Chyba nigdy nie czekałem na żaden serial tak jak na ten. Z sterem stoi sir Alan Ball, więc mamy zagwarantowane wspaniałe widowisko. Nie znam książek, na których ma się to opierać?
Mógłby ktoś napisać o czym one są i czy są dobre (jeśli ktoś czytał)??? Za wszelkie informacje dziękuję :)
o, dzięki za kolejny namiar - Moonlight, no proszę:) fakt 1 sezon tylko, czemu tak się dzieje?
chciałam cię jeszcze zapytac, jak to jest z True Blood? czy fabuła jest ukazana od strony pogromców jak w Buffy, czy od strony wampirów, tzn. kim są główni bohaterowie?
w serialu Angel na przykład, główny bohater to wampir, ale jest dobry, reszta jego kompanów to ludzie
Ja mam książkę na podstawie której powstaje pierwszy sezon "True Blood" ;) Niestety przeczytałem tylko kilkadziesiąt stron, więc wiele nie mogę ci powiedzieć, ale początek przynajmniej znam... Główną bohaterką jest zwykła dziewczyna nie-wampir pracująca w barze (Anna Paquin) - całkiem zabawna dziewucha, z której perspektywy opowiadana jest historia (ogólnie rzecz biorąc książka jest raczej taka humorystyczna). A trzeba przyznać, że historia jest osadzona w ciekawych realiach, gdzie wampiry już nie piją krwi... Przynajmniej tej prawdziwej, bo piją taką syntetyczną :P Jednak ktoś w niej nie gustuje i giną ludzie i (chyba) na tym opiera się oś fabularna. Tak czy siak na początku książki główna bohaterka (tak mi się zdaje) zakochuje się w wampirze, którego ktoś chce ukatrupić, a ona go ratuje... Więcej nie doczytałem :) W ogóle to mogłem coś pomieszać, bo tą książkę zacząłem ponad rok temu kiedy dowiedziałem się o planach realizacji serialu przez Balla. Teraz mam sporo czasu to na pewno do niej wrócę :)
W każdym razie większość głównych bohaterów jest ludźmi np. postać Paquin i jej brata, koleżanka z baru itp., ale może mi się tak wydaje, bo przeczytałem jakieś max 40 stron :P
dzięki za odpowiedz:) miałam takie podejrzenia, bo jednak Anna Paquin mi na wampirzycę nie wyglada, raczej właśnie pasuje na dziewczynę z baru;
marzy mi się serial tyko o wampirach, coś jakby rozbudowanie "Wywiadu z wampirem"
"Kindred..." oparty jest na systemie RPG - "Wampir: Maskarada". Opowiada historię wampirzych klanów, relacji miedzy nimi, relacji z ludźmi, walki o dominację, rozgrywek politycznych. Niesamowity nastrój i klimat. Jak dla mnie najlepszy z pośród wampirzych seriali. Tym bardziej uwielbiam go, iż byłem prowadzącym mistrzem gry "W:M", znam świat od podszewki, od czasów Kaina, aż po współczesność. To naprawdę ciekawa i długowieczna historia. Polecam każdemu.
Niestety z powodu śmierci odtwórcy głównej roli, serial wstrzymano i nigdy nie został dokończony. A szkoda, bo potencjał miał wg mnie ogromny :(
Pani Zemsta:
Nie nakręcona więcej odcinków "Kindred: The Embraced" ponieważ aktor grający głównego bohatera zginął w wypadku motocyklowym.
Piosenka z czołówki pilota TB to Jace Everett "Bad Things" http://www.youtube.com/watch?v=9osYNb5jmGQ
Fotki który pojawiły się kilka postów wcześniej jednak nie są z czołówki, a przynajmniej nie z tej wersji którą ja widziałam. Może pojawią już w całym serialu, bo wyglądają świetnie. Zdecydowanie lepiej niż te z pilota.