PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Chyba nigdy nie czekałem na żaden serial tak jak na ten. Z sterem stoi sir Alan Ball, więc mamy zagwarantowane wspaniałe widowisko. Nie znam książek, na których ma się to opierać?
Mógłby ktoś napisać o czym one są i czy są dobre (jeśli ktoś czytał)??? Za wszelkie informacje dziękuję :)

Albertino

Została już częsciowo wybrana obsada:
w serialu główne role mają zagrać - Anna Paquin, Ryan Kwanten i Sam Trammell.
Zwłąszcza ze względu na jedno nazwisko nie mogę się doczekać :)

Albertino

Właśnie odkryłem, że powieść "Southern Vampire" na podstawie której powstaje ten serial została u nas wydana, tylko pod zupełnie innym tytułem. Wydano ją jako "Martwy aż do zmroku". Muszę się tej książeczce bliżej przyjrzeć :)

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Ja też nie mogę się doczekać. Na pewno go obejrzę.

Beznickowy

To cieszę się, że już nie jestem w tych oczekiwaniach osamotniony :)

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Zerknij na to:
http://www.filmweb.pl/topic/669234/SEZON+2007+08.html#1561251
Co powiesz na "Reaper"

Beznickowy

Pierwszy raz słyszę o tym. Zapowiada się ciekawie ;)

Albertino

kiedy premiera???

aha i w jakiej stacji w USA

p_b_88

Premiera chyba pomiędzy styczniem, a marcem dopiero. Serial jest produkowany przez HBO.

Albertino

Z moich aktualnych informacji wynika, że do tej pory nakręcono trzy docinki "True Blood", jednak ze względu na strajk scenarzystów będą problemy z nakręceniem kolejnych, a ma być ich 12. Podobno strajk seriali HBO nie dotyczy, ale Alan Ball wspiera scenarzystów podczas strajku, więc zdjęcia do serialu zostały przerwane. HBO nie wyemituje serialu jeśli nie będzie miał całego sezonu. Mówi się też, że "True Blood" nie wejdzie w styczniu, a po zakończeniu emisji kolejnego sezonu "Extras", czyli w marcu. Oczywiście o ile sezon zostanie nakręcony.

Albertino

Chyba tego tematu nikt nie czyta, ale mam super wiadomości:
http://youtube.com/watch?v=XB8k58UTnqo
Tutaj jest zwiastun nowości, które pojawią się na HBO w 2008 roku. Około 1:46 jest krótki fragment z "True Blood". Czytałem książkę (nie doczytałem niestety do końca) i wygląda na to, że serial będzie bardzo jej wierny.

ocenił(a) serial na 7
Albertino

Krótkie to to to ale zawsze coś. Przynajmniej wampira pokazali :)
Na stronie HBO ani słówka o True Blood. Teraz tylko czekać na jakąś dłuższą zapowiedź i datę amerykańskiej premiery. Wkurza ten Ball z tym czekaniem, co on se wyobraża. Najpierw "Towelhead" a teraz to ;)
(choć i tak to pewnie wina scenarzystów a w szczególności producentów)

Mystery_Man

Krótkie, to prawda - w dodatku to jest jedna z początkowych scen z książki (a dokładnie dwie sceny). Wszystko jest identycznie jak w książce.

W każdym razie na styczeń nie ma już co liczyć, aktualne newsy i plotki mówią o marcu - o ile wznowią zdjęcia. W każdym razie zwiastun ma niecałe dwa tygodnie, więc HBO zapewne liczy na to, że serial się na antenie stacji niebawem pojawi.

Albertino

Alan Ball - wyznacznik jakości.
HBO - wyznacznik dobrych seriali.

Nie mogę się doczekać ;-)

picek

Właśnie przeczytałem, że Charlaine Harris (autorka książki na podstawie której pwostaje serial) jest częstym bywalcem na planie i jest bardzo zadowolona z tego co robi Ball, zwłaszcza podoba jej się odtwórczyni głównej roli, czyli Paquin ;) Smaczek mi rośnie ;)

Albertino

Na youtube pojawiło się takie coś: http://youtube.com/watch?v=QJZZBYC7Tx4

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Albertino,mam pytanie gdzie zdobyłeś "Martwego aż do zmroku"?? Bo szukałam,ale jakoś nie mogę znaleść :) Będe wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gucia

Hmmm, poszedłem do pierwszej lepszej księgarni (to była jakaś sieć chyba) i od razu znalazłem, na dodatek była chyba przeceniona, bo kosztowała 9.90zł ;)

ocenił(a) serial na 3
Albertino

Kto jak kto, ale seriale HBO są pierwszej jakości, więc dołączam do tych co się nie mogą doczekać :D

ocenił(a) serial na 8
era

ee, ale tu nie chodzi tylko o HBO. to chodzi przede wszystkim o BALL'a!:) i ja czekam czekam i sie odczekac nie mogę.

