PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 75 tys. ocen
7,9 10 1 74507
7,6 30 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Siemanko, skończyłem właśnie drugi sezon, ciekawi mnie dużo wątków co będzie następne jak rozwinie się wszystko z Elektrą. Moje pytanie brzmi, jest tu jakiś szpec, który powie mi od jakiego komiksu mam zacząć? bo czytałem jakiś ale jakoś ta historia mi do niczego nie pasowała :D

k3yio

Ja polecam stary komiks z serii Mega Marvel "Man without fear" Franka Millera. Na pewno znajdziesz jakiś skan w necie jak dobrze poszukasz. To najlepszy komiks w jaki życiu czytałem, przewspaniały, gdyby zrobili na jego podstawie film a to niemal gotowy scenariusz to przebiłby każde widowisko o superbohaterach. Zresztą w serialu czasem widzę, że do niego nawiązują, np. postać Sticka. Pojawia się też Elektra, ale akurat w tym komiksie to bezwzględna socjopatka. Są też komiksy tłumaczone przez amatorów, kilkadziesiąt numerów "Daredevila" vol. 2 też można ściągnąć z ich stron. A jak dobrze znasz angielski koniecznie ściągnij sobie numery z lat 80 gdy przygody Matta pisał Frank Miller. To właśnie on wymyślił postać Elektry. [SPOILER ALERT!] W komiksach Elektra zostaje zamordowana przez Bullseye, największego wroga Matta. Mogłeś to widzieć w kinowym filmie z Affleckiem, tam mniej więcej historia wygląda podobnie. Potem zostaje ożywiona przez HAND, tak jak to się stanie w serialu.

ocenił(a) serial na 7
k3yio

Tak, MegaMarvel "Daredevil: Człowiek bez strachu" Franka Millera i Johna Romity Jr jest tu najważniejszy.
To od niego wszystko się zaczęło.