlepsza :D a jej "szczytowanie" to szczyt szczytów !

ocenił(a) serial na 9
monabezogona

Aaaaa proszę bardzo !

https://www.youtube.com/watch?v=4H3GT-a7duQ

calays

Dzięki :)