Ja już obejrzałam i nie zawiodłam się :). A wy?
sądziłam, że 6 sezon będzie niezjadliwy, ale przyznaje zapowiada się ciekawie...
Chyba jestem jedyną osobą, ktora tego nie ogarnia. Jestem wielką fanką książek i juz od 5 sezonu nie podobało mi się to jak zmienia się fabułę - ok, pasowały mi zmiany jakie dali, typu dodanie Jessici na samym początku, ale ta cała akcja ze zwierzchnictwem, ten wampir ścigający Sookie, dzieci Andy'ego i to czym jest Bill? Mam wrażenie ze to wszystko jest takie przerysowane. Jasne ze podoba mi się dalej styl tego serialu, ale kierunek w jaki zmierzają już nie...
W sumie mam to samo ksiazka na dobra sprawe jest ciekawsza, a serial ogladam z zaciekawieniem bo nie jest juz oddany ksiazce, ale trzeba pamietac ze serial rzadzi sie innymi prawami niz ksiazka.
Zawsze mnie nudziły wątki wilkołaków, i dalej nudzą strasznie. Jak dla mnie, mogliby się pozagryzać nazwajem :D
Scen erotycznych jak zwykle nie zabrakło. Gra aktorska Erica i Sookie jak zwykle na "najwyższym poziomie"...
Wątek miłosny pomiędzy Pam i Tarą może okazać się całkiem spoko :)
Jeżeli chodzi o Warlowa, to od samego początku wiedziałem, że to jest ten typek w samochodzie, po prostu to było wręcz oczywiste.
I caaałe szczęście, że Bill dziwnym zbiegiem okoliczności to dalej Bill, bo nie miałbym ochoty oglądać opętanego Billa cały sezon.
Ogólnie nieźle się zapowiada, na pewno ciekawiej od początku sezonu 5.
Byleby nie było powtórki z 5, gdy reżyser pozaczynał milion wątków, a póżniej nie wiedział jak je zakończyć i niektóre były bezsensu.
Pozytywnie w każdym razie :D
Tak bo ten gośc w samochodzie to nikt inny jak Rutger Hauer we własnej osobie. Od roku było wiadomo że to on zagra Worlow'a.
więc raczej to że to worlow siedział w tym samochodzie nie było dla nikogo zaskoczeniem.
Dla mnie też nie było zaskoczeniem, bo domyśliłem się nawet bez tej informacji ;)
Ja miałam wrażenie, że to Bill, że potrafi się zmieniać w różne osoby, i tak se myślę: "Jason co ty robisz? Nie widzisz, że to Bill?!", chwilę później miałam wrażenie, że to może nie Bill a Russel Edgington, jakos cudownie odrodzony, a w końcu że to dziadek Stackhouse.
A ja wiedziałam, że to może być każdy tylko nie Warlow :D I z dziadkiem zgadłam:)
Ja nie miała pojęcia kto zagra Warlowa, również nie ciężko było mi się domyślić kto siedzi w aucie ;p
oh wspaniale wszyscy jesteście tacy inteligentni na filmwebie.........WOW..... :)
hahahahahahaha - do tych wszystkich co "od razu" wiedzielli ze "gos w samochodzie" to Warlow.
a mnie się wydaje, że Rutger będzie grał Nialla - chrzestnego dziadka Sookie, a na Warlowa sobie jeszcze poczekamy do następnego odcinka
Absurd zaczyna się na nowo ;) Jest krew, yyy mnóstwo krwi; trochę kiczowatego sentymentu, nowe supermoce, niezmiennie głupi Jason, warczący i prężący muskuły nowy przywódcy watahy. Miodzio ;)
A mnie ten odcinek ani ziębi, ani grzeje. Mój entuzjazm do serialu prysł w trakcie 5 sezonu i premiera 6 nie sprawiła niestety, że powrócił.
Był chyba lepszy niż większość ubiegłego sezonu, ale co z tego, kiedy zaczęte wątki mnie po prostu nie obchodzą... :( Liczyłam na bardziej radykalną przemianę Billa, może się to jeszcze rozwinie. Siostra Erica nadal wnerwia. A patrzeć na Billa, który lekką ręką góruję na Erikiem to po prostu żałość.
Podobały mi się sceny Sookie-Eric, ale skoro mają jej dać kolejnego fagasa, to też pewnie nie ma co liczyć.
Wątek Erica i Sookie już zakończyli:) Wkurzyło mnie to, bo z zwiastunie widziałam Erica, tak to sobie tłumaczyłam. A to jakiś nowy koleś:/
Bill chyba się zmienił bardziej niż mu się wydaje i to dopiero wyjdzie.
No chyba jeszcze niewiadomo coz nimi będzie dalej :)
Eric wyraźnie jeszcze kocha Sookie a Sookie przebiła Billa żeby go ratować więc jest jeszcze nadzieja
W zwiastunie 6 sezonu była Sookie z jakimś blondynem, podobno nowa postac- pan wróżek. Mam nadzieję, że szybko się go pozbędą:/
Musze przyznać że podobne mam odczucia , jednak trochę mnie wkurza Erick i jego siostra ta kłunia i fangi są ...no nie wiem.Jednak klimat serialu nadal jest i poczucie humoru rednekowe klimaty :D.Poczułem się trochę jakby na jakieś letniej przygodzie dużo wybuchów kłótni i te morze podczas nocy.Zobaczmy jak się to wszystko potoczy.
A tak poważnie to może być to rzeka kolorado lub Zatoka meksykańska skoro dzieję się akcja w Luizjanie ;)
Odcinek raczej na +.
podobał mi się, Eric + Sookie.. miodzioo ; P
nowy Bill a raczej pod koniec Billith .. hmm zobaczymy co z niego będzie, ale chyba trochę przesada z tymi mocami.. co on teraz jakaś czarodziejka? wtf.. niech jeszcze dadzą mu moc chodzenia w świetle dziennym to już wcale ..
Pam i Tara.. myślę że jako przyjaciolki bardziej są fajniejsze.. niż romans to takie jakieś nie smaczne .
Zwierzchnictwa nie ma .. ciekawe jak się teraz to potoczy.. z tym Gubernatorem to jakiś niewypał pewnie będzie chciał pozabijać wszystkie Wampiry.. kolejny Pastor Newlin tylko teraz jest w polityce..
Wątek wilkołactwa jakoś małe mnie interesuje , wampiry są znacznie ciekawsze, czekam na kolejny odcinek,
Tak jest, ale nie wydaje mi sie zeby dal rade :P Tutaj zwiastun 6x02: http://www.youtube.com/watch?v=2iVaVbaSSmc
Fajnie jak zwiastun nie trwa 15 sekund;) Mam nadzieję, że skoro Eric będzie miał więcej scen z Pam to będzie traktował ją trochę lepiej, bo dzisiaj chyba przesadził:/
jej !
kurde już się nie umiem doczekać, zwiastun jest mega..
tak jak przypuszczałam Bill w świetle dziennym.. ; p
Newlin się pojawi..
ogólnie dużo zamieszania więc będzie ciekawie.
Niepotrzebne wątki to dzieci Andiego i to bieganie wilczków. Nudziły mnie te momenty. Ciekawi mnie co będzie dalej z Billem i wkurzyło mnie, że już rozdzielili Erica i Sookie. Nawet nie chodzi mi o to, że ma byc powtórka 4 sezonu, ale lubię ich wspólne sceny- np. kiedy Eric przyszedł do Sookie, potem razem zabili wilkołaczka i zakopali jego ciało w ogródku. A teraz ona będzie udawała, że jest normalną dziewczyną.
Pam jest świetna. Ja za to Tary za bardzo nie lubię. Cały czas śmiać mi się chciało z Billa. Odcinek był super.
Pam jest świetna!! No , ale każdy może mieć swoje zdanie;-) Odcinek super jak dla mnie
Lubiłam Pam aż do ostatniego odcinka...... starsznie mnie wkurzała , ignorowała wszystko co sie wokol niej dzialo i zaplacila za to. i dobrze.
wątek dzieci Andy'ego mnie właśnie się bardzo podobał! :) miło zobaczyć go w innej odsłonie :), ale wilkołaki są rzeczywiście strasznie nudne i jak dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być.