PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 75 tys. ocen
7,9 10 1 74507
7,6 30 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Ile w tym serialu jest prawdy? Czy rzeczywiście oparty jest na faktach, bo w niektóre sceny to ciężko uwierzyć i mam wrażenie, że twórcy lekko podkolorowali :D

użytkownik usunięty
PsychoGrzesiek

Hum?... Chyba pomyliłeś fora xD Daredevil to serial na podstawie komiksu Marvela. Wiesz... superbohaterowie...

No ale tu nie ma żadnych superbohaterów, nikt tu nie lata, nie ma laserowego wzroku itd. Główny bohater jest ślepy przez co ma wyostrzone zmysły, co inny koleś wykorzystał i go wyszolił. Nie wiem, coś mi się obiło o uszy, że to jest oparte na faktach, ale jak mówisz, że na podstawie komiksu, to spoko, dzięki :)

użytkownik usunięty
PsychoGrzesiek

Nie no, spoko :) Daredevil jest superbohaterem (pojawiał się w komiksach u boku Avengers itp.), tylko jest, powiedzmy, mniej "bajkowy", choć ma nienaturalnie wyostrzone zmysły. Jest też film o Daredevilu, ale taki mocno średni. Lepszy serial :) O Franku Castle (Punisher) też są osobne komiksy i 3 filmy (całkiem dobre)- ma się pojawić w drugim sezonie.

PsychoGrzesiek

Wg mnie super mocą Daredevilla jest właśnie nadnaturalne wyostrzenie zmysłów. Nawet niewidoma osoba nie ma aż tak bardzo dobrego słuchu, węchu, itp.

ocenił(a) serial na 9
PsychoGrzesiek

Daredevill ma tak mocno wyostrzone zmysły, że jest w stanie stwierdzać czy dana osoba kłamie po zapachu potu, szybkości bicia serca (które słyszy) i innych czynnikach. Nie mówiąc już, że również wykorzystując dźwięk bijącego serca potrafi zlokalizować przeciwników ukrywających się za ścianami nawet do kilku metrów.

PsychoGrzesiek

Oparty na faktach tak jak i Farego :D
Jeśli Ci się będzie lepiej oglądać to możesz sobie wmówić że to na faktach, nie widzę problemu ;)