Obejrzałem 1 odcinek tego serialu i jest STRASZNY po prostu. Mam wrażenie jak bym oglądał tanią podróbkę Zmierzchu. ;/
Spodziewałem się czegoś o wiele lepszego…
Dziewczyna słyszy myśli jak Edward i ma diasteme co straaasznie denerwuje ;p
i moze to jest właśnie twój problem. obejżałes jeden odcinek i myslisz ze juz cos wiesz. wkurzajaca opinia czlowieka ktory tak naprawde g'wno wie a spisuje serial na straty.
Jak bys nie oceniał po 1 odcinku i inteligentnie poczytal troche o bohaterach to bys wiedzial ze Sookie dar różni sie od Edwarda a obecnośc, zachowania nawet kontakty z ludzmi wampirów w miasteczku w niczym nie przypominaja wampirów z Forks.
Pozdrawiam
Po pierwsze; Zmierzch powstał grubo po książce, na podstawie której kręcono ten serial. Po drugie, True blood jest o klasę, jeśli nie wiecej lepszy niż tak zwane dzieło o wampirkach w liceum.
do autora wątku:
Po pierwsze primo, radzę założyc okulary bo wrażenie które odniosłeś jest delikatnie mówiąc błędne. Jak można pisac, że coś jest podróbką czegoś innego nie znając nawet dat powstania... TB jest zupełnie inne niż Zmierzch, w którym chyba tak naprawdę nie ma krwi (a to film o wampirach), nie ma kłów (chyba,nie pamiętam bynajmniej aby były)...można by wymienic duuużo różnic. Poprostu Zmierzch jest grzeczny, a TB napewno nie.
Podsumowując, najpierw myśl i poczytaj a później się wypowiadaj.
p.s. a mnie denerwuje że brakuje Ci chyba paru szarych komórek :D :P
ja uważam ze w każdym serialu trzeba przejśc przez 1, 2 pierwsze odcinki, a nie oceniać po pierwszym, szczególnie, gdy są tak zajebiste opinie o tym serialu.
ja nie oglądałam zmierzchu jeszcze, na dysku siedzi i sie kurzy, ale obejrze i z tego co mowili znajomi to wlasnie zmierzch jest słaby w porównaniu do true blood
Seriale/filmy o wampirach powinny być straszne, a Zmierz jest kierowany do nastolatek, które piszczą z zachwytu gdy widzą przystojnych aktorów na ekranie. Dlatego też TB jest kierowany do nieco bardziej dojrzałej publiczności.
PS: pisanie, że TB jest choćby minimalnie podobny do tej bajeczki, pt Zmierzch jest śmieszne. Proponuję wizytę u okulisty