PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74297
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Witam. Jak w temacie, czy trzeba przebrnąć przez Ajron fista, Defenders itd aby zabrać się za 3 sezon?
Z góry dzięki za info.

ocenił(a) serial na 10
madjoke

Sama nie oglądałam innych seriali Marvela, więc nie wypowiem się w pełni, jednak oglądałam "Defenders" i ten serial powienieneś obejrzeć. Jest tam mocne powiązanie z drugim sezonem Daredevila, a ostatni odcinek prowadzi nas bezpośrednio do pierwszego odcinka trzeciego sezonu. Sądzę, że jeśli nie obejrzysz Defendersów, to będziesz zagubiony tym jakiego Matta znajdujemy na początku 3. sezonu i w jakim miejscu się znajduje.
Mam nadzieję, że pomogłam choć troszkę :D

sk8er123

Wielkie dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło :)
Pozdrawiam

madjoke

Tylko defenders, ale to słaba produkcja, jak masz mało czasu to obejrzyj tylko ostatni epizod defendersow, a reszte odcinkow mozna doczytac w 3 zdaniach.

besty

Ano słaba...i tak zrobię :)

ocenił(a) serial na 8
madjoke

może sezon 1 i 2? ja widziałem je 2 lata temu i już nie pamiętałem sporo rzeczy

marcin_lendzion

Obejrzałem ostatni odcinek 2 sezonu, resztę w miarę pamiętam :D

madjoke

A mocno 3 sezon jest powiązany z Defenders? Chodzi mi o fabułę, intrygę? Czy tylko odnosi się to do sytuacji, w której Matt znajduje się na początku sezonu?

Snajper_21

Ok...obejrzałem jednak "Defenders" ( wcześniej jakoś mi nie podszedł , teraz nie jest tak źle ) i niestety skończyłem Daredevila 3...Co mogę powiedzieć na szybko - mega. Poprzeczka była wysoko podniesiona po 2 częściach, ale ze spokojem mogę teraz powiedzieć, że 3 sezon ciut ją podniósł. Poza wprowadzeniem nowego "anty"bohatera, stara gwardia daje radę. A walka w więzieniu chyba przejdzie już do historii jako jedna z najlepszych ( a we wszystkich sezonach najlepsza ! ).
Szybko co do powiązania, ostatni odcinek faktycznie wystarczy aby wejść w temat 3 sezonu Diabła.

ocenił(a) serial na 8
madjoke

Defenders można obejrzeć, żeby wiedzieć o co kaman z DD ;) Jednak ja Iron Fista nie oglądałem.. jakoś nie przekonały mnie opinie i recenzje :D Luke Cage'a do 5 odc dotrwałem.. JJ 2 sezon 2 odcinki obejrzałem i odechciało mi się.. za to Daredevil to jest inna liga. Z sezonu na sezon coraz lepszy. Kończę właśnie 3 sezon (jeszcze 2 odcinki bodajże) no i jest sztos :) cieszę się, że nastąpił powrót Fiska.. Brakowało mi go w 2 sezonie trochę, i momentami te mistyczne, magiczne sceny w 2 s. były już trochę "przejedzone".. Bardzo zaplusował drugi sezon za postać Punishera, Electra też fajnie wniosła, ale nie aż tak, no i Stick.