PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

czytam trochę o tym serialu na tym forum i ogólnie w necie ale nic nie jest w stanie mnie do niego zachęcić... widziałam może dwa odcinki w telewizji... bardzo lubie TVD i zastanawiam sie czy warto obejrzeć TB

powiedzcie coś więcej o tym serialu, z tego co czytam potrafię wyobrazić sobie tylko tyle, że zabijają się nawzajem

co jest w tym serialu wciągającego?

ocenił(a) serial na 7
Martusia_18

więc chyba nie warto...

ocenił(a) serial na 7
Martusia_18

Lol, postaram się odpowiedzieć. Myślę, że nikt nie zabrał do tej pory głosu, bo było już kilka podobnych wątków. Nie każdego TB wciąga od razu. Mnie zainteresowało za drugim podejściem.
Po pierwsze, serial jest bardzo oryginalny, powiedziałabym nawet że osobliwy. ;) Nie widziałam wcześniej podobnej produkcji telewizyjnej. Ja ososbiście oglądam gdyż uwielbiam groteskowość serialu, wyolbrzymienia, pewną przesadę. TB ma swój charakter, atmosferę. Jest nieprzewidywalny i zaskakujący.
Dużo jest w TB dobrego humoru, zarówno sytuacyjnego jak i przezabawnych dialogów.
Warto oglądać dla ciekawych postaci, ciekawych kreacji aktorskich.
Ja uwielbiam słuchać południowego akcentu (wiem,że udawany w wielu wypadkach, ale i tak przyjemnie posluchać).
Z powodów bardziej przyziemnych, żeby popatrzeć na przystojniaków, patrz Eric Northman. ;)
To mi przyszlo do głowy tak na goraco. :) W każdym razie zachęcam do oglądania. 4 sezon, który zapowiada się na najlepszy dotychczas, zaczyna się za miesiąc.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

przeglądałam poprzednie posty i nie trafiłam na podobny - może moje niedopatrzenie w końcu pełno jest bezsensownych postów...
cieszę się, że w końcu ktoś odpowiedział ;]
wierze w humor serialu ale bardziej interesują mnie wątki... TVD oglądam głównie dla ciągłych retrospekcji i mieszania się przeszłości z teraźniejszością... wszystko co się dzieje jest spowodowane wydarzeniami z przeszłości i w każdym odcinku wyjaśniają się kolejne zdarzenia, klątwy, tajemnice ciągnące się czasem przez parę sezonów.
Czy tutaj też jest coś tego rodzaju? Czy serial wciąga tylko ze względu na ciekawość kolejnych wydarzeń? (jak w zwykłych serialach typu "tasiemiec")

ocenił(a) serial na 7
Martusia_18

No więc tak, każdy sezon ma 12 odcinków, a akcja kręci sie wg glownego wątku (chociaż sa też wątki poboczne). W pierwszym sezonie była zagadka seryjnego mordercy, w drugim walką z menadą i Bractwem Słońca,w trzecim spisek wampirzego króla Mississippi, a w czwartym będzie zamieszanie wywołane przez wiedźmy. Niektóre wątki ciągną sie przez wszystkie sezony wyjasniając się stopniowo, a szczególnie intryga wokół Sookie, Billa i wampirzej królowej Luizjany.
Akcja toczy się spójnie i logicznie, czasem mniej lub bardziej wartko ale, wg mnie, interesująco.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

i o to mi chodziło, dziękuje :)