PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74274
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

W tym serialu nic się nie dzieję i nie można się utożsamić z żadną z postaci. Kompletnie nie obchodzą minie losy bohaterów i ludzi których bronią. Dawniej komiksy miały więcej głębi niż to "coś". Czekam na nowe odcinki "Wikingów", "Marco Polo", "Gry o Tron" i "Narcos".

użytkownik usunięty
kryptykfilmow

A w "Grze o Tron" można się z kimś utożsamić? xD Sami popaprani zboczeńcy.

ocenił(a) serial na 9

którzy w dodatku giną po kilku odcinkach :D

użytkownik usunięty
1radas1

I bardzo dobrze :P

ocenił(a) serial na 9

:D

ocenił(a) serial na 2

Kogo tu mamy? Przerysowanego Daredevil, którego strasznie obchodzą losy mieszkańców. Gdzie jakiś wątek miłosny lub uczucia? Towarzyszą mu głupkowaty przyjaciel i sexi blondi(wszyscy prości jak budowa cepa). No i ta cała intryga;) Gość zakłada maskę i najbliżsi nie poznają go po głosie i posturze. Przyczepmy się do złych? Biedny grubasek i jakaś babcia na wózku:) Ten serial jest dla dzieci... Pewnie metkę ma wyżej podniesioną, ale prostactwo go dobija. Oślepić gościa i zrobić z niego supermana. Troszkę wad by mu się przydało, bo zrobili z niego "Guru" w życiu prywatnym i służbowym. Co do "Gry o Tron" są tam zboczeńcy, ale stanowią tylko wyjątek i umacniają charakter serialu(nie robią z niego ciepłych kluch). W życiu jest czerń i biel, a nie pięknie wyrysowana rzeczywistość. Brutalność dodaje Grze smaczku:) W każdej ze stron znajdziemy tych złych i dobrych(robiących złe rzeczy, bo są do tego zmuszeni). Gra o Tron jest 100% głębsza od tego śmiecia.

użytkownik usunięty
kryptykfilmow

Nie chcę bronić Daredevila, bo to kwestia gustu. Szanuję Twoje zdanie. Dla mnie np. postaci (choć przyznam szczerze, że nie są wybitne - 10 dałem za fabułę, a nie bohaterów) są mimo wszystko całkiem rozbudowane i wiarygodne. Zdecydowanie bardziej interesują mnie dylematy moralne Matta, omawiane ze spowiednikiem oraz choroba psychiczna Kingpina, niż to, że w "Grze o Tron" co pięć minut ktoś kogoś gwałci. Cóż... Co kto lubi xD Mnie nie bawi oglądanie owych, wyżej wymienionych zboczeńców (a większość bohaterów - o ile nie wszyscy - niestety zasługują na to miano). Wręcz przeciwnie mnie to brzydzi. Nie ma tam miłości, tylko seks i gołe tyłki (gdzie tam są uczucia?). Szanuję GOTa za oprawę graficzną, muzykę i kostiumy (pod tym względem ma ogromną przewagę nad niejednym, świetnym serialem), ale postaciami z całego serca gardzę i dzięki nim nie potrafię oglądnąć tego serialu do końca, bo jest zwyczajnie... prostacki? A próbowałem zarówno oglądnąć serial, jak i przeczytać książkę. W moim skromnym odczuciu owa fabuła to śmierdzący shit w przepięknej oprawie. No ale to tylko moje zdanie na tysiące bezkrytycznych ocen, więc się nie przejmuj i nie bierz tego do siebie, proszę~~

ocenił(a) serial na 2

Dziwię się tobie, że dałeś 10 temu serialowi? Jak dla mnie jest naprawdę słabiutki(może to wynika z faktu, że nie lubię seriali o superbohaterach). Kręcą mnie seriale historyczne i fantasy. Najlepszy mój superbohater, to Dexter;) Choć krojenie mięsa mnie przytłacza. Jeśli chodzi o Grę o Tron: 2 pierwsze sezony były naprawdę rewelacyjne, a pięty goni ich poziom! Losy Starków, to na pewno nie shit... Rodzinne koligacje i dylematy w każdej ze stron są wciągające. Pewnie nie oglądasz Gry i wydajesz opinię po obejrzeniu filmików z youtuba. Polecam początek;) Obecnie serial zmierza do donikąd i nie wiadomo co będzie w przyszłości, piszą go bowiem na kolanie(film wyprzedza książkę).

użytkownik usunięty
kryptykfilmow

Oooo, wypraszam sobie. Nie wypowiadałbym się na podstawie filmików z yt. Przeczytałem pierwszą część książki i średnio przypadła mi do gustu, a potem spróbowałem zabrać się za serial, ale niestety... on nie spodobał mi się jeszcze bardziej. Jak już mówiłem- kwestia gustu. Nie oceniłem GOTa na Filmwebie, bo uważam, że głupio recenzować serial w oparciu o jeden sezon i książkę. Jeden sezon i książka to jednak już podstawa do wyrażenia luźnej, subiektywnej opinii na forum :) Więc spokojnie, nie zaniżam "Grze" średniej ocen, tylko niegroźnie wylewam swoje frustracje bez oceny xD

Co do mojej oceny Daredevila- jestem zaślepiony miłością do komiksów i całego uniwersum Marvela, co z natury zawyża moją ocenę. Chociaż zwykle staram się być obiektywny, dlatego oceniam również pod kątem gatunku. "Daredevil" jak na "kino superbohaterskie", które zwykle jest dość infantylne i płytkie, ma całkiem dojrzałą i sensownie poprowadzoną fabułę. Świetna choreografia walki, całkiem dobre aktorstwo i ładnie przedstawiona psychologia poszczególnych postaci. Wiesz... dla fana to jest coś pięknego (szczególnie, że w drugim sezonie ma być Punisher~~). Toteż... zupełnie rozumiem Twoją ocenę GOTa :)

Generalnie jak dla mnie najlepszy serial to The Walking Dead :3 A Dextera zamierzam oglądnąć~~ Chociaż aktualnie zabieram się za Hannibala.

ocenił(a) serial na 2

Pewnie to różnica wieku? Ja już swoich superbohaterów miałem w młodości i teraz nie mam już na nich zapotrzebowania. The Walking Dead opuściłem po połowie 2 sezonu, bo przygnębiała mnie atmosfera i denerwowały postacie. Pomysł jak i scenografia były bardzo fajne, ale większość obsady bym wymordował;) Hannibala nie polecam, ciągnie się strasznie... Obecnie jestem na 2 sezonie i jest trochę lepiej. Oglądam go w pracy, dlatego nie szkoda mi straconego czasu;)

użytkownik usunięty
kryptykfilmow

Może, może; nie wiem. Chociaż ludzie mają po czterdzieści lat i czytają te same komiksy co ja. Mam lat 19, dla ścisłości, ale tym bym się nie sugerował, bo wszyscy moi rówieśnicy rozpływają się nad GOTem i wypowiadają się o serialu samymi superlatywami. Inna sprawa, że cały czas słyszę zachwyty tylko pod adresem odcinania głów i golizny, więc momentami się zastanawiam, czy w ogóle rozumieją co się dzieje w serialu (dla mnie jest on może nie tyle co bezwartościowy, ale po każdym odcinku czułem się zniszczony emocjonalnie, stąd moje obrzydzenie do tego tytułu).

W TWD atmosfera faktycznie jest przygnębiająca, ale jednak klimat post-apo, temat walki o przetrwanie i pokazanie zmian w psychice bohaterów całkowicie mnie kupiły. Sam w sobie motyw zombie nigdy mnie nie przekonywał, bo zwykle chodzi w takich filmach o krwawą sieczkę, ale TWD mi się podoba. A co do postaci i obsady... coż, mam to samo z GOTem :P Chociaż Seana Beana lubię za rolę we Władcy Pierścieni. W TWD też mnóstwo postaci nie lubiłem, ale właściwie większość z nich i tak na ten moment nie żyje :P

Hm... nad Hannibalem jeszcze się zastanowię. A Marco Polo jak się ma względem tych seriali? W sumie wcześniej o nim nie słyszałem a brzmi ciekawie.

ocenił(a) serial na 2

Nad Hannibalem nie ma co się zastanawiać:) Krojenie mięsa dla mnie osobiście nie jest wcale porażające... Jeśli nie spodobała ci się brutalność w Grze o Tron, to tutaj jest ona na pewno bardziej naświetlona.

Jeśli lubisz seriale typu: Rzym, Wikingowie, to Marco Polo na 100% ci się spodoba. Zobrazowano tam imperium Mongolski w czasach świetności. W serialu nie ma zbyt dużej brutalności, a wystrój jak i atmosfera są rewelacyjne. Wątki miłosne, sceny batalistyczne, konspiracja, relacje ojcowskie, itd... Obecnie mało jest dobrych seriali historycznych, bo odtworzenie danej epoki pochłania OGROM pracy i funduszy. Dlatego warto poświęcić temu serialowi troszkę czasu. Polecam, bo warto:)

ocenił(a) serial na 9
kryptykfilmow

A Jeffreya mieli wszyscy bić po twarzy siurkami przed otruciem(filmweb mi to zaraz wykropkuje).
Jednym się podoba drugim nie.

ocenił(a) serial na 8
kryptykfilmow

jak można mieć tak "tępe" (nie ostre, słabe, miałkie) zarzuty do serialu opartego na, czekaj zaskoczenie, KOMIKSIE!? Niby jak mają zrobić gościa, który się przebiera i nikt go nie poznaje?? chyba cały mech strój by musiał mieć... słabe zarzuty... Ten serial jest świetny. Dlaczego? Ponieważ daje wszystko co najlepsze z universum komiksu a do tego jest mroczny i zdystansowany... bez fajerwerków... Wątek miłosny... matko niestety się pojawi... nic nie przyprawia o żyga jak te wszystkie mierne wątki miłosne co by tylko jakieś kobiety utrzymać przy serialach...

ocenił(a) serial na 2
kolarze82

Gdyby zrobili serial na podstawie malowideł z kamienia łupanego, to też być się zachwycał?;) Daredevil jest zwyczajnie słaby...

ocenił(a) serial na 8
kryptykfilmow

niestety dodali wątek miłosny i już jest, żyg... na szczęście jesteś osamotniony w swojej opinii...

ocenił(a) serial na 8
kryptykfilmow

A, jeszcze jedno - praca kamery... - Fenomenalna..., tylko proszę tej wypowiedzi nie komentuj bo to wypowiedź ekspertów i jeszcze zrobi ci się głupio...

ocenił(a) serial na 2
kolarze82

Nawet najlepsze ujęcia nie zakryją tego, że historia jest miałka.