PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74241
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Totalna bzdura. Ślepy, który widzi. Obejrzałem 3 przypadkowe odcinki, bo "musiałem". Z tym ślepym to po prostu bzdurny pomysł, facet "słyszy" gwoździe w pudełku i odgłosy z kilometra. Czegoś tak idiotycznego bym nie wymyślił nawet po pijaku. Na dokładkę jeszcze to gadanie: kocham miasto, to moje miasto itd - żenada, usaowski kicz typu bat-sado-maso-man. Czego to ludzie (na haju) nie wymyślą! Głupsze są tylko zombie, ale to niedościgniony szczyt głupoty.

Paraves

Poczytaj sobie trochę o tym jak niewidomi mają wyostrzone zmysły i później się wypowiadaj, bo na razie to piszesz głupoty. Owszem serial jest trochę wyolbrzymiony, bo w końcu jest ekranizacją komiksu, więc musi być trochę fantastyki, ale uwierz mi, że niewidomi mają tak wyostrzone zmysły, że ciężko to pojąć.

Andrzejek324

Tylko jedno pytanie? znasz lub masz kogoś bliskiego który jest niewidomy? Ja tak, moja kuzynka nie widzi od urodzenia i nie ma wyostrzonych super zmysłów. Powielasz bezsensowne, filmowe bzdury o hiper mocach. Jesteś wierzący, a ja z fanatykami nie dyskutuję, szkoda "super ENERGI". Bez odbioru.

Paraves

PRzecież wiadomo, że nie każdy niewidomy ma tak wyostrzone zmysły. Gdybyś trochę o tym fenomenie poczytał to byś wiedział a nie wrzucasz wszystkich do jednego worka. A tak nawiasem mówiąc to jestem ateistą i jestem niewierzący i żadnym fanatykiem nie jestem.

Paraves

http://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/osoby-niewidome-maja-wyostrzone-inne-zmysly- odpowiada-za-to-plastycznosc-mozgu,artykuly,408697,1.html

Paraves

"Tylko jedno pytanie? znasz lub masz kogoś bliskiego który jest niewidomy? Ja tak, moja kuzynka nie widzi od urodzenia i nie ma wyostrzonych super zmysłów. "

Przecież to fantastyka o superbohaterach, a wy tu porównania do prawdziwych przypadków robicie. To tak jakbym napisał, że Spiderman nie ma sensu, bo mnie kiedyś ugryzł pająk i nie dostęp supermocy xD

DD jeśli pamiętam to stracił wzrok przez wypadek z jakimiś toksynami czy inną substancją, która po wypadku ciężarówki, poleciała mu na twarz. Także nie jest to zwykły niewidomy.
Przez toksyny i dzięki treningom, rozwinęły mu się pozostałe zmysły + dostał nowe (wibracje, opór powietrza itp.). Wiadomo głupie, ale to fantastyka na podstawie komiksów, więc porównywanie do realnego życia jest jeszcze głupsze.

Secton

Masz rację i jednocześnie jej nie masz. To jest głupie jak wszystkie komiksy i filmy fantasy o superb. Kłopot w tym, że jest wiele takich osób co utknęły w tych mrzonkach. Oni już nie potrafią trzeźwo myśleć, łykają wszystko bez chwili refleksji. Sowy, nietoperze używają echolokacji, ale piszczą (generują wysokie dźwięki) i nasłuchują tylko odbitych fala a niektóre węże używają termowizji bo mają receptory. Te zwierzęta są ewolucyjnie i genetycznie przystosowane do takiego rozwiązania. Żadna toksyna czy jad nie spowoduje mutacji, nie mówiąc już o tak skomplikowanej i pragmatycznej wersji. O tym m.in. pisałem na początku. Jasnym jest że niewidomy jakoś sobie musi radzić, ale on tylko zwraca większą uwagę na bodźce które widzący marginalizuje.

Paraves

Facet który lata w pelerynie i ładuje się energią słoneczną to dopiero jest bez sensu. Ja od słońca to tylko mam czerwoną skórę. Ale to może dlatego że nie pochodzę z Kryptona :P

ocenił(a) serial na 9
hornet

To jest główny powód

Palacio

Też tak obstawiam. "Żadna toksyna czy jad nie spowoduje mutacji, nie mówiąc już o tak skomplikowanej i pragmatycznej wersji." Dobrze że Paraves nas o tym poinformował :P

Palacio

Też tak obstawiam. "Żadna toksyna czy jad nie spowoduje mutacji, nie mówiąc już o tak skomplikowanej i pragmatycznej wersji." Dobrze że Paraves nas o tym poinformował :P

ocenił(a) serial na 8
Paraves

Wybacz, ale Twoje argumenty są totalnie z d*%y :D Tak jak wyżej wspomnieli - czepiać się serialu z uniwersum fantastyki o to, że nie jest "realistyczny" - to jest idiotyczne, a nie serial :).

Idź, odpal sobie jakiś film dokumentalny.