PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74724
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

dzieciaczki

ocenił(a) serial na 10

Po co zakładacie takie dziecinne tematy???? Jak banda tzrynastoletnich dziewczynek oglądających klub winx

ocenił(a) serial na 9
trecking

A może to faktycznie jest banda trzynastolatek?

Szczerze, ja bym sobie z chęcią podyskutował o tym co mi się w danym odcinku podobało,a co nie, ale jak widzę wypowiedzi typu "pierwsza scena i oczywiście boski Eric", "Myslałam że padne", to odechciewa mi się pisać. Po prostu nie warto się wysilać.

ocenił(a) serial na 10
boryzz

"Walka na aktorów"........ Eh.... to nie jest serial dla dzieciaków.... Potem nawbijają sobie głupot do pustych główek i będą biegać po ulicach ze sztucznymi zębami wampira

ocenił(a) serial na 8
trecking

Mnie także denerwuje czasami takie wypowiedzi, aczkolwiek zakładanie nowego tematu jedynie po to, by okazać swoje potępienie, jest równie bezsensu :) Nie raz, nie dwa podobne słowa przewijały się na forum, i jak widać, mało zdziałały. Więc na tematy "bitwa aktorów" itp. trzeba patrzeć z przymrużeniem oka.

ocenił(a) serial na 7
trecking

Ja jak widzę takie tematy to nawet na nie nie wchodzę. Don't bother people! Zawsze to było i zawsze będzie. Jedyne co może to powstzrymać, to ignorowanie takich postów.

ocenił(a) serial na 8
trecking

A co w tym złego, jeżeli ktoś chce się trochę powygłupiać, czy wszystkie rozmowy muszą poruszać głębokie intelektualnie tematy? Czy miarą dorosłości i dojrzałości jest całkowita niezdolność do dziecięcej ekscytacji?

ocenił(a) serial na 10
omnia

LUDZIE nie karmić TROLA!

ocenił(a) serial na 8
omnia

Moze nie glebokie i intelektualne ale z sensem przynajmniej, a pisanie po 100 razy tego samego z definicji mija sie z celem,czlowiek nawet jak by chcial pogadac merytorycznie o danym odcinku(jak ja na przyklad)nie moze bo ginie w gaszczu achow i echow podnieconych nastolatek.moze w tym poscie poruszymy kwestie ktore nas interesuja w trym serialu i podyskutujemy??pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
jagtiger

tak na marginesie moze bede malo orginalny i nic nowego nie zakomunikuje ale doczytalem kto bedzie gral Krolowa Luizjany hehe:D

ocenił(a) serial na 8
jagtiger

No i? Widziałam ją w "Biegając z nożyczkami", całkie pozytywne impresje. Nie widziałam jeszcze 10 odcinka, więc nie wiem jak wypadła.

ocenił(a) serial na 8
omnia

Hm...powiem ze ze zdjec jakie widzialem w necie to super pasuje do roli:)aczkolwiek tylko na zdjeciach widzialem bo w 10 nie pokazuja Krolowej...jak nikt nie bedzie mial nic przeciw to moge wkleic linka do fotki:)mam cicha nadzieje ze mi wynagrodzi brak Godricka bo uwazam iz ta postac w dalszych odcinkach mogłaby wniesc swego rodzaju mistycyzm(2000lat zycia)...swoja droga ciekawi mnie czy wytlumacza kim byl i jak zostal stworzony itp.polecam 10 odcinek bo zaczyna sie rozkrecac akcja 2 sezonu,gdzie juz zaczalem powatpiewac w scenarzystow

ocenił(a) serial na 8
jagtiger

Zdjęcia widziałam, są w wiadomościach i Evan rzeczywiście wygląda stylowo :-). Godricka też polubiłam, ale taki mały wampirzy budda na dłuższą metę nie pasowałby do całej konwencji serialu. Chyba już nie wrócą do tej postaci, niestety.

ocenił(a) serial na 8
omnia

moim zdaniem ciezko by bylo im lepiej wybrac aktorke...tak sie zastanawiam wlasnie:) przeczytalem tez gdzies ze Krolowa ma mniej lat nawet od Erica jakos cienka jak na krolowa... a co do Godrica to cos moze i jest w tym co mowisz ja rozpatrywalem to bardziej w sensie"co by bylo gdyby?"wiec moze moje wnioski sa subiektywne;)bo zaczalem moze za bardzo "rozgryzac" ta postac.Ale swoja droga extra zagral nigdy wczesniej nie slyszalem o tym aktorze(mozliwe ze jestem ignorantem;P)musze powiedziec ze tak jak nie ogladam seriali to ten mnie wciagnal baaaardzo.

ocenił(a) serial na 7
jagtiger

Nie jesteś ignorantem. Allan jest Duńczykiem i nie ma jeszcze nawet 20 lat. To początek jego kariery. Ale coś mi się wydaje, że jeszcze Go zobaczymy w produkcjach HBO, bo jak HBO kogoś do piersi przytuli, to zazwyczaj szybko nie wypuszcza.

ocenił(a) serial na 8
DirtyMefisto

No prosze to jednak nie jest ze mna tak zle;)tez to zauwazylem ze sporo aktorow w rożnych ich produkcjach sie powtarza co mozna tylko przypisac HBO in plus a co najlepsze dopiero po chyba 4 odcinkach 1 serii zorietowalem sie ze Eric to Brad Colbert z Generation Kill:)nawiasem mowiac swietny aktor w obu produkcjach.

ocenił(a) serial na 8
jagtiger

Jestem świeżo po odcinku i przyznam, że na to czekałem [wreszcie coś się zaczęło dziać w szatańskim wątku rogatej Mary]. Oblężenie Sama w chłodni niczym w resident evil, no i te zabawne momenty: nie mam pojęcia o czym ty mówisz -ja też nie, a także Jason. Najpierw zbroił się jak rambo, potem akcja w masce przeciwgazowej [oj wspomnienia z MONu] z udawaniem szatana [dawaj szybko jakieś rogi!]-bezbłędne i bezcenne jak mastercard. Reakcja Billa po ukąszeniu świetna, niezłego miał zonka. Jedyny minus to Eric przed openingiem-jakieś to takie mdłe.
Kim jest ta królowa? Czemu miała krew na stopie? Kolacja czy jak? Jeśli macie jakieś screeny to bardzo proszę o linka.

ocenił(a) serial na 8
dezertx

do tej pory watek Mary Ann mnie najbardziej wkur...ale masz racje WRESZCIE sie ruszylo,mam nadzieje ze ktos ze starych wampirow bedzie w stanie rozniesc ja i jej bande;)cholera jasna Godric by wiedzial(wiem nudny sie robie z nim;))juz nie bede;P nie a tak serio fakt bylo pare smiechowych scen a ta z maska pgas najbardziej:)tylko scena z Sookie i tym swiatlem taka nie za zbytnio juz mi to zalecialo naciaganym efekciarstwem.Hm...sadze ze Erick'a ugrzecznia troche po smierci Godric'a bedzie mial dola pewnie a ta scena choc surrealistyczna(marzenie senne)to moim skromnym zdaniem symboliczna...zreszta po wypiciu jego krwi Sooki'e odczuwa jego emocje,a ze malo wypila to pewnie tylko w snach,no i scenarzysci dali nam do zrozumienia zalamke Eric'a...moja teoria;)ostatnia scena miala nas przeswiadczyc ze ona nie zyje czy wywolac takie przypuszczenia ale...nie dokoncze bo moge powiedziec za duzo a potem pretensje beda hehe;Pa screeny to tylko jej sa na necie jak bedzie wygladala kreacja aktorska z odcinka niema.

ocenił(a) serial na 7
jagtiger

Nie, to jest na odwrót. To Eric ją wyczuwa, a nie ona jego. Ja to myślę, że ona miała akurat takiego zwida, bo widziała go na dachu w chwili jego największej słabości. A jeśli chodzi o Godrica, to podzielam twoje niezadowolenie. Też chciałam, żeby go dłużej przetrzymali. Ale cóż, jakby wszystko było po naszej myśli, to byśmy ze szczęścia zwariowali ;-)

ocenił(a) serial na 8
DirtyMefisto

Godric rullez! Ale z drugiej strony zbyt długie przetrzymywanie wszystkowiedzącego vampira źle wpłynęłoby na fabułę[czytaj za łatwo by było ;)]
No i dalej nie wiadomo czym/kim jest Sook?! Ta jej cała "moc" dla niektórych może być tandetna, ale mnie osobiście intryguje. Ciekawi mnie jeszcze czy jeszcze w tym sezonie zobaczymy Barr'ego i czy Jess wypiła do dona teściową :D
PS polecam wam dla relaksu oblookać:
http://www.filmweb.pl/f331261/Lesbian+Vampire+Killers,2009

ocenił(a) serial na 8
dezertx

A no fakt ze byłoby za dobrze dgyby wszystko sie ukladalo jak chcemy no i mozna to traktowac jako swojego rodzaju urozmaicenie ze umiera postac tak charakterystyczna i stosunkowo nowa w serii jaka niewatpliwie byl Godric.Masz racje to ja juz sie zamotalem,ale mimo wszystko mysle ze ta wiez w jakis sposob jest obustronna. Sadze ze Eric odegra znaczaca role w pokonaniu Marry Ann wszyscy wiemy od kogo pobieral nauki;)No i co do tego ze za latwo by było to tez sie zgodze bo jak dotad byl najsilniejszy. Intrygujaca jest niewiedza o Sooki jako takiej a mi o efekciarstwo chodzilo przede wszystkim w sensie samego gestu(a'la Jezus)Barry moze odegrac jeszcze jakas role ale mysle ze w bardziej "globalnym" sensie tzn. jako pomoc dla Sookie. Hehe z ta "tesciowa" to mialem bloka totalnego nie spodziewalem sie:DD a film juz widzialem i usmialem sie przednio z niego:D

ocenił(a) serial na 8
jagtiger

a tak na marginesie Jessica jako postac bardzo do mnie przemawia sugestywna jest i jak na moje extra zagrana:)

ocenił(a) serial na 7
jagtiger

Eric na nią oddziałuje jak najbardziej, ale tylko w ten jednoznaczny sposób ;-)

ocenił(a) serial na 8
DirtyMefisto

A to zapewne i nie ulega duskusji hehe;Pchociaz nie potrafie obiektywnie powiedziec dlaczego bo jestem facetem ja tam wole Jess;)

ocenił(a) serial na 8
jagtiger

Ja tez jestem facetem ale wole Ericka :D a Jess jest mi obojętna , choć miło że komuś wpadła w oko.

ocenił(a) serial na 8
trecking

Chwalmy Pana! córki i synowie słońca, albowiem nadzieja na pokonanie mrocznych napalonych 13stek jest w Nim, a także w 1 września...
;)

ocenił(a) serial na 8
dezertx

1 wrzesnie pozwoli odetchnac calemu forum aczkolwiek przyniesie tez koniec 2 serii i dosc dlugie-sadzac po artykułach-oczekiwanie na 3

ocenił(a) serial na 10
jagtiger

Z TEGO CO WIEM SERIA KOŃCZY SIĘ 13 WRZEŚNIA

http://www.filmweb.pl/f399264/Czysta+krew,2008/odcinki#seria2