W ostatnim lub w przedostatnim odcinku Matt biegnie po dachach słysząc samochód, ale zastanawia mnie jak? Zna dachy wszystkich budynków w mieście? Chyba żaden nawet wyostrzony zmysł nie pomoże mu chyba w bieganiu po dachach.
Tak Matt fizycznie jest ślepy, ale jego supermocą jest radar. Widzi mniej tak jak Batman tym swoim radarem w ostatnich scenach Mrocznego Rycerza albo Daredevil w filmie z 2003. Nie przeczytasz w ten sposób książki ani nie obejrzysz filmu, ale możesz się poruszać nie trafiając w nic lub komuś celnie przywalić
Też mnie to zastanawia, o ile można tłumaczyć radar w przypadku ruchomych rzeczy które wydają dźwięki to już nie mogę nijak usprawiedliwić tego że sobie na luzie biega po dachach i wie w którym miejscu są przeszkody/krawędzie. I to bez deszczu
Chodzi tu bardziej o rodzaj sonaru czy zmysłu echolokacji, takiego jak posiadają nietoperze. Daredevil jest w stanie wyczuć wibracje powietrza i rozpoznawać kształt otoczenia za pomocą fal dźwiękowych, które odbijają się od każdej powierzchni. Jego zmysły są nie tyle wyostrzone, co posunięte do niewyobrażalnych, zwierzęcych granic.