FisherN

Niedługo wznawiają zdjęcia. Podobno serial wejdzie na ekrany (jeszcze nie naszych;) telewizorów w drugiej połowie tego roku. Osobiście stawiałbym na wakacje.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

byle do wakacji:)

FisherN

Teraz zobaczyłem na imdb.com pod czwartm odcinkiem datę 'październik'. Wiem, że to nic wiążącego, bo na imdb są błędy, ale to by wskazywało, że jednak serial wystartowałby we wrześniu, czyli po wakacjach :(

Albertino

przeczytalrm teraz newsa, ze wystartuje dopiero we wrzesniu premiera tego serialu. ze wzgledu na strajk HBO ma powazne opoznienie w serialach zwlaszcza tych co mialy byc wyemitowane na wakacjahc :/

Gobblin

Czyli jednak to prawda, szkoda :(

ocenił(a) serial na 7
Albertino

oj szkoda, szkoda apetyt rośnie a tu wciąż premiera się przesuwa!! ale czeba cierpliwie czekać oby było warto.. mam nadzieję że nispodziewam się zbyt wiele po Alanie... i się nie roszczaruje!!

Watanabe

Na stronie anna-paquin.net można znaleźć już jedną fotkę i jeden skan z gazety. Niestety żeby obejrzeć trzeba się zalogować, więc dam wam bezpośredni link:
http://anna-paquin.net/images/albums/scans/200804tvguide/tvguide0408_1.jpg
A tutaj Alan Ball we własnej osobie wraz z ekipą serialu:
http://anna-paquin.net/images/albums/television/trueblood/promo/truebloodpromo_0 1.jpg

Albertino

Tutaj filmik o nowościach na HBO, jest trochę urywków z "True Blood": http://www.hbo.com/scripts/video/vidplayer_set.html?movie=/av/buzz/2008/buzz_438 _prod_rdup+section=buzz+num=1208893933750+title=The+Buzz:+In+Production+Roundup+ tunein=Get+the+inside+story+on+the+hottest+shows+on+television

ocenił(a) serial na 7
Albertino

Im bliżej "True Blood", tym mniej we mnie zapału. Czekam jedynie ze względu na Alana Balla i dlatego, że ma to być nowy hit HBO. Gdyby serial robili twórcy PB, pewnie by mnie tu nie było, a tak mam ciągle wiele nadziei. Historia nieco dziwaczna i same urywki również nie wyglądają jakoś zachęcająco. Optymizmem napawają jeszcze dobre recenzje książki, no i cała ekipa tego projektu. Niewątpliwie jednak trzymam kciuki za ten serial, ale na razie wstrzymuję się z emocjami i czekam na pilota i oby mnie zmiażdżył :)

użytkownik usunięty
Mystery_Man

a ja czekam z wielu powodów:) uwielbiam wampiry, serial Buffy i Angel, Anne Rice i jej południowo-amerykańskie wampiry i czarownice( wiem, że nie ona napisała serię książek o Sookie, ale Harris jeszcze nic nie przeczytałam); co do Alana Balla cenię go za scenariusz do American Beauty
mam wielkie nadzieje co do True Blood:)

Ja zacząłem czytać pierwszą książkę Harris, ale jej nie dokończyłem... Nawet nie wiem czemu, bo była całkiem zabawna... Serial już na 100% we wrześniu, nie mogę się doczekać, Ball na pewno nie da d*py :D Sama autorka książek bywała na planie i jest podobno zachwycona, więc musi być dobrze :)

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Krótki klip z planu True Blood. Zapowiada się coraz lepiej! http://www.hbo.com/scripts/video/vidplayer_set.html?movie=/av/buzz/2008/buzz_438 _prod_rdup+section=buzz+num=1208893933750+title=The+Buzz:+In+Production+Roundup+ tunein=Get+the+inside+story+on+the+hottest+shows+on+television

Reiko

Dopiero dałem ten klip cztery posty wyżej ;)

ocenił(a) serial na 8
Albertino

O sorry, nie zauważyłam :) Pewnie z radości, że pojawiło się coś nowego.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Na stronie Charlaine Harris pojawiła się data premiery True Blood: 07.09.2008. Są już też tytuły pierwszych 5 odcinków:

Episode 1: Pilot/Strange Love 07.09.2008
Episode 2: The First Taste 09.2008
Episode 3: Mine 09.2008
Episode 4: Escape from Dragon House 09.2008
Episode 5: Sparks Fly Out 2008

Reiko

Uwaga, uwaga! Podobno na pewnej stronie jest dostępny pilot serialu. Niestety obejrzeć go mogą tylko mieszkańcy USA. Jak na razie nikt go w innym miejscu nie zamieścił. Jak natrafię na pilota to dam znać.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Coś na kształt recenzji/opisu pilota możecie przeczytac na tutaj: http://www.televisionaryblog.com/2008/05/pilot-inspektor-hbos-true-blood.html

Wydaje mi się, że autor troszkę przesadził, bo nie było wcale takie złe. A jest jeszcze czas na drobne poprawki. Nadal uważam, że to najlepsza serialowa premiera tej jesieni.

Reiko

To są podobno autentyczne zdjęcia z czołówki pilota: http://tobequitefrank.com/?p=17
Podoba mi się :)

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Zgadza się, czołówka jest świetna. Mam nadzieję, że jej nie zmienią. I zostawią piosenkę.

Reiko

A gdzie ty tego pilota już widziałeś? Daj namiary, bo bardzo chciałbym obejrzeć, a nie mogę znaleźć.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Niestety tam gdzie widziałAM już go nie ma. Zrobiło się zamieszanie i szybko go usuneli. Jedyne co mi zostało to kilka screenów. Ale dam znać jesli na coś wpadne. :)

Reiko

Przepraszam panią za pomyłkę :)

Cóż, szkoda, już się zacząłem cieszyć, że dziś zobaczę.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

no nie no... jak to są faktycznie screeny z czołówki to są świetne! ale czego innego możnaby się spodziewac po współpracy balla i hbo?;)

ocenił(a) serial na 7
FisherN

Fantastyczne screeny. Pierwsze 3 trochę a'la SFU. Na 11 widać natomiast dziwnie podobne drzwi, (trochę jakby z karawanu Claire :).
Ciekaw jestem co będzie przegrywać podczas czołówki.

Mystery_Man

My tu gadu gadu, a ktoś z czegoś te screeny musiał zrobić. Pilot is out there :P Tylko to nie tak, jak z serialami showtime i przeciek pewnie był jakiś przypadkowy i go szybko usuwają. Szukam od wczoraj i nigdzie tego nie ma, a niektórzy już piszą z niego recki...

ocenił(a) serial na 4
Albertino

Aaaa!!! Oby to lato minęło jak najszybciej ;D Może po "Kindred: The Embraced" doczekam się w końcu kolejnego niesamowitego serialu, w którym stanowimy jedynie paszę dla wyżej postawionych w łańcuchu pokarmowym drapieżników ;) Tego Wam i sobie życzę. A zresztą nie muszę, bo to przecie fakt.

Ball + HBO = WM

użytkownik usunięty
mkskala

" Oby to lato minęło jak najszybciej ;D"

wiem, że napisałaś to żartem, ale ukatrupię cię za to, niech to lato trwa jak najdłużej!!! :D

napisz coś więcej proszę o "Kindred" co to za serial o wampirach? ja uwielbiam "Buffy the Slayer" i "Angela", sa jescze jakieś seriale o wampirach? chyba nie ...muszę to sprawdzic

użytkownik usunięty

sprawdziłam terz na IMDb, "Kindred" miał tylko 1 sezon - 8 odcinków, co za bezczelnosc;)! noty niezłe 7.8, opinie świetne, czemu nie nakręcono dalej, nie wiem

użytkownik usunięty

w terz zabrakło "a" - teraz* miało byc

Ja zauważyłem, że wszystkie seriale o wampirach (prócz Buffy, w końcu zawsze są wyjątki od reguły) mają krótkiego żywota, tak jak np. ostatni "Moonlight".

Albertino

Ale oby tak nie było z "True Blood"!
Zapomniałem dodać ;)