PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 75 tys. ocen
7,9 10 1 74687
7,6 30 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

To w sumei moje największe marzenie jeśli idzie o komiksową adaptację. Po przeczytaniu pozytywnych recenzji odnośnie Daredevila miło by było gdyby brutalny The Punisher nareszcie stał się idealnym odzwierciedleniem komiksu najlepiej Franka Millera, fizycznie Tom Hardy byłby dobrym kandydatem, jednakże ten Jego akcent brytyjski nieco powstrzymuje mnie przed napisaniem że jest kandydatem idealnym. Wiem jedno, żadne studio filmowe nie ruszy już adaptacji tego komiksu po dwóch niewypałach i jednym straight to dvd nie chcą a poza tym to studio Disneya ma prawa więc tak czy inaczej bedzie pod górę.

ocenił(a) serial na 9
Bronson87

Spokojnie nie musisz aż tak prosić :)
Już pojawiają się głosy, że Punisher powinien dostać swoją serię ale do tego czasu jeszcze trochę minie. Daredevil, Jessica Jones, Cage są poligonem dla Marvela i Netflixa. Ale myślę, że nie ma szans by się nie okazały hitem więc w końcu Punisher dostanie szansę :P

ocenił(a) serial na 10
Bronson87

Niewykluczone że ten serial faktycznie powstanie. Mroczny "Daredevil" może utorować drogę do stworzenia "Punishera". Zresztą sam Steven S. DeKnight, czyli twórca i główny producent serialu o człowieku bez strachu, poparł ostatnio powstanie serialu. Jest to zresztą o tyle prawdopodobne, że Marvel odzyskał w końcu prawa do Punishera, a Netflix nie będzie się raczej obawiał zrobić mrocznej i krwawej produkcji dla dorosłych. Nie wykluczone, że po "The Defenders" zrobią drugą fazę seriali (podobnie do tego co dzieje się w filmach) i uwzględnią w niej m.in. "Punishera".

ocenił(a) serial na 9
Bronson87

Charlie Cox jest Brytyjczykiem i normalnie mowi z brytyjskim akcentem. Tu w Daredevilu tylko gra Amerykanina i to tak dobrze, ze dlugo nie zorientowalam sie co jest nie tak i dlaczego wydaje sie inny niz zwykle. Wiec nie skreslaj brytyjskich aktorow, dobry aktor nie take rzeczy potrafi :)

mszywiol

Nie chcę napisać jakiejś głupoty, nie czytałam komiksów więc nie wiem jak tam to wygląda, ale czy rodzina Murdocków nie pochodzi z Irlandii? Można wysnuć taki wniosek, biorąc pod uwagę nazwisko, katolicyzm, a nawet plakat z napisem Ireland, który wisiał na ścianie w mieszkaniu Matta i jego ojca. Pewien "upór" cechujący Daredevila też pasowałby do charakterystyki stereotypowego dżentelmena z Zielonej Wyspy ;) W takim przypadku, brytyjski aktor jest całkiem na miejscu.

Ps. A Hardy to naprawdę świetny aktor, więc dałby sobie radę nawet z rolą Amerykanina :P