PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 75 tys. ocen
7,9 10 1 74651
7,6 30 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Podobno zdjęcia mają się rozpocząć 15 października i trwać do 30 czerwca 2018 roku. Przed Nami jeszcze sporo czekania... :(

Tu źródło: http://marvelcomics.pl/news/index/id/26556/Znamy-dokladna-date-zdjec-do-3-sezonu -Daredevila

ocenił(a) serial na 10
trechu

Czyli w takim razie premiera 3 sezonu Daredevila nastąpi prawdopodobnie pod koniec 2018 roku, być może w listopadzie, tak jak The Punisher z tym, że Franka Castle ujrzymy oczywiście w listopadzie tego roku.

Co do kalendarza pozostałych seriali na rok 2018 z uniwersum Netflixverse to bardzo prawdopodobne jest, że kolejność seriali będzie wyglądać następująco (biorąc pod uwagę rozpoczęcie i trwanie zdjęć, bo jak wiemy Jessica Jones i Luke Cage już rozpoczęli pracę na planie oraz wzorując się na premierach seriali w tym roku, a także mając na uwadze to, że Netflix już chyba na dobre przejdzie na system 3 seriali rocznie):
marzec/kwiecień - 2 sezon Jessici Jones
lipiec/sierpień - 2 sezon Luke'a Cage'a
październik/listopad (bardziej prawdopodobny)

Są to oczywiście tylko i wyłącznie moje przypuszczenia, ale nie miałbym nic przeciwko, gdyby rzeczywiście tak wyglądał kalendarz seriali Netflix/Marvel w 2018 roku.
Jestem natomiast prawie na 100% pewien, że taka będzie właśnie kolejność.

ocenił(a) serial na 10
Michu1516

październik/listopad 2018 to oczywiście prawdopodobna premiera 3 sezonu Daredevila.

ocenił(a) serial na 10
trechu

Właśnie przed chwilką kliknąłem na link, który wrzucił trechu. Zrobiłem to jednak po tym, jak rozpisałem się co nieco o premierach seriali Netflixa w 2018 roku. Jak widać wiele się nie pomyliłem odnośnie premier.

ocenił(a) serial na 10
Michu1516

Napisałeś wszystko co na dzień dzisiejszy wiadomo. :D
Od siebie dodam (w celu potwierdzenia Twojej tezy), że jakaś dziennikarka, kilka miesięcy temu, wymieniała seriale na linii Marvel/Netflix w 2018, w kolejności: Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil; co oczywiście miało sygnalizować kolejność ich wychodzenia.

Na dodatek ostatnio krążą plotki jakoby 2 sezon Iron Fista miał wyjść jeszcze pod koniec 2018 i Netflix by wydawał 4 produkcje Marvela rocznie. Aczkolwiek, myślę że to fake news, bo Netflix raczej śpieszył się nie będzie.

Jeśli chodzi o seriale, na które czekam, no to wiadomo:
3 sezon DD to priorytet jeśli chodzi o premiery przyszłego roku
2 sezon JJ również jest przeze mnie bardzo wyczekiwany
na Punishera czekam, ale się nie jaram
2 sezony LC i IF mogły by nie powstawać :p

ocenił(a) serial na 10
trechu

No ja również najbardziej czekam na 3 sezon Daredevila, ale szkoda że to właśnie na Diabła z Hell's Kitchen poczekamy najdłużej.

Ciekawi mnie natomiast jak potoczą się dalsze losy Matta Murdocka. Czy pojawi się jakiś nowy antagonista (Bullseye?), może wróci Fisk. Jakieś przypuszczenia?

ocenił(a) serial na 10
Michu1516

Nie wiem czy śledzisz losy Matta w komiksach, ale na wszelki wypadek oznaczę jako spoiler.
Z zakończenia Defenders można wnioskować, że Matt trafił teraz do zakonu, w którym pozna swoją matkę, czyli siostrę Maggie (nawet ją wołali, gdy Murdock się obudził). Podejrzewam, że ta relacja będzie głównym elementem fabuły.

Jeśli chodzi o antagonistów to Fisk na pewno będzie jednym z głównych przeciwników (już trzęsie całym więzieniem). Na dodatek odgadnie, że Daredevil i Matthew to ta sama osoba (kazał go sprawdzać, więc się pewnie domyśli). Jednak mam nadzieję, że on nie będzie jedynym zagrożeniem. Liczę bardzo na Bullseye'a (szkoda, że Statham zerwał negocjacje), ale na razie nic nie wiadomo. Aczkolwiek, niedługo powinniśmy poznać więcej szczegółów, bo zdjęcia się rozpoczną. Ostatnią plotką jaką słyszałem na temat złoczyńców jest prawdopodobne pojawienie się Sin Eatera. Niestety, ale słyszałem o nim raz (gdy ogłosili, że może się pojawić w 3 sezonie :p ), więc nie mam pojęcia jak rozwiną jego wątek. :D

Na koniec powiem, że nadchodzący sezon ma być luźną adaptacją jednej z najlepszych historii o Daredevilu, czyli Born Again (polecam zakupić, jeśli nie czytałeś, bo rewelacyjna historia). ;)

ocenił(a) serial na 10
Michu1516

Tutaj jeszcze wypowiedź Charliego Coxa o 3 sezonie:
http://planetamarvel.net/charlie-cox-i-daredevil-3/

PS
Wydaje mi się, że ta plotka o adaptacji Shadowland jest kompletną bzdurą. Na razie za szybko na taki ruch, a sugerowanie się tym, że Moon Knight może się pojawić (to tylko plotka) również jest głupotą, bo jedyne co on robił we wspomnianym komiksie to stał na dachu... :)
Shadowland byłoby dobre na np. kolejne sezony Defenders.

ocenił(a) serial na 10
trechu

Na jednej ze stron (nie pamiętam na jakiej) widziałem ostatnio małą zapowiedź 3 sezonu DD, a zdjęcia do tejże produkcji miały rozpocząć się 15 października, więc chciałem zapytać jak wygląda sytuacja, bo nie widziałem nigdzie oficjalnego potwierdzenia rozpoczęcia zdjęć.

ocenił(a) serial na 10
Michu1516

Właśnie miały się zacząć, ale nigdzie nie znalazłem, żadnego potwierdzenia, że się zaczęły. Została udostępniona tylko taka kartka:
http://comicbook.com/marvel/2017/10/18/daredevil-season-3-teaser/

trechu

Spoilerowy link:
http://comicbook.com/marvel/2017/10/25/daredevil-season-3-kingpin/

Nowy showrunner. Wiele wskazuje na ekranizację Born Again.

ocenił(a) serial na 9
trechu

3 sezon Arrow był najgorszy, dno kompletne a facet który za to odpowiada robi 3 sezon DD... nie chcę mieć racji ale źle to widzę.

ocenił(a) serial na 10
szuler2

Arrow nie oglądałem, ale również słyszałem o tych nieprzychylnych opiniach... Pozostaje mieć nadzieję, że DD mu wyjdzie :p

ocenił(a) serial na 9
trechu

Fabularne dno, czasami miałem wrażenie jak bym oglądał "Jackass"(ten sam poziom głębi w opowiadanej historii ;) a walki jeszcze gorsze, często było widać jak pięść mija twarz przy uderzeniu, wiadomo że nikt nie będzie się bił naprawdę ale powinno to być nagrane tak żeby nie było tego widać.

ocenił(a) serial na 7
trechu

Ja chcę chcę Bullseye'a w 3 sezonie. Bullseye to świetna, genialna postać.