PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74252
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Jak myślicie czy Daredevil będzie lepszy od Agentów Tarczy?

ocenił(a) serial na 8
GreenNinja150

Na pewno będzie zupełnie inny. Klimat Daredevila jest raczej ciężki, a że ten serial realizuje Netflix, to pewnie też to odwzorują.

ocenił(a) serial na 9
GreenNinja150

Agentów skończyłem oglądać po kilkunastu odc. , także myślę że będzie lepszy poziom arrowa

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
barry4500

Ja oglądałem do 8 czy 9 nie wiem , jeżeli twierdzisz że się rozkręciły po 9 odc. to sobie pobiorę

Największy + to hummor serialu i efekty w miarę + aktorstwo dobre , reszta .... tragedia

nea_filmweb

Później po prostu przestają latać na takie mocno przypadkowe misje, tylko fabuła tak jakby zaczyna się zacieśniać. To znaczy przygody mają różne, ale dowiadują się coraz więcej o złych, którzy stoją za tymi wszystkmi problemami. Pojawia się gościnnie Lady Sif z filmów o Thorze, pojawia się wątek z komiksów o cyborgach wojskowych typu Deathlok, wyjaśnia się jak ożywiono Coulsona, jest wątek z kosmitami z rasy Kree (ci niebiescy co byli w Guardians of The Galaxy) itp. A ostatnie dwa, czy trzy odcinki sezonu to już wypas bo powraca Samuel L. Jackson, akcja przeplata się z filmem "Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz" i jest mnóstwo rozróby :P Natomiast w drugim sezonie w ekipie pojawia się na 1 planie więcej agentów, jestem na 2 odcinku ale z 7 głównych postaci, które były w 1 sezonie zrobiło się 10, i przez to serial przestaje być nudny jak flaki z olejem. A ma być jeszcze więcej ciekawych rzeczy, agentka Mockinbird ma się pojawić, znaczy była żona Hawkeya z komiksów.

barry4500

Ps. znaczy nie tyle, że cały 1 sezon był nudny jak flaki z olejem, ale wkurzało mnie troche, że przez pół odcinka skupiali się np. na badaniach tych naukowców Fitza i Simmons. W drugim sezonie jest więcej postaci, które działają w terenie i jest przez to więcej ciekawej akcji, w dodatku Skye, nie jest już tylko hakerką bo w przerwie między sezonami dokończyła szkolenie i awansowała na agenta polowego, normalnie lata z karabinami.

ocenił(a) serial na 9
barry4500

No , powiedzmy że mnie przekonałeś , pobiorę sobie ;]

nea_filmweb

Ps. to co pisałem wyżej, nie zmienia faktu, że i tak uważam, że Daredevil będzie lepszy od Agentów SHIELD, w końcu to Daredevil, na pewno będzie gruby i mroczny hardcore :)

ocenił(a) serial na 8
nea_filmweb

skonczyles ogladac wlasnie na chwile przed tym jak sie zaczeli rozkrecac :P

GreenNinja150

Pewnie, że będzie lepszy bo robi go Netflix, a nie dziadowskie abc.

ocenił(a) serial na 9
dYDelf

Z odpowiednim podejściem Daredevil może spokojnie zająć pierwsze miejsce wśród seriali SuperHero.
Postać jest rewelacyjna(jedna z najlepszych jakie ma Marvel) z fantastycznym materiałem źrółowym(Miller, Bendis, Waid, Brubacker).

użytkownik usunięty
GreenNinja150

Daredevil w mojej ocenie lepszy jest niż agenci tarczy

mój ranking seriali mcu to

1 miejsce Agentka Carter 10/10
2 miejsce Daredevil póki co 9,3/10
3 miejsce Agenci Tarczy 8,4/10