PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74725
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

jakos sie zapowiadal ale od poczatku drugiego sezonu z odcinka na odcinek robil sie coraz bardziej denny, 3 sezonu juz nie dalem rady skonczyc a i tak dlugo to wytrzymalem.

użytkownik usunięty
Grisza30

No tak - z "teorią wielkiego podrywu" nic się nie może równać. :)

ocenił(a) serial na 3

a przepraszam Cie bardzo, co ma jedno z drugim wspolnego ?

użytkownik usunięty
Grisza30

No właśnie nic.
Nie myśl sobie że Cię pojeżdżam, ja bardzo lubię ten serial.

Grisza30

Mi się drugi sezon dosyć podoba, ale przyznaję, że jest słabszy od pierwszego.

Davus

Dla mnie 2 jest lepszy niż 1 :)
Teraz oglądam 3 i nie jest źle
Bardzo lubię ten serial,można powiedzieć że to mój ulubiony serial,przede wszystkim postacie mi odpowiadają,w pamiętnikach dużo osób mnie wkurzało a tutaj prawie nikt mnie nie drażni ;)
A Sookie,uwielbiam Ją ;)

użytkownik usunięty
Damx123

kurcze mam tak samo, w TB prawie nikt mnie nie drażni w VD drazniła mnie co druga osoba ale... i tak wole VD.
Za to co do True Blood dla mnie najlepszy był 3 sezon, drugi mnie nudził przez sekte Jasona...

Ja VD też bardzo lubię,książkę nawet czytałem,chociaż wolę książki z serii świat nocy ta sama autorka co VD
W VD wkurza mnie Damon(wiem że fanki go uwielbiają)ale te jego miny,jakieś "ruchy oczami" drażni mnie,tak samo "zły" Stefan,o Klausie już nie wspomnę który zabił moją Jenne
I jest tam całe mnóstwo postaci które mnie drażnią swoją osobą,a tutaj w true blood nawet złe postacie mnie tak nie wkurzają,np Maryann
Poza tym True Blood jest bardziej brutalny co mi odpowiada.

użytkownik usunięty
Damx123

Ja uwielbiam VD własnie przez Damona, uwilabiam jego mimikę twarzy, oczu itp.
W kazdym razie chodzi o to, że jest to jedyna osoba, która mnie naprawde bawi. Po prostu czasem placze ze smiechu.
Z resztą jego postac skrzywdzonej sierotki, która próbuje byc zła (co z resztą srednio mu wychodzi) jest swietna.
Stefan mnie męczy...nie przepadam za tą postacią o Bonnie nie wspominając która strasznie mnie drazni.

Ale ksiązek w zyciu nie bylabym wstanie przeczytac wole ambitniejszą literature:)

W True Blood podoba mi się za to klimat i synkretyzm rodzajowy, nigdzie wczesniej nie spotkałam połącznia mitologii północno-wschodniej z mitologią południa (czyli grecką) i do tego mnóstwo czarnego humoru.

Grisza30

A wg. mnie, to serial się rozkręca cały czas. Na początku nie byłam pewna czy przetrwam 1 sezon (bo Sookie tak mnie drażniła, że normalnie koszmar!), ale jak dobręłam do połowy, to już było z górki :) Co prawda nudziły mnie te odc. z sektą Jasona i z Menadą (chyba tak się nazywała:)), ale poza tym to wciągnęło mnie podczas oczekiwania na nowy sezon VD :) Ale Sookie i tak czasami jest denerwująca...

ocenił(a) serial na 7
fisia_mt

Też tak sądzę. Pewnie wielu fanów uważa inaczej, ale dla mnie kolejne serie są coraz lepsze, może dlatego że coraz mniej skupione wokół Sookie i Billa.

milkaway

Druga seria to dwa równolegle toczące się wątki: 1. Bractwa Słońca (czy jak tam się ono po polsku nazywa) i zniknięcia Godrica; 2. Maryann i organizowanych przez nią orgii. I o ile pierwszy jest dość fascynujący, bo zabawny (Jason Stackhouse) i oniryczny (Godric), a przy tym dość trafnie krytykujący praktyki niektórych amerykańskich kościołów chrześcijańskich (tutaj walczą z wampirami, ale wiadomo nie od dziś, że wampiry są w tym serialu metaforą wszystkich "wykluczonych", a więc mniejszości narodowych, religijnych i seksualnych), o tyle drugi - mimo tego, że sama Maryann, dzięki aktorstwu Michelle Forbes, jest postacią dość intrygującą - nie robi na mnie wrażenia.

użytkownik usunięty
fisia_mt

menady i bachantki to stwory z mitologii greckiej od nazwy rzymskiego boga Bachusa ( po grecku Dionizos) wiec nie tak sie nazywała ona była menadą a miała na imię Mary Ann

ocenił(a) serial na 3

mam pytanko, jak mozna cofnąć powiadomke o odp. bo mi spamuje skrzynke a nie mam potrzeby sledzenia tego wątku. peace.

użytkownik usunięty
Grisza30

mialabym to samo pytanie?

trzeba wejść w ustawienia swojego konta.
ustawienia > powiadownienia > tam gdzie zaczynają się opcje do "Forum i dyskusje" kliknąć "które obserwujesz" > dyskusje o serialach > znależć temat, którego nie chcesz obserwować i kliknąż krzyżyk na końcu danego wiersza tabeli

mam nadzieję, że pomogłam :)

ocenił(a) serial na 3
fisia_mt

a takie proste to bylo... bardzo pomoglas. pzdr.