PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 75 tys. ocen
7,9 10 1 74669
7,6 30 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Rzeczywiście jak na serial o superbohaterze, jest mrocznie, kończyny się łamią, krew tryska, ale co z tego wynika na dłuższą metę? Spiski, knowania, trupy - jak najbardziej, ale dla mnie nie ma tutaj nigdzie tego "wow" które było w "Grze o tron", też krwawym skądinąd serialu (a ocena coś takiego mi sugerowała). Poza rolą D'Onofrio i wiedzą nabytą w postaci tego, że Hell's Kitchen to nie tylko głupawy program, ale dzielnica Manhattanu, nie odnajduję w tym serialu niczego wielkiego. Może za dużo oczekiwałem, nie wiem.

P.S.
Nie zmienia to faktu, że serial jest lepszy od filmu ;)

ocenił(a) serial na 6
paskowaty

Sprawnie zrealizowany produkt i nic poza tym. Z pewnościa to nie ten sam poziom, co Gra o Tron czy Zakazane Imperium. Raczej dla niezbyt wymagającego widza. D'Onofrio rzeczywiście najlepszy, ale nie jest to jakaś przełomowa rola. Podsumowując, dla zabicia czasu wystarczy.

ocenił(a) serial na 9
skorn

Obecny sezon GoT jest nawet poniżej wymagań tego "niezbyt wymagającego widza", więc i najlepszym się zdarza. Jednak nie zgadza mi się jedna "rzecz". Serial nie jest produkcją niskobudżetową a właśnie tak wygląda...mimo braku wielu efektów specjalnych itp.