Ja polecam Lost Girl- też fantasy, główną bohaterką jest dziewczyna, która odkrywa, że jest sukubem. Są wątki romantyczne, kryminalne i humor, cały czas coś się dzieje- warto zobaczyć ;)
To miło że trafiłam ;) W takim razie jak już obejrzysz, to myślę, że godne polecenia jeszcze są:
-Więzy krwi (2006)- też kryminał fantasy, trójkąt miłosny- prywatna detektyw, wampir i policjant;
-Trup jak ja- nieco inne klimaty, bardziej melancholijne, czarna komedia o dziewczynie zabitej przez deskę klozetową, która spadła ze stacji kosmicznej-po śmierci zostaje ona żniwiarzem i zbiera ludzkie dusze.
"czarna komedia o dziewczynie zabitej przez deskę klozetową, która spadła ze stacji kosmicznej-po śmierci zostaje ona żniwiarzem i zbiera ludzkie dusze."
CO???!!
No dobra, zaintrygowałaś mnie;)
oglądałam jest naprawde bardzo fajny lekko z przymrużeniem oka chociaż troszke irytowała mnie główna bohaterka tak samo jak w przypadku TB ;) jednak polecam na wieczory "gdy nie ma co robic" xD
Ogólnie rzecz biorąc jest taki trochę psychologiczny, bo sporo wątków dotyczy rodziny głównej bohaterki, zwłaszcza jej młodszej siostry, która jest dość dziwnym dzieckiem i przeżyła całkiem mocno śmierć siostry, momentami też filozoficzny, ale postacie są lekko przerysowane, można też się pośmiać.
Główna bohaterka jest specyficzna, ale mnie nie irytowała :P
Podsumowując- mi się podobał, ale to chyba zależy jakie klimaty kto lubi ;) Warto sprawdzić.