PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74660
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Widziałam drugi odcinek, serial jak do tej pory jest lustrzanym odbiciem tego, co można przeczytać w książce Charlaine Harris "Martwy aż do zmroku".Dialogi praktycznie się pokrywają.Ciekawie będzie dopiero jak wyczerpią pomysły zawarte w książce,przynajmniej dla mnie.

elzaz

Według Balla 1 sezon = 1 książka, więc wygląda na to, że gdzieś w środku będzie trochę inwencji twórczej ze strony autorów. Jak mi się przypomina przypadek "Dextera" to książka też była cieniutka i twórcy musieli dodać dużo od siebie - wyszło to tylko i wyłącznie na lepsze. Zobaczymy jak będzie tutaj, przyznaję, że nie przeczytałem całego "Martwy aż do zmroku" (ach ten mój zapał do czytania;) i porzuciłem go gdzieś z rok temu, ale rzeczywiście na razie są wierni książce, choć brakuje mi przemyśleń Sookie ;)

Albertino

Z tym lustrzanym odbiciem to bym nie powiedziała, że tak jest. Sceny są rozbudowane, wszystko jest przedstawione bardziej obrazowo, pewne elementy są wytworem scenarzystów, w książce nie uraczysz Tary (i może to i dobrze), ale fakt odcinki pokrywa się jak na razie z pierwszą częścią serii. Fabuła zmierza w tym samym kierunku. Tak też będzie do końca sezonu. Książka i serial wzajemnie się uzupełniają. Pewnie 2 seria będzie związana z "Living Dead in Dallas". Nie będę wybiegać jednak w przyszłość, tylko cieszyć się tym co jest :)

Silva

O ile druga seria powstanie ;) Jednak nie martwiłbym się o to. Nie wiem jaka jest oglądalność serialu, ale na imdb.com serial cieszy się olbrzymią popularnością - właściwie to jak żaden spośród obecnie emitowanych seriali (no, może poza nową wersją "90210", ale pomińmy to chwilowym milczeniem).

Albertino

Ech, mam pytanie co do dialogu powyżej, z tego co zrozumiałam serial jest na podstawie ksiązki,a wiec mam prośbę czy ktoś mógłby mi napisać autora i tytuł tej ksiązki, bo po serialu który mi sie spodobał chciałabym przeczytac ksiązke

brzesiaaa

tytuł: "Martwy aż do zmroku"
autorka: Charlaine Harris
polskie wydanie 2004 r.
Pozdrawiam
desdi

desdi

Czy posiada ktoś ebooki z pozostałymi częściami sagi Charlaine Harris? Przeczytałam "Martwy aż do zmroku" i nie mogę nigdzie znaleźć następnych części, w empiku też nie ma. Czy one w ogóle wyszły już w Polsce? Jeżeli nie, czy ktoś ma ebooki w wersji niemieckiej lub angielskiej? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź:-)

Binula

Tylko pierwsza część została przetłumaczona. Resztę po angielsku można zamówić na stronach empiku.

Przesłałam ci link o który prosiłaś.

Silva

Dziękuję ślicznie za link:-) Zamówiłam już niemiecką wersję kolejnych trzech tomów poprzez empik i już się nie mogę doczekać, aż je dostanę;)