Jestem ciekawy w jakim momencie toczy się akcja, to znaczy równolegle z wydarzeniami z np. Avengers czy może wcześniej albo później, bo chyba w trzecim odcinku było coś o "Żelaznej zbroi oraz magicznym młocie" co od razu się kojarzy z innymi filmami marvela. Pytam bo jakoś tego nie wyłapałem a co do serialu to jest genialny, jest to jeden z najlepszych serialów jakie oglądałem a agentów i inne seriale marvela bije na łeb :).
W pierwszych odcinkach było coś o tym, że zniszczono Nowy York 2 lata temu, tak mi się wydaje, ale na pewno widziałem oprawiony w ramkę artykuł i było tam zdjęcie tego latającego wieloryba z z tej bitwy ;-)
Że po Avengers to wiadomo, ale ile to nie wiadomo. Matt wspominał w którymś odcinku o bitwie o NY, no i ten artykuł. Ale, że 2 lata temu to sobie nie przypominam.
O tym młocie i zbroi mówił jeden z Rosjan, chyba po tym zrzuceniu tego kolesia z dachu. Gdzieś czytałem (chyba nawet tu) że Daredevil będzie w ostatniej części avengers. Czyli można ustalić że po Avengers ale przed Ultronem.
A i jak myślicie w pewnym odcinku Gao w rozmowie z Lelandem powiedziała że wraca do "Ojczyzny", na pytanie czy do Chin odpowiedziała że "o wiele dalej". No i jeszcze Stick który gadał z jakimś kolesiem na sam koniec odcinka w którym się pojawił, co o tym sądzicie?
Możliwe, że ona w ogóle nie pochodzi z Ziemi. Na pytanie Fiska ile zna języków, odpowiedziała, że wszystkie.
Madam Gao pochodzi najprawdopodoniej z Kun Lun, miasta w którym trenował Iron Fist, a gostek, do którego gada Stick to przywódca organizacji ninja, walczącej z inną organizacją ninja, znaną jako The Hand. Ten czerwony ninja, z którym Matt walczy w jednym z odcinków jest właśnie z Handu.