PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74724
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Czy może mi ktoś streścić po krótce o czym są książki bo nie wiem czy zacząć czytać(interesują mnie też te nie wydane jeszcze w Polsce)

ocenił(a) serial na 10
sezamki8

Kiązki są praktycznie o tym samym co serial.... W końcu serial wyszedł na podstawie książek :) Dla kogoś kto oglądał serial powinno być wszystko jasne... Temat przewodni wampiry, dziewczyna która jest telepatką i dużo różnych nadprzyrodznonych istot :D :D Osobiście polecam i książke i serial... Jak dla mnie naprawdę watro się tym zaintereesować... Poza tym napewno i jedno i drugie jest wciągające :)

ollcia020

a jak w książce jest przedstawiona wątek Sookie-Bill- Eric?

ocenił(a) serial na 10
sezamki8

W książce Eric gra większą role w tym wszystkim i zdecydowanie jest bliżej Sooki niż w serialu bynajmniej moim zdaniem :) W sumie mniej więcej odbywa się to tak samo jak w serialu..... Bill pojawia się w życiu Sooki która traci dla niego głowę, po pewnym czasie poznaje Erica (dzięki Billowi i jej wypadowi do Fangtasji) Eric interesuje się Sooki na co Bill jest niezadowolony i próbuje zniechęcić Sook do niego... Mimo to Sook oddaje Ericowi przysługi związane z jej telepatycznimi zdolnościami..... Bill się później okazuje nie taki jak był napoczątku w tedy Sook zbliża się do Erica jeszce bardziej ( dzięki też jego amnezji) toczy jak się toczy... :) Chyba nie zbyt szczegółowo ale pokrótce o to chodzi :P

ollcia020

ok dzięki:) zabieram się za czytanie w takim razie, może mi jakiś zleci do premiery 4 sezonu;D

ocenił(a) serial na 10
sezamki8

Na pewno :) Książki są wciągające i tak naprawdę dużo różnią się od serialu... Ale zaczniesz czytać to się przekonasz :):)

ocenił(a) serial na 6
ollcia020

czytam właśnie piątą książkę z serii... czasem ma się wrażenie, że niektóre postaci w serialu są połączone z dwóch z książki. pojawiają się też niekoniecznie chronologicznie i trochę w innym kontekście. albo tylko są okazyjnie wspomniane, a w serialu znacznie rozbudowane. poza tym w książkach jest więcej odważnych scen (nie tylko Sooki vs Bill ;) ). niektóre sytuacje są inaczej rozwiązane lub wyjaśnione. najpierw obejrzałam wszystkie odcinki serialu, a potem zaczęłam czytać książki. ale są tak samo wciągające jak serial.
prędzej zapytałabym się czy zna ktoś może podobne książki niekoniecznie tej samej autorki;) wciągnęło mnie niemiłosiernie - wszystkie 4 książki przeczytałam w 3 dni i już zaczęłam (jak już wcześniej wspomniałam) piątą... ale robię to z ogromną frustracją, bowiem szósta ma dopiero premierę w styczniu

ocenił(a) serial na 10
mayka_og

To jest najgorsze, że trzeba tyle czekać no w sumie jeszcze jakieś 2 miesiące, ale to i tak jak dla mnie długo ja też już zakończyłam czytać 5 część i też niemiłosiernie szybko przeczytałam wszystkie 5 części.... Dobrze że na kompie mam dalsze części przetłumaczone chyba mam aż do 9 tomu i w każdej chwili mogę zajrzeć i zacząć czytać ale chcem poczekać na książkę chodź nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam bo nie mam za silnej woli :